סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה

רעותי57

New member
סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה

שלום רב שמי רעות ואני סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה אני מבינה שחלק מהשאלות שברצוני לשאול נשאלו בפורומים דומים לזה בעבר אך עם זאת היה לי חשוב לשאול באופן אישי יותר כדי להתכוונן למה שאני מחפשת, קודם כל רציתי לדעת מה ניתן לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה אם תוכלו לציין את כל תחומי העבודה בתחום זה אודה לכם מאוד, דבר נוסף שברצוני לציין תחום הפרופילאות מאוד מעניין אותי בכלל כל ההתעסקות עם עבריינים ולנסות להבין מה גורם להם לעשות או להתנהג כפי שהם מתנהגים מאוד מרתק אותי רציתי לדעת אם יש מקום שבו אוכל ללמוד זאת לאחר התואר ואם כן איך ואיפה אוכל להתברג בעבודה? חשוב לי מאוד שמקום עבודתי יהפך לבית שלי כי אני מאוד טוטאלית בכל מה שאני עושה ועבודה משמונה עד ארבע לא באה בחשבון! אלא אם כן יכנסו ילדים לתמונה אבל גם אז יהיה לי מאוד קשה לעשות משהו שאני לא לגמרי מסכימה איתו.. כל עיניין מימוש הפוטנציאל שלי והגשמה עצמית שלי ולאו דווקא משכורת מאוד חשוב לי ובהחלט הייתי רוצה להגיע להגשמה עצמית במקום עבודה!!! אודה לכם מאוד אם תחזרו אליי לכל שאלותיי אחזור עליהן בקצרה, מה ניתן לעשות עם תואר ראשון הפסיכולוגיה, היכן ניתן להתברג לתחום הפרופילאות והאם יש היצע לכך בשוק העבודה, ועל מנת להגיע למימוש עצמי ועבודה מספקת מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות?? ( ישנה בחורה אחת בשם איילת לבנון או משהו כזה שענתה כאן לכמה שאלות אשמח אם גם היא תוכל לענות לי.. אשמח לדעת מה היא חושבת..)

reakwind

New member
תשובות

לגבי תעסוקה לאחר תואר ראשון: חיפוש קצר בפורום ובכלל באינטרנט ייתן לך את כל התשובות לשאלה הזאת.
לגבי פרופילאות: יש מגמת פרופילאות באוניברסיטת בר אילן אבל אני לא בטוח איזה תואר ראשון צריך כדי להתקבל (פסיכלוגיה או קרימינולוגיה).
בגדול עם תואר בפרופילאות אפשר לנסות לעבוד במשטרה אבל חשוב לזכור שבחיים (לפחות בישראל) אין באמת יחידות כמו בסדרה "מחשבות פליליות" שיושבות ומפענחות מקרי רצח על סמך בניית פרופילים פסיכולוגיים ובאופן כללי מחיפוש שעשיתי באתר המשטרה לא מצאתי משרה שקשורה לפרופילאות (אבל יכול להיות שיש כזאת).

לגבי הגשמה עצמית: אני לא חושב שלעבוד 24 שעות ביממה יעזור לך להגשים את עצמך, להזכירך את הקלישאה החבוטה: צריך איזון בחיים.

Philip Jr

New member

רעותי57

New member
תודה.

תודה, תסתכל על התגובה השלישית שרשמתי מקווה שזה יעזור לך להבין מה הייתה כוונתי באומרי הגשמה עצמית:) תודה על התייחסות ושיהיה המשך שבוע נעים

manson23

New member
תשובות

מה ניתן לעשות עם תואר ראשון הפסיכולוגיה - להמשיך לתואר שני בתחום, להוציא תעודת הוראה בפסיכולוגיה, להמשיך ללימודי תעודה בטיפול כמו למשל - טיפול אמונות, לעשות השלמות לתואר שני אחר, לעסוק בתחום משאבי אנוש.

ממה שאני יודע, כדי להגיע לתחום הפרופילאות יש צורך בתואר שני בקרימינולוגיה קלינית.

מימוש עצמי - אין פה נוסחת קסם, זה כבר תלוי בך, תלוי מה את אוהבת, ואיך את מתמודדת עם החיים באופן כללי. אני חושב שזה משהו שאת תדעי איך להגיע אליו ברגע שתתנסי קצת בעבודה בשטח ותראי מה יותר מושך אותך ומה פחות מושך אותך.

רעותי57

New member
תודה רבה על תגובתך

תודה רבה על התשובה.. אשמח אם תסתכל על התשובה מתחת ואשמח לשמוע את תגובתך:)

Philip Jr

New member
פסיכולוג מוסמך במדינת ישראל

הוא אדם עם תואר שני, ולעיתים גם התמחות, בפסיכולוגיה. תואר ראשון בפסיכולוגיה לא מסמיך לשום מקצוע מסוים. לכן אפשרויות העבודה הן אותן האפשרויות שעומדות בפני כל בוגר אחר של תואר במדעי החברה. אולי תואר בפסיכולוגיה נחשב מעט יותר מתארים אחרים במשפחה הזו, אך בכל זאת..

פרופילאות ניתן ללמוד דרך תואר שני בקרימינולוגיה קלינית במסלול ישומי, או דרך לימודי תעודה כמו אלו במרכז האוניברסיטאי באריאל. פרטים ניתן למצוא ברשת. מקומות עבודה רלוונטיים יכולים להיות משטרה / שב"כ / מוסד / שב"ס או כל גוף בטחוני רלוונטי אחר.

ודבר אחרון - בתור מי שכנראה תעבוד עם פושעים בעתידה, לא הייתי מציע לך להפוך את ה - "עבודה לבית". אולי את רואה דבר כזה כהגשמה עצמית או מימוש פוטנציאל בימינו, אבל אני חושב שתראי את הדברים אחרת בהמשך..

רעותי57

New member
קודם כל תודה רבה על על התשובה המורחבת

אני שמחה לדבר עם מישהו שנראה שיש לו מושג או שניים בתחום.
לצערי הרב לא הסברתי את עצמי כמו שצריך, שאני אומרת הגשמה עצמית זה לאו דווקא להפוך את העבודה לבית או לעבוד 24 שעות ביממה באומרי שאיפה להגשמה עצמית התכוונתי יותר בלעבוד עבודה שמבחינתי היא יותר מכובדת מנציגת מכירות בחברה סלולארית למשל (יסלחו לי כל נציגי המכירות למינהם) לצערי הרב כגרע כל מה שיש לחברות כוח אדם להציע לי זה נציגת מכירות בחברות מסויימות ועבודות של אחרי צבא, וזה נושא שמאוד מתסכל אותי ברמצה מאוד אישית ויותר מכך זה גורם לי להרגיש לא טוב עם עצמי, כאילו זה מה שאני מסוגלתץ? המציאות פה בארץ לצערי היא מציאות קומבינה ואם אתה לא מכיר אתה לא יכול להשיג עבודה מעורכת במיוחד לאלו עם תואר ראשון במדעי החברה שהוא שווה ערך בחוץ גם לבן אדם ללא תואר בכלל כי לטס פייס איט להתקבל לנציגת מכירות בחברה סלולארית גם בן אדם ללא תואר יכול להתקבל.
יכול להיות שמה שאני אומרת כרגע אין בסיס ואולי אין לי מספיק ידע אודה לכם מאוד אם תציפו אותי בידע לגבי שוק העבודה בחוץ ואיך ובכלל האם ניתן למצוא עבודה שהיא קצת יותר מכובדת..:) אשמח לתגובה.. רעות

Philip Jr

New member
מבין אותך..

אבל המציאות היא כזו. ישנם מקצועות בהם תואר ראשון מסמיך אותך למקצוע, למשל הנדסת תוכנה או אדריכלות. ישנם מקצועות אחרים כגון פסיכולוגיה או ממשל שלא מסמיכים אותך לעסוק במקצוע מסוים באופן רשמי.

לא תהיי פסיכולוגית ללא תואר שני, גם לא פרופילאית..

אבל - את בהחלט יכולה ללמוד קרימינולוגיה / פרופילאות לתואר שני, ותוך זמן (יחסית) קצר להשתלב בשוק העבודה הזה.. כשבינתיים, מה לעשות, תעבדי בעבודה זמנית. את יכולה אולי לנסות להתנדב במשטרה / שב"ס, או להתקבל לשירותי הבטחון השונים בתפקידים סטודנטיאליים, יש להם כאלו וחלקם מאד מעניינים. אנו חיים בעידן בו גם השב"כ והמוסד מפרסמים משרות ברשת, ואולי משם תבוא הישועה?

נדרשת סבלנות, והבנה שהמסלול שעלייך לעבור ארוך יחסית. גם אני במצב כזה, ולכן מבין אותך לחלוטין.

רעותי57

New member
תודה

איפה שהוא בתוך תוכי קיוויתי למשוע תשובה אחרת מזו קיוויתי לשמוע שאני לא צודקת ..:( בכל מקרה תודה זה גם די מעודד, איך אני יכולה להשתלב בתפקידי שב"ס סטודנטיאלים? כי שניסתי להיכנס לאתר שלהם התלבלבתי מאוד ולא הצלחתי למצוא תפקידים שלא דורישם הסמכה מסויימת.. תוכל להסביר לי איך אני יכולה לעשות זאת? יש איזה מספר שאועל להתקשר? או אתר ספציפי שאוכל למצוא את מבוקשי..

Philip Jr

New member
אין לי תשובה מדויקת..

אני כן יודע לומר שבעבר היו לי הזדמנויות להתנדב גם בשב"ס, אבל אלו דברים שארגנתי באמצעות מאמץ עצמאי, ואני לא יודע אם קיים קישור ספציפי או אתר שיכול לעזור לך. הנקודה היותר כללית היא שאם תתאמצי ותפני לגורמים שונים במקומות שנראים לך מעניינים, אני בטוח שתצליחי למצוא משהו תעסוקתי / התנדבותי שיאתגר אותך וכן יהיה קשור לתחום, גם אם באופן עדיף מעט.

מעבר לזה אני ממליץ לך להשקיע רבות בקבלה מהירה ככל האפשר לתואר או תוכנית תעודה מתקדמים שיביאו אותך אל התחום המקצועי הרצוי במהירות האפשרית..

בהצלחה!

manson23

New member
אני חושב

שמה שאת אומרת הוא לא מדויק.

יש המון מקומות שמחפשים אנשים בעלי תואר אקדמי כלשהו או עבודות בתחום משאבי האנוש בהן נדרש תואר ראשון בפסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות. אני לא אומר שאלה העבודות הכי מכובדות שיש, אבל זה גם משהו.
בסופו של דבר כדי להתקדם בחיים צריך גם לדעת לקחת אוויר ולהתחיל מלמטה, מעבודות שפחות נחשבות, לאט לאט לצבור ניסיון ולהתקדם.

ולגבי עבודות של מכירות ושירות לקוחות - אני מכיר המון אנשים שהתחילו בתור נציגים טלפוניים והצליחו להוכיח את עצמם ולהתקדם לעבודות טובות.

katzeran

New member
מכוני אבחון?

זה נכון שאין הרבה מקומות עבודה שמחפשים דווקא בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, אבל מכוני אבחון הם כן מקום כזה. פילת, אדם מילא וכד' מעסיקים בוגרי תואר ראשון בתפקידים של מאבחן. לא העבודה הכי משתלמת מבחינת משכורת, אבל גם לא עבודה סתמית ומשעממת.
מצד שני, באמת שאין הרבה יותר מדי מה לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה, אבל משם ממשיכים הלאה.

למעלה