סטודנט לעיצוב מחפש עבודה

zu111

New member
סטודנט לעיצוב מחפש עבודה

שלום, קוראים לי אופיר, אני סטודנט לעיצוב תעשייתי, מחפש עבודה בתחום, תותח בהדמיות תלת מימד - במקס + ויריי, סוליד, רינו, וגם בדו מימד -פוטושופ, אילוסטריטור, פריהנד. המייל שלי הוא [email protected]

jenjen3

New member
לצערי אין לי עבודה להציע לך, אבל יש לי שאלה

איפה למדת עיצוב תעשייתי? אני מעוניינת ללמוד בשנקר ואני אשמח לכמה טיפים בנוגע לתיק עבודות, למבחנים ולהרשמה באופן כללי.

zu111

New member
שאלה זה טוב

אני עדיין לומד, בשנקר. בעיקרון בתיק עבודות את לא חייבת דווקא דברים שקשורים לעיצוב אם אין לך, את יכולה לשים גם ציורים/פסלים/כל דבר שעשית שמראה את היצירתיות שלך ואיך את חושבת שונה מהשאר..רוב האנשים שלומדים עיצוב תעשייתי לא התעסקו עם זה לפני הלימודים חוץ ממי שעשה מכינה (ויש לא מעט כאלה) השנה אבל לא היו צריכים תיק עבודות, היו 5 תרגילי בית שהם קיבלו והיו כמה חודשים להכין אותם, אבל זה לא אומר כלום על שנה הבאה - לא יודע מה יהיה צריך. התרגילים היו תרגילים בעיצוב, רישום, סקיצות, מידול - כל הדברים שלומדים בלימודים, ולא מחפשים במבחנים מישהו שיודע לעשות את כל הדברים האלה בצורה מושלמת - כי אז לא היית צריכה ללמוד, מחפשים בתרגילים לראות איך את חושבת.. מחפשים לראות מי חושב שונה מהשאר, גורם לך לעצור ולהסתכל על העבודות שלו, ובשביל זה הם צריכות גם להיות עם קונספט טוב וגם להיות עשויות טוב ולא איזה צ'קמוק שכל הדבק נוזל מהצדדים. זה בגדול.. מקווה שעזרתי.. עוד שבוע בערך תהיה תערוכה בבי"ס של פרוייקטי גמר של שנה ד', ועבודות שלהם ממהלך הלימודים. אני מציע לך לבוא לראות כדי שתראי פחות או יותר איזה דברים עושים. בהצלחה :)

אני הולכת ללמוד בשנקר עיצוב תעשייתי

באוקטובר הקרוב.. האם באמת אין זמן לנשום וכל הזמן יש עבודות להגיש..? אני בדיוק מחפשת דירה להשכרה עם חבר שלי, האם אני צריכה מרחב גדול לעבוד על העבודות? אתה יודע מתי בדיוק תערוכת הבוגרים? תודה רבה, ליאור

zu111

New member
לימודים בשנקר

יש המון עבודות ויש לחץ, ואם יש זמן לנשום זה יהיה תלוי בך ובכמה את רוצה להשקיע - כי זה סוג של לימודים שכמה שתשבי על כל עבודה יותר זמן היא תצא לך יותר טוב... יש אנשים שמשקיעים המון בכל הקורסים ויש כאלה שמחפפים בקורסים פחות חשובים, אבל אם חשוב לך שהכל יהיה מושלם אז אין כל כך זמן לנשום.. אבל רוב הדברים זה דברים כיפים ונהנים מהם אז זה בסדר זהלא כמו לשבת ללמוד 4 חודשים כלכלה.. בשנה ב' וג' יש עוד יותר לחץ ויותר קורסים גדולים.. בקשר לדירה, עדיף שיהיה לך איזה מקום עם רצפה גדולה פנויה כי במיוחד בשנה א' יש הרבה עבודות שתצטרכי מרחב, וגם צריך איזה שולחן יחסית גדול שיהיה לך נוח לעשות עליו סקיצות. וגם יכול להיות לך טוב אם יהיה לך איזה חדרון קטן לשים שם את כל החומרים שלא יהיה מפוזר בכל הבית. ויש גם עבודות שעושים עם קצף שמשייפים אותו וזה עושה הרבה לכלוך, ואם תרצי לעשות את זה בבית אז את חייבת מרפסת - כי זה עושה המוון פרורים מגעילים שנדבקים להכל - אבל הרוב עושים את זה בבי"ס אז את לא חייבת. והתערוכה אני לא יודע בדיוק מתי היא מתחילה, נראה לי שב14 או ב15 אבל אני לא סגור על זה.. אני מאמין שהם יכתבו באתר אז את יכולה להכנס לראות.. בכל מקרה זה יהיה שם איזה שבוע או יותר לא חייבים לבוא ביום שפותחים.. שיהיה לך בהצלחה ליאור, נתראה שנה הבאה :)

תודה רבה על התשובה המפורטת!

עזרת לי מאוד בטיפים וכנראה שלא נלך על דירת סטודיו;) איזו שנה אתה?

jenjen3

New member
לגבי מכינה...

קודם כל תודה רבה על התגובה, עזרת לי מאוד. אם כבר הזכרת מכינה, אני שומעת דעות חלוקות בנושא... מצד אחד הבנתי שלא ממש אוהבים בשנקר שמגיעים אליהם עם תיק עבודות שעשו במכינה, מצד שני אני שומעת שבלתי אפשרי להתקבל ללא מכינה. מה אתה חושב? עשית מכינה? רק בדצמבר כשנפתחת ההרשמה אני אוכל לדעת מה כוללים מבחני הכניסה..?? שוב, תודה רבה! ושיהיה לך המון בהצלחה במציאת עבודה!

jenjen3

New member
אם כבר הזכרת מכינה...

קודם כל תודה רבה על התגובה, עזרת לי מאוד. אם כבר הזכרת מכינה, אני שומעת דעות חלוקות בנושא... מצד אחד הבנתי שלא ממש אוהבים בשנקר שמגיעים אליהם עם תיק עבודות שעשו במכינה, מצד שני אני שומעת שבלתי אפשרי להתקבל ללא מכינה. מה אתה חושב? עשית מכינה? רק בדצמבר כשנפתחת ההרשמה אני אוכל לדעת מה כוללים מבחני הכניסה..?? שוב, תודה רבה! ושיהיה לך המון בהצלחה במציאת עבודה!

כדאי לך אולי גם לשקול לימודים במכון

הטכנולוגי חולון. יש להם מגמת עיצוב תעשייתי חזקה מאד. ראיתי דברים מהממים של הבוגרים שלהם בתערוכה אתמול. לגבי מכינה - אני שמעתי להיפך. שמעתי אפילו על חברה שעשו מכינה לעיצוב במכון והתקבלו אח"כ לשנקר. קיצר במקומך הייתי מרים טלפון אחד או שניים :)

אני אישית לא עשיתי מכינה,

ולמען האמת בכלל לא ידעתי מה מצפה לי... לשנקר התקבלתי ולחולון עברתי רק את השלב הראשון. אני חושבת שנפלתי בגלל כמה דברים שאמרתי בראיון, ולא בגלל העבודות. ואני חושבת שאם הייתי במכינה אז הייתי יותר יודעת איך באמת לדבר בראיון והיו נותנים לי טיפים וכאלו... אז לאחר התהליך שאני עברתי, אני חושבת שכן עדיף ללכת למכינה כדי לא לפספס את ההזדמנות ללמוד בשנה הבאה, ולחכות עוד שנה... מצד שני, אני חושבת שאם רק הייתי מדברת לכמה דקות עם מישהו שהיה מסביר לי בדיוק מה מחכה לי בראיון, אז לא הייתי נופלת שם.. אבל לא נורא, רציתי גם ככה שנקר!

למעלה