סטודנט שמבקש ולתם דרך אונברסיטה או דרך יחידה?

axelcoon

New member
סטודנט שמבקש ולתם דרך אונברסיטה או דרך יחידה?

שלום לכם
שלחו לי מילואים ל-25 יום ויש לי מבחנים ואני סטודנט פעיל מה שנקרא.
אני מתכנן להגיש בקשה לולתם אקדמי-באוניברסיטה אמרו לי המשמעות היא כי בקשתך תדון אצל רמ"ד ולת"מ והיא תחליט אם יש מקום להביא לועדה.
התקשרתי ליחידה ואמרו לי לשלוח טופס 58 שיישלח לשיקול מפקד היחידה ( ואני לא יודע מי זה)

דרך מי עדיף לבקש? האם כדאי לבקש ביטול מלא של המילואים וייתנו לי?

אציין כי אני סטודנט לתואר שני,אך בכ"ז מבדיקה שערכתי מול האוניברסיטה מסתבר שיש עדכון בעניין זה.ואי לכך במידה ואני עומד בקריטריונים לזכאות של ולת"ם לפי האוניברסיטה שלי (האוניברסיטה הפתוחה) וכן יש לי בחינה בתקופת המילואים אוכל להגיש ולת"ם למרות שאני סטודנט לתואר שני.

תודה.

אושי231

New member
ראשית עדיף לבקש מהמפקד

באמצעות טופס 58. אם אתה לא יודע מי זה- קצינת הקישור יכולה לומר לך ולתת לך את הטלפון שלו.
רק אם זה לא עוזר תגיש ולת"ם. שים לב רק שולת"ם אפשר להגיש עד 30 יום לפני המילואים.

gandu

New member
אפשר בשניהם

בד"כ טופס 58 נידון בסמוך למועד המילואים
את הולת"מ ניתן להגיש נראה לי חודש טרם תחילת המילואים.

אצלי ביחידה קרה באחת השנים שלמדתי לתואר ראשון שלא הגשתי ולת"מ כי הסתמכתי על ה58.
לצערי הרב דחו את בקשתי וכבר לא יכולתי להגיש ולתם (כבר היה פחות מחודש לתחילת השירות) ואז התחילו הצרות.

אין שום מניעה להגיש לשני הגורמים.

אושי231

New member
הבעיה שברוב היחידות מפקדים לא רואים

בעין טובה חיילים שמגישים ולת"ם ונוטים פחות להתחשב בהם.
ראיתי הרבה פעמים שכשחייל מגיש ולת"ם אז המפקד אומר "טוב, הוא הגיש ולת"ם, אז שולת"ם יחליטו" ואז אם בקשתו נשללת בולת"ם, המפקד גם כן לא מנסה אפילו להתחשב.
לכן אני בעד לדבר קודם עם המפקדים ורק אם זה לא עוזר- לפנות לולתם- שאכן את זה אפשר לעשות עד 30 יום לפני הגיוס.

gandu

New member
זה תלוי ביחידה

כמובן שתמיד כדאי לייצור קשר עם הקישור

אני לא עושה בגדוד, אבל עושה גם עושה כל שנה 24 יום.

כך שהסימביוזה בד"כ רק עם קצינת הקישור ולא מ"פ או מג"ד.

במידה וניתן לסמוך על הבטחות המפקדים ואשאתה לא מרגיש שמנפנפים אותך (שזה גם קורה לפעמים) אז אל תגיש ולת"מ

למעלה