סטורציה נמוכה

little mamy

New member
סטורציה נמוכה

קצת מודאגת: הקטן שלי בן 3 חודשים ומצונן מאוד. משתעל הרבה. היינו איתו במוקד יום ושם לאחר בדיקה הורו לנו לעשות אינהלציה פעמיים ביום. במכשיר שבודק את הסטורציה ראינו כל הזמן סטורציה נמוכה (70-80) ופעמיים זה קפץ מעל 90. האחות אמרה שאין מה לדאוג כי הוא נראה בסדר, שהמכשיר לא אמין ושהקטנצ'יק פשוט קטן מידי. העניין הוא שאני קצת דואגת, היום הוא השתעל לי ממש הרבה עד כדי כך שהיה לו ממש קוצר נשימה. ולשאלה: מה המשמעות של סטורציה והאם אני יכולה לדעת בבית אם חלילה היא יורדת? האם כדאי ללכת למיון? תודה

סטורציה בתינוק

מכשיר למדידת סטורציה הוא מכשיר שמודד רמת החמצן בדם. ערכים של 70-80 הן בהחלט לא תקינות , כך שאם המדידה היתה נכונה הילד היה אמור ליהות כחול. לכן ההשערה של האחות שהמכשיר לא תקין או לא אמין היא נכונה. השאילה היא למה משתמשים בו אם לא ניתן להסתמך בנתונים עליהם הוא מצביע. מכישרים לסטורציה הם מאוד נפוצים בבתי חולים ומאוד אמינים. העיצה שלי היא כזאת : אם התינוק בסדר תעזבו אותו בשקט. אם לעומת זאת הוא מתקש בנשימה או צבעו לא נירא לכם תקין, קחו אותו למיון. שיעול לא גורם לירידה בסטורציה אלא לכמה דקות בזמן השיעול וזמן קצר לאחר מכן. דר' מילה ברק

למעלה