אתה מניח לא נכון
ספציפית את הורד של לאנג לא קיפלתי מתוך תרשים הקפלים (זהו המונח העברי שבחרנו ל-CP), אלא מתוקף היותי שייך לקבוצת אוריגאמי מסוימת. לאנג גם ילמד את הורד בסופה"ש בכנס בניו יורק אליו אני הולך. אני כמעט ולא מקפל מתרשימי קפלים. לעיתים אני מתנסה בכך, אך בדרך כלל אני מעדיף ללמוד את הדגמים בדרכים אחרות (כמו ישירות מהיוצר, ממישהו שיודע לקפל את הדגם, או מהוראות לדגם). אמרת נכונה שבאינטרנט הרבה מאד דגמים מסובכים נמצאים בצורת תרשים קפלים בלבד. עובדה זו לא אומרת שלא קיימות הוראות "רגילות" לדגם זה. לדוגמה, קיימות הוראות לאיש הזאב של ג'ייסון קו, אך שהן מפורסמות בחוברת הכנס של הארגון האמריקאי. בדומה, קיימות הוראות לדגמים של לאנג, שבאתרו הן בצורת תרשים קפלים בלבד, בכל מיני פרסומים שונים. על מנת להשיג את ההוראות עליך להיות מנוי לעיתון הנכון. תרשים הקפלים נותן מידע אחר מאשר ההוראות עצמן, כפי שודאי קראת בספר של לאנג משנת 2003. תרשים הקפלים מלמד על המבנה של הדגם ועל החוכמה שהוכנסה בקיפול על מנת ליצור את הצורה הרצויה. על מנת להגיע מתרשים הקפלים לדגם סופי יש עוד לעבוד קשה. אני מכיר מספר מקפלים (השם שמור במערכת...) שחושבים על פרסום ספר על פיצוח תרשימי קפלים. כרגע אין שום דבר קונקריט , כפי הידוע לי. פיצוח תרשימי קפלים אינו דבר קל, וצריך פשוט לנסות. עקומת הלימוד מהירה ביותר, ואחרי מספר נסיונות תראה שהדברים ברורים הרבה הרבה יותר. ישנם מספר אתרים (האתר של איילין טאן, האתר של בן בול, האתר של גלעד נאור, ועוד) שמכילים מידע כזה או אחר לגבי פיצוח תרשימי קפלים. מומלץ לבקר בהם. ישנם מספר מקפלים בארץ שיודעים לפצח תרשימי קפלים. יובל אטלס וגלעד נאור, למשל. בכנס תוכל לשאול אותם אישית לגבי הטכניקות שלהם.