סטטיסטיקה

EcapskcaB

New member
סטטיסטיקה

ביום או בימים שנבחר רשומה מסוימת לבחירת העורך- כמה בממוצע הסטטיסטיקה אומרת? לאותה רשומה, לאותו היום, לאותו בלוג.

wranger

New member
הכוונה לכמות הצפיות ברשומה?

לא חושב שאפשר לחשב מספר מדויק. כלומר, בוודאות החשיפה בעמוד הבלוגיה מביאה לכמות גדולה יותר של צפיות, אבל עדיין קיימים גורמים אחרים שצריך לקחת בחשבון. למשל, סוגי רשומות - מתכונים מול רכילות או סיכומי פרקים של הישרדות, סיפורים אישיים משעשעים מול ניתוחים מעמיקים של מהלכים מדיניים או כלכליים... כל סוג שכזה ימשוך קבוצת גולשים אחרת, ולפי כמות הגולשים תיקבע כמות הצפיות. וגם, למשל, צריך להתחשב בחלק של היממה בו נבחרה הרשומה: בבקרים של ימי השבוע, למשל, רבים מגולשי תפוז נמצאים בבית ספר, בתיכון או בעבודה. בלילות יש אוכלוסיה אחרת שמחפשת תכנים אחרים. בקיצור, רשומה שזכתה לבול בחירת העורך תקבל חשיפה ויותר צפיות, אבל כמות מדויקת? לא נראה שזה מדיד כל כך. השאלה היא גם באיזו שעה של היממה מניסיון אישי אני יכול לומר שהיו רשומות שהביאו לי 200 צפיות והיו שהביאו 800.

EcapskcaB

New member
כמות מדוייקת

יהיה קשה להעריך. כמובן שבחירת העורך מוסיפה העלאה של הבלוג עצמו לכותרות ומביאה איתה קהל נוסף, אבל הערכה גסה. בכמה אנשים מדובר? הכוונה היא סטטיסטיקה של אותה היום של קוראים לא בהכרח ספציפית לאותה הרשומה.

DAN1EL

New member
כן, זה משתנה. ../images/Emo97.gif

רשומה שלי שקודמה על ילדה חולת סרטן שההורים שלה התעללו בה בכך שדחפו אותה בכוח לעבר צלמים חטטניים זכתה למשהו כמו 200 צפיות באותו יום, אם אני לא טועה. רשומה שלי על נינט שקודמה זכתה ליותר מ-1000 צפיות.

suki da yo

New member
וזה כנראה מוכיח את הטענה של תפוז

שזה מה שהקוראים מחפשים.

DAN1EL

New member
לא יודע ../images/Emo97.gif

כשהרשומה על הילדה חולת הסרטן קודמה לא הייתי בבית.

למעלה