סטטיסטיקה

Blip2Blip

New member
סטטיסטיקה

5842 עוקבים. היכן הם? מספר כזה של אנשים שחולקים איתי את ההפרעה

היה עוזר לי מאוד לא להרגיש לבד - הכוח הוא במספרים.

למה בעצם "אנחנו" ב-"ארון" ?

alice1803

New member
אין לי מה לומר על זה, אנחנו בודדים כנראה, וכל השאר סקרנים

שרק מציצים ואולי קוראים קצת ולא מגיבים, האמת שלא ממש משנה לי, ואם מישהו יכתוב כאן ויבקש עזרה או יצטרך תמיכה, אני כאן בשבילו, ויש עוד כמה שכותבים כאן, לפי תקופות כנראה.
האם כתבת כאן בעבר? לא זוכרת אותך

Blip2Blip

New member
המ...

לא בטוח שאני זוכר את עצמי. המציצים האלו...קיימים גם בקבוצת DBT

לא משהו בכלל. בודדים אנחנו לא - לפי מספר העוקבים, אבל אני כן מבין את הבושה.

יש משהו מאוד קלוש בקהילה שמתנהלת רק בפורום אינטרנטי, מה גם שהנושא

המאחד הוא כל כך מהותי ובסיסי לחוויה שלנו.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תקרת זכוכית

&nbsp
קיימת עדיין ...ולא רק מהצד של המופרעים...
&nbsp
יש גם מהצד של אפילו קהילה תומכת לנכים נגישות ישראל..שחוששים מבעלי הפרעות נפשיות..
יש מה לשפר..אני בכל מקרה אישית לא ויתרתי על כניסה לקהילה ועל חוג תיאטרון שחששו שם שהדרמה הרגשית שם תהיה קשה מנשוא למופרע נפש שאני לא יודע מה ..יתפרץ או משהו על כולם..
בכל מקרה הצלחתי. אני ועוד בחור בחוג הזה פעילים ומשתלביםהשנה עם השגחה של מדריכת שיקום. ובעז"ה נפתח את הדלת לכולם..ככל נכה או סטודנט שמשתתף ללא ליווי..
לכל פעילות בכל הקבוצות..בגליל.
&nbsp
מה זה מציצים?..לי קשה להבין..מבחינתי יש מי שפעיל יש מי שבשלב של קריאה..ואולי יכתוב יש מי שעסוק בנסיונות להבין את עצמו..וקורא פה..אני לא מאמין שבאים סתם ..אין סתם...הסיבה אצל כל מי שבא..יש בה משהו אמיתי.
&nbsp
מציצים נשמע לי קונוטציה חריפה מידי..יותר תחושה שלך מאשר מה שעושים באמת
&nbsp
לא לא מפריע מי קורא...מצידי שיעשו עליי גם כתבה בטיוי ..למשל..ש"יציצו" כולם..לא עשיתי משהו בזדון למישהו אלא זו ההפרעה שגרמה לזה..בעיקר פגעתי בעצמי. מנגד אני עושה כל מאמץ לטפל בעצמי ..וגאה בזה ובכל מי שקם ועושה למען עצמו באמת מה שטוב..ומתקדם.
&nbsp
ויודעים מה גם עוזרים לזה ביטוח לאומי למשל..עו"סים שלא יודעים להתמודד..בורות לא חסרה...גם בקופת חולים בכל מקום..
&nbsp
מה עושים? ממשיכים בכתיבה בשיקום בשיפור..בחיים שלנו להשיג מה שטוב לנו למרות הכל
שיסתכלו שידברו שנוכיח יותר ויותר שאנו לא פחות בני אדם מהם ולפעמים יותר..אז אני רוצה להאמין שגם הם ישנו גישה יותר ויותר..
&nbsp
:)

Blip2Blip

New member
הנעדרים

אני מניח שכמו בבית הספר: "תגידו למי שלא הגיע ש..." כך אני משכנע את
המשוכנעים. ה-"מציצים" הם אילו שקיבלו את ההבחנה (ולא בכדי) אבל מתוך
מניעים שאינם "בוגרים" במיוחד, בוחרים להסתתר. הבעיה עם היות "בארון"

באשר להפרעה היא שלא מעט אנשי בריאות הנפש כופרים למעשה בקיומה
של ההפרעה (גם אם הם עושים זאת בחדרי חדרים) שלא כמו מחלות הנפש
המוכרות והטובות. גבולית כשמה כן היא - ספק הפרעה ספק מקבץ של תכונות
אישיות, ספק מעוררי אמפתיה ספק מפונקים שאינם עושים מספיק.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני חושב שאתה מתעסק במקום הלא נכון

&nbsp
או שאתה מדבר על מה שמפריע לך עדיין בעצמך..או שאתה סתם תקוע על זה מי מציץ מה מציץ והגדרות...
&nbsp
מה זה משנה מה מגדירים? בסופו של דבר אם תחשוב לעומק השאלה היא מה עושים עם ההפרעה ספק ככה ספק ככה...לא משנה
&nbsp
איפה אתה רוצה לראות את עצמך עוד שלוש שנים? מה אתה עושה מעכשיו להגיע לשם?
&nbsp
זה לדעתי הכי חשוב..להציב מטרות לכל מטרה להבין את השלבים ולעשות..
&nbsp
גם מבחינת מדריכי השיקום פחות מתעסקים עם ההגדרה ( לי יש שתים למשל..ביטוח לאומי קבע סכיזופרניה..במרפאה הפרעת אישיות גבולית מורכבת ופוסט טראומה..)...הם מתעסקים באיך להוציא את הטוב ממך ..לשפר מה שאפשר ואפשר תמיד אפשר..
&nbsp
אני מציע שתתחיל להתעסק עם זה זה יקדם אותך לא המחשבות האלה שהבאת...

MindfullEye

New member
היכולת שלך אולי טובה לתואר בפילוסופיה

אבל כמו שירון אמר, אתה מתעסק במרכאות והגדרות וקונספירציות.
&nbsp
גם לפני הפורום הזה בקומונות שהיו הכרתי הרבה אנשים שרוב הזמן היו "בארון" כהגדרתך, והצליחו להתמודד עם ההפרעה ולבנות בסופו של דבר קריירות ועוד. לא כולם רוצים את ההיסטוריה הרפואית שלהם (בין אם זה אישיות גבולית או דיכאון או קרוהן או ציפורן חודרנית) כמה שמגדיר אותם. נכון שבאישיות זה טריקי כי אישיות כשמה כן היא.. אבל עדיין אותו מקבץ של תכונות, במקרים מסויימים ובטיפולים מסויימים אפשר למזער את ההשלכות של אותן תכונות וזה בתורו משנה את נסיבות החיים העתידיות שהן בתורן תורמות לשינויים, גם אם לא של 180 מעלות, בנפש (אישיות וכל מה שנכנס לשם).
&nbsp
לעורר אמפתיה זו טכניקה שנועדה למלא צרכים של רגשיות מאוד גבוהה ופינוק זה תוצאה, גם כן, של אי-עשייה כתוצאה מכשלונות בעבר הרחוק או ההווה שגם הם גורמים שמעוררים רגשות חזקים שלא ניתן לשלוט בהם. ואז אנשים שותים או חותכים או מתים או מחליפים קידומת...
&nbsp
בלי קשר לקבוע שכל המציצים הם אלה שקיבלו את האבחנה ואינם בוגרים זה חצוף ושיפוטי. בלי קשר לאף הפרעה - תנסה לחיות מנקודת הנחה שאף אחד בעולם לא חייב לך דבר, וההפך - וזה יקל עלייך.
בלי לדבר על זה שחלק מהמציצים הם סתם סקרנים כי זה נושא פיקנטי. וכמו שבנאדם יכול לצפות בתוכנית ריאליטי זבל על אנשים ששוקלים 400 קילו כי זה מעניין ברמה מציצנית, ככה גם פה. אינטרנט פתוח, ככה זה.

Blip2Blip

New member
מקבל את הביקורת

מתקפת (בסגנונה) היא לא אבל כמו שציינת, אף אחד לא חייב לי דבר.

אקח לתשומת ליבי.

MindfullEye

New member
זה נחמד לשמוע.

הכל ברוח טובה כמובן...
&nbsp
בכל מקרה זה מה שיש ועם זה ננצח, זה למיטב ידיעתי הפורום החי היחיד של הפרעת אישיות גבולית ברשת העברית... אפשר תמיד לפתח.
&nbsp
זה נושא טריקי, כי גם לOCD יש פורום משלהם אבל זה אחר. OCD זה מחלה שאפשר בקלות יותר להפריד אותה מהאדם עצמו..

alice1803

New member
חשבתי רבות על עיניין העצלנות, והאם זה חלק מתכונות ההפרעה

כלפי חוץ זה נראה לפעמים שאני באמת אולי קצת מפונקת, או מתפנקת, ולא אוהבת לעבוד קשה, ומתרצת תירוצים לא לעבוד חודש, כי פיטרו אותי, ואני במצב רוח על הפנים.
אבל קשה לי לומר שאני מפונקת, כי אני ממש לא, ופינוק היא לא הסיבה לעצלנותי.
&nbsp
אצלי מאז שאני קטנה, תמיד אמרו לי שאני עצלנית, איטית, אסטרונאוטית, אאוטסיידרית, חסרת מוטיבציה, חסרת כוחות, כי תמיד גם הייתי בתת משקל, וויתרתי בקלות על הרצונות שלי.
&nbsp
וממש לא ידעתי למה זה קורה לי, ולמה אין לי אמונה בעצמי, ולמה אני כל כך פגיעה, וכשהסתכלתי סביבי, באמת הרגשתי שונה מכולם, ובהחלט בולטת יותר מכולם ברגישות הגבוהה שלי, תמיד הייתי צריכה להגן על עצמי, לעמוד על המשמר, כי אני חלשה, אז בחרתי להתנתק מכולם, ממש מגיל קטן, בחרתי בקפידה עם מי אני מדברת, ויצרתי עולם משל עצמי, ששם רק אני נמצאת, ואני מוגנת, כי אני לא מכניסה אף אחד.
&nbsp
גם בכיתה א', אני זוכרת את עצמי נכנסת למין עצבות גדולה, שהכתה בי, והרגשתי אבודה, וניסיתי להגיד משהו, אני זוכרת שכן, אבל אף אחד לא ממש ראה אותי ממטר.
אבל ילדה קטנה בת 6, לא אמורה להרגיש ככה, אתה מבין? זו לא עצלנות, זה משהו אחר, בטח לא בגיל כזה צעיר, ואני לא חושבת ששאר הילדות הרגישו כמוני, או לפחות בסביבה שלי.
אז חלק מההפרעה היא לא לספר, לא לדבר, לשמור סודות, להפוך אותם לזעם, לעצב, ועצבים, ואז מתפתחת ההפרעה למימדים יותר גדולים, עד לנזק ממשי, כמו שריטה במוח (מצטערת על התיאורים הקשים, אבל זה מה שאני מרגישה).
&nbsp
אז לדעתי, כל הפסיכולוגים האלו, יכולים לא לרצות אותנו בתור מטופלים, כי אנחנו קשים, אפילו יותר מהמטופלים הסכיזופרנים הכי קשים שלהם, כי אנחנו נחשבים מניפולטיביים וחכמים, ועושים להם את המוות, ותוך כדי שיחה איתנו, אנחנו יכולים פתאום להתהפך עליהם, ולערער אותם, להטיל בהם ספק, ולפקפק ביכולות שלהם להבין אותנו בכלל, כי הם ממש לא בכיוון, וזה מעצבן אותנו, והם רואים את זה, ומתאכזבים מזה, וגם מהכישלון שלהם לפתור ולהקל עלינו.
&nbsp
הרבה פעמים המטפלת שלי אמרה לי דברים, שלא הבנתי מאיפה היא הביאה בכלל, ולמה היא שואלת אותי את הדברים האלו בכלל, כאילו, מה את רצינית שעוד לא הבנת מי אני עד עכשיו???
אז הבנתי שהיא אולי ממש מנסה להבין מאיפה זה בא, אבל על הדרך, מנסה להכניס אותי בכוח לתבניות שנמצאות אצלה בראש, ולא הולך לה, ושהיא מחכה שאני אומר "בינגו" על משהו, בשביל לכוון אותה, אבל שום תובנה לא התגבשה אצלה לגביי.
&nbsp
אז הבנתי, שהיא כנראה לא מבינה כלום בעצם, ואז אני הופכת חסרת סבלנות, ונוצר מין מתח כזה, ואני לא קמה והולכת, כי היא צריכה לסבול אותי איכשהו, גם כשאני במצב רוח נסער.
&nbsp
אז למרות "כל החומר" שאנחנו מספקים להם, הם עדיין לא מבינים, או שהם מסתבכים, כי גם אנחנו מסתבכים בעצמינו, כל הזמן.
&nbsp
ומה שקורה בפועל לצערי, זה שגם המטפלים שלנו רוצים לעזוב אותנו, ואז מה עשינו בזה??? עוד הפעם נוטשים אותנו, ושוב הגלגל מסתובב לאותה הנקודה, ושורף את האדמה. ואת האמונה באנשים.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שני צדדים למטבע...

&nbsp
בעיניין העצלות אני גם לא חושב שיש לנו עצלות אלא ההפרעה הפערים בין היכולת למיצוי הפגיעה באמון שיכולים...ועוד כל אלה חוברים לעשיה מעטה יותר..והמנעות מדברים.
&nbsp
תארת מהילדות מהלך של ההפרעה די דומה לשלי...ספרים במקום לשחק עם חברים...בריחה אל עצמי..ועוד ועוד...זה מצטבר בסופו של דבר להפרעה
&nbsp
לגבי המטפלים זו שאלה קשה...מצד אחד יש לך את התובנות שלך..מצד שני הגמל לא רואה את דבשתו...והתגובות הקיצוניות לא תורמות כמובן לך ולהם..
&nbsp
שאלה שאני גם נתקל בה ומאוד מתוסכל...ממה שאמרו לי למשל כאבים סומטים..מאיפה זה בא..? יש לי אבחונים של מחלות ידועות שיש בהם כאבים לכולם..לא מסכים
זה עשה לי סערה..במחשבות.
מצד שני יש דברים טובים בעצם זה שיש מפגש קבוע עם הפסיכיאטרית שפורק דברים ..
&nbsp
יש מעשיות עם המדריכת שיקום ..ויש דברים שאומרת שהיום שאני במקום של מוכן לקבל ..מה שאני לא בטוח שזה המצב אצלך לגמרי בטיפול ....שאני מקבל ומנסה לשנות למשל משהו שאמרת לי גם את..שיש תמיד גם טוב...מנסה לחשוב כך גם שאפל לי מסביב..
&nbsp
עוד משהו שלמדתי זה לא לשבור את הכלים...יש קשיים יש אי הסכמות יש עליות וירידות..בטיפול ובכלל בקשרים בחיים..לשבור את הכלים רק פוגע...במיוחד שזה לאנשים קרובים שהכוונה שלהם טובה..והסערה הרגשית עוברת מבינים את זה ולתקן קשה מלקלקל..
&nbsp
אני חושב ואמרתי שמי שלא עוזר לעצמו לא ניתן לעזור לו משם יש תסכול משני הצדדים..אני לעצמי החלטתי אני עוזר לעצמי..מחטט איפה שכואב נותן שיראו לי את הפצע..ונעשה ניקוז..כי בסופו של תהליך זה ייגמר המקום ירפא תשאר צלקת אבל לא דלקת מכאיבה וממושכת..
&nbsp
תחשבי על הדברים קצת אני חושב שדיברת על הטיפול בלשון עבר..ועברת שינוי שרואים היטב בחודשים האחרונים ולטובה..אולי עכשיו יהיה לך שינוי גם עם טיפול.. :)

alice1803

New member
כן, אני בהחלט מסכימה שחייבת לחזור לטיפול

תראה, אני עדיין תמיד רואה את הטוב, העיניין הוא, שאני לא עובדת כבר חודש וחצי, וזה משפיע באופן ישיר על הביטחון העצמי שלי.
וידעתי שזה יקרה לי, כי פוטרתי, וגם כי הייתה לי מעמסה ריגשית שסחבתי איתי, אז ממש צפיתי את ההתפרקות, והרגשת האכזבה מעצמי, והנה שוב נכשלתי, טוב לכם??? אבל זה עובר לי, ואני מחבקת את המועקה הזו, אחרי שריחמתי על עצמי מספיק, ועכשיו אני בתהליכי התאוששות

&nbsp
אבל בגדול, מה שעשיתי בסופו של דבר עם החיים שלי, הם בהחלט בחירה בטוב, ובמבט לאחור, זה היה הרבה לונה פארק, הרבה טיסות לבד לחו"ל, חוויות שהרגשתי בעוצמות גבוהות, בגלל שטיילתי לבד, כי נאלצתי להתמודד לבד, ולמדתי הרבה על עצמי, ועל מי שאני באמת, ומה אני בטוח לא אעשה בשביל כסף קל.
&nbsp
בקיצור, לא פיספסתי עולם, ראיתי מלא, ניצלתי טוב מאוד את התקופות "הטובות" שלי, כשהייתי צעירה יותר, וביזבזתי כהוגן (שזה כיף לא נורמלי), והיה לי אומץ, המון אומץ, אתה מבין אותי? וזה משהו שהוא חזק אצלי, העצמאות שלי, ההחלטות שלי, והרצונות שלי, ואני זוכרת מה זה להיות מאושרת, אני לא יכולה לשכוח, למרות העצב התמידי, יש לי שמחת חיים בתוכי, ורק הכדורים האלו שאני לוקחת, מנתקים אותי מעצמי, כשקורה משהו, רציני, אני הופכת אפטית, חוסר אכפתיות מכלום, והמצב נשאר סטטי לזמן מה, עד שאני בעצמי צריכה להעיף לעצמי סטירה מצלצלת.

למעלה