חשבתי רבות על עיניין העצלנות, והאם זה חלק מתכונות ההפרעה
כלפי חוץ זה נראה לפעמים שאני באמת אולי קצת מפונקת, או מתפנקת, ולא אוהבת לעבוד קשה, ומתרצת תירוצים לא לעבוד חודש, כי פיטרו אותי, ואני במצב רוח על הפנים.
אבל קשה לי לומר שאני מפונקת, כי אני ממש לא, ופינוק היא לא הסיבה לעצלנותי.

אצלי מאז שאני קטנה, תמיד אמרו לי שאני עצלנית, איטית, אסטרונאוטית, אאוטסיידרית, חסרת מוטיבציה, חסרת כוחות, כי תמיד גם הייתי בתת משקל, וויתרתי בקלות על הרצונות שלי.

וממש לא ידעתי למה זה קורה לי, ולמה אין לי אמונה בעצמי, ולמה אני כל כך פגיעה, וכשהסתכלתי סביבי, באמת הרגשתי שונה מכולם, ובהחלט בולטת יותר מכולם ברגישות הגבוהה שלי, תמיד הייתי צריכה להגן על עצמי, לעמוד על המשמר, כי אני חלשה, אז בחרתי להתנתק מכולם, ממש מגיל קטן, בחרתי בקפידה עם מי אני מדברת, ויצרתי עולם משל עצמי, ששם רק אני נמצאת, ואני מוגנת, כי אני לא מכניסה אף אחד.

גם בכיתה א', אני זוכרת את עצמי נכנסת למין עצבות גדולה, שהכתה בי, והרגשתי אבודה, וניסיתי להגיד משהו, אני זוכרת שכן, אבל אף אחד לא ממש ראה אותי ממטר.
אבל ילדה קטנה בת 6, לא אמורה להרגיש ככה, אתה מבין? זו לא עצלנות, זה משהו אחר, בטח לא בגיל כזה צעיר, ואני לא חושבת ששאר הילדות הרגישו כמוני, או לפחות בסביבה שלי.
אז חלק מההפרעה היא לא לספר, לא לדבר, לשמור סודות, להפוך אותם לזעם, לעצב, ועצבים, ואז מתפתחת ההפרעה למימדים יותר גדולים, עד לנזק ממשי, כמו שריטה במוח (מצטערת על התיאורים הקשים, אבל זה מה שאני מרגישה).

אז לדעתי, כל הפסיכולוגים האלו, יכולים לא לרצות אותנו בתור מטופלים, כי אנחנו קשים, אפילו יותר מהמטופלים הסכיזופרנים הכי קשים שלהם, כי אנחנו נחשבים מניפולטיביים וחכמים, ועושים להם את המוות, ותוך כדי שיחה איתנו, אנחנו יכולים פתאום להתהפך עליהם, ולערער אותם, להטיל בהם ספק, ולפקפק ביכולות שלהם להבין אותנו בכלל, כי הם ממש לא בכיוון, וזה מעצבן אותנו, והם רואים את זה, ומתאכזבים מזה, וגם מהכישלון שלהם לפתור ולהקל עלינו.

הרבה פעמים המטפלת שלי אמרה לי דברים, שלא הבנתי מאיפה היא הביאה בכלל, ולמה היא שואלת אותי את הדברים האלו בכלל, כאילו, מה את רצינית שעוד לא הבנת מי אני עד עכשיו???
אז הבנתי שהיא אולי ממש מנסה להבין מאיפה זה בא, אבל על הדרך, מנסה להכניס אותי בכוח לתבניות שנמצאות אצלה בראש, ולא הולך לה, ושהיא מחכה שאני אומר "בינגו" על משהו, בשביל לכוון אותה, אבל שום תובנה לא התגבשה אצלה לגביי.

אז הבנתי, שהיא כנראה לא מבינה כלום בעצם, ואז אני הופכת חסרת סבלנות, ונוצר מין מתח כזה, ואני לא קמה והולכת, כי היא צריכה לסבול אותי איכשהו, גם כשאני במצב רוח נסער.

אז למרות "כל החומר" שאנחנו מספקים להם, הם עדיין לא מבינים, או שהם מסתבכים, כי גם אנחנו מסתבכים בעצמינו, כל הזמן.

ומה שקורה בפועל לצערי, זה שגם המטפלים שלנו רוצים לעזוב אותנו, ואז מה עשינו בזה??? עוד הפעם נוטשים אותנו, ושוב הגלגל מסתובב לאותה הנקודה, ושורף את האדמה. ואת האמונה באנשים.