שאלה על שימוש בריבה ללא סוכר:
מישהי סוכרתית פירסמה מתכון לעוגת שוקולד לסוכרתיים,
והמליצה במקום תחליפי -סוכר להוסיף לעוגה ריבה ללא -סוכר.
(להכנת הריבה יש לבשל פרי עם מעט מים ולערבב,עד שיהפוך למרקם של ריבה סמיכה. )
אבל,, כפי שנאמר לי בזמנו בבי"ח ,אמרו כי אין לשלב פירות בכלל בתפריט ,כי זה יפריע לאיזון הסוכר בדם.
השאלה היא : מה קורה לאחר בישול הפרי עם מים, האם פרי מבושל יהיה פחות מזיק לחולי סוכרת ,מבחינת ריכוז הסוכר בפרי המבושל,או שאין הבדל בין הפרי הטרי לזה המבושל ?