סטיב באלמר הוא הגרובצ'וב של עולם הטכנולוגיה

KobeRider

New member
סטיב באלמר הוא הגרובצ'וב של עולם הטכנולוגיה

כשהוא לקח שליטה על החברה בשנת 2000, היא היתה החזקה ביותר והמפחידה ביותר בעולם, עם שווי שוק של חצי טריליון דולר - הגבוה ביותר מבין כל החברות בעולם. וכשהוא עוזב אותה עכשיו היא צל של עצמה.

באופן אירוני, מאז יום שישי שבו הוכרז על עזיבתו הוא התעשר בערך ב-0.75 מיליארד דולר בגלל הזינוק במנייה. bitter-sweet moment.

http://www.newyorker.com/online/blogs/currency/2013/08/why-steve-ballmer-failed.html

יעקב ו

New member
לא חושב שהרווח הנוכחי

כתוצאה מהאירוע הוא משמעותי. יש לו כבר כ-15 מיליארד (ביליון באמריקאית) והסכום הזה לא ישנה לו דבר.
אפשר להגיד הרבה דברים על מיקרוסופט אבל השליטה שלהם באופיס ובווינדוס די מוחלטת.
לפני כחודש קניתי מחשב חדש וחשבתי שאולי אוכל להשתמש ב- OPEN OFFICE במקום בתוכנה של מיקרוסופט. זה אפילו לא מתקרב, לא הצלחתי לפתוח חלק מהאקסלים, אחרים לא הציגו גרפים כראוי ונאלצתי להתקין אופיס 2007 (יש לי עותק חוקי כזה) והוא עובד מצויין.
המחשב הגיע עם ווינדוס 8 (לא היה לי קודם) ודי התבאסתי ממנו בהתחלה. לאחר שהתאמתי אותו להיות כמה שיותר דומה לווינדוס 7 הוא סביר.

העתיד של מייקרוסופט

בתכלס כבר שנתיים שאני לא פותח מחשב. אני עושה הכל באייפד. מכיוון שאני מארגן לעצמי משרד קטן, החלטתי לשים מסך led גדול ומחשב נייח, אבל הרגשתי שבשביל בן אדם כמוני, שלא משתמש באופיס אלא רק ביישומים שהם און-ליין, מחשב עם ווינדוס זה די מיותר. אני בסך הכל צריך דפדפן, לא?

אז החלטתי לעשות ניסיון ולהזמין מוצר חדש יחסית- מדובר במחשב בגודל של סמארט-פון, עם מערכת הפעלה של אנדרואיד. ב-80$ אתה מקבל קופסא קטנה עם מעבד quad, חיבור hdmi, usb, bt, wifi בקיצור, כל מה שצריך בשביל לקבל ממשק שדומה לזה שבסמארט-פון שלך על מסך גדול.

מדובר בשוק חדש שמתפתח די מהר לאחרונה. זה התחיל ממוצרים באיכות ירודה, אבל לאחרונה הם הפכו איכותיים מספיק בשביל לבצע את מה שהם אמורים לבצע. יש גם חברה ישראלית שנכנסת עכשיו לשוק הזה, עם מוצר שנקרא utilite, שאמור לצאת לשוק בשבועות הקרובים. המחשב שלהם, מבוסס אנדרואיד, יעלה בערך 100-150 דולר, והוא אמור להיות איכותי מאוד-
http://utilite-computer.com/web/home

אני חושב שהשוק הזה של מחשבי מיני קטנים וזולים הולך לתפוס תאוצה, ויש סיכוי טוב לכך שהם יקחו נתח גדול משוק ה-pc. הסיבה היא שהבן אדם הממוצע היום לא באמת צריך מערכת שעולה 500$ ומעלה (מחשב pc + מערכת הפעלה של ווינדוס). הוא צריך מחשב שיאפשר לו גלישה מהירה באינטרנט והורדה וצפייה של סרטים ומשחקים. מסתבר שאפשר למכור מחשב כזה ב-100$ ואפילו קצת פחות.

יעקב ו

New member
לגבי הצרכים

אני יכול להציע לך לחשוב על CHROME BOOK שעולה 250 דולר ויש לו מסך של בערך 12 אינץ.
לצרכים שלי זה בלתי אפשרי כי אני משתמש כל יום באופיס. אני חייב מחשב חזק בגלל שאני משתמש בו גם לתוכנות של עיבוד תמונות כגון לייטרום (אם אתה מכיר), DXO ותוכנות המרה לשחור-לבן, וכן גוגל דרייב לגיבוי ארכיון תמונות של קרוב ל-70GB שאין לי דרך אחרת לגבות אותו. כך שמבחינתי אין בכלל תחליף למחשב נייד רגיל מבוסס ווינדווס.

לגבי המיני פי סי שהזכרת - ראיתי את זה ברשת אבל לא קניתי.

rambling

New member
כן אבל

זה מריץ Crysis?

זה יתרון לא רע לפשט את צרכי המחשוב לרמת חומרה כזו.

קרלטון

New member
נבעט לבסוף החוצה על ידי ביל גייטס?

או לכל הפחות, איבד את התמיכה המוצקה שנתן לו במשך השנים? למה להגיד שלום לפני שיש מחליף? ולמה לא הודה לביל גייטס בנאום הפרידה? לפי הכתבה להלן הוא תכנן לפרוש מאוחר יותר:

My original thoughts on timing would have had my retirement happen in the middle of our transformation to a devices and services company focused on empowering customers in the activities they value most.

בתרגום חופשי, "חשבתי לפרוש כאשר נהפוך לחברה עם מוצרים ושירותים הממוקדת בלעזור ללקוחות למקסם תועלת מהפעילויות שהם אוהבים ביותר".

זה נשמע נחמד, במיוחד ביחס למה שהם עשו יותר מדי פעמים, שזה "להיות חברה הממוקדת בליצור מצב שוק בו ללקוחות לא תהיה אף אלטרנטיבה רצינית, לא משנה עד כמה ישנאו את המוצרים שלנו".

http://allthingsd.com/20130825/ball...as-more-sudden-than-portrayed-by-the-company/

למעלה