סטיויה

אילת103

New member
סטיויה

זו שאלה שבטח כבר נשאלה כאן הרבה פעמים, ובכל זאת: מה אתם יודעים לומר לי על שימוש בסטיויה נוזלית?
האם מנסיונכם היא באמת לא מעלה סוכר?
ובכלל, ממה נובע הטעם המתוק, ומה אומרים המחקרים על בטיחות השימוש בה?
 

ladybug4NLP

Active member
הטם המתוק הוא מהסטיביה עצמה-הצמח הוא מתוק

סטיביה לא מעלה סוכר בשום מצב צבירה-נוזלי-גלולה וכד'.
מה שכן לרב לסטיביה יש טעם לואי ואת צריכה לנסות כל מיני סוגים
 

mrkorr

New member
סטיביה בויקיפדיה

https://he.wikipedia.org/wiki/סטיביה
סטביה (שם מדעי: Stevia) הוא סוג של צמחים בעלי פרחים ממשפחת המורכבים. מגודל לשם מיצוי חומרי המתקה המצויים בעליו. כולל מספר חומרי המתקה סטיביולים, בעלי עוצמת המתקה הנעה מפי 100 ועד פי 300 מסוכרוז. ניתן לייצר ממתיקים טבעיים מחומר המתקה אחד או יותר, לפי עוצמת ההמתקה וטעם הלוואי. למיצוי עלי סטיביה השפעה זניחה על רמת הגלוקוז בדם של אדם הצורך את החומר, ועל כן נחשב כממתיק נטול קלוריות.
עד כאן התמצית מויקיפדיה.

נחשב כממתיק בטוח בגלל שזה מיצוי של עלים, אבל אף אחד לא מדבר על מה שקורה בתהליך המיצוי ובתהליכי ייצור המוצר הממתיק הסופי.
פרט לכך יש את עניין טעם הלוואי.
לדעתי גם האבקה, גם הטיפות וכמובן גם העלים המיבשים כוללים טעם לוואי לא נעים.
ניסיתי את כל הסוגים ולא הצלחתי לדבוק בו כממתיק עיקרי למשך תקופה ארוכה.
בתה זה עוד נסבל. אך בקפה, במאפים, או בכל דבר אחר.... לטעמי... לא.
 
יש עלים יש טיפות ויש אבקה

הכי טוב זה עלים טבעיים של סטיביה.
אבל לא כל כך שמיש וקשה לשלוט במתיקות.

טיפות טיביה יותר קרובות אולם יקרות מאד.

שקיות של אבקה שכתוב עליהן סטיביה
הן רק מבוססות סטיביה.
יש בהן עוד הרבה חומרים

בהצלחה
 

shron17

New member
לכול הממתיקים המלאכותיים, כולל סטיביה,יש טעם לוואי,

בדיוק מסיבה זו ,התרגלתי לשתות ללא המתקה בכלל.
בהתחלה היה לי מוזר לשתות תה- נענע ופרוסת-לימון, ללא סוכר,וללא תחליף,
אחרי 3 ימים כבר התרגלתי לטעם, לאחר מכן, עברתי לנס-קפה עם 1/2 כוס מים חמים וחצי כוס חלב שקדים,וזה היה לי טעים גם ללא המתקה.
חוש הטעם מתרגל מהר,וכיום אין לי בעייה לשתות כול משקה ,ללא כול צורך בהמתקה.
תנסו ,שלושה ימים לשתות ללא המתקה,וביום הרביעי ,כבר לא תזדקקו להמתקה.
 
למעלה