סטייקים ווידוי ושאלה

סטייקים ווידוי ושאלה ../images/Emo22.gif

אדלג ישר אל הסוף - איך אתם עושים [מכינים] את הסטייקים שלכם ? אני מתכוון, לא ביום העצמאות וכאלה שאז הולכים על מנגל ולו רק בשביל המסורת והפטריוטיות, אלא בחיי היומיום, ככה סתם בשישי בערב, אתם יודעים. ולמה אני שואל ? ת'אמת ? פעם הייתי מישיר מבט אל הקצב ואומר לו בנימה של סחבקים "תחתוך לי ככה... איזה שלושה סנטימטר" [ועושה מן רווח של תפוח אדמה בינוני בין האגודל לבין האצבע המורה] ומצביע על האנטריקוט. והקצב היה מלהטט בכילף ופורס פרוסות ברוחב של טנק, תוך שהוא משגר אלי מבטים בנוסח של שני בונים-חופשיים שזה עתה נפגשו לראשונה. אוחחח ...אלה היו ימים נפלאים בהם זכיתי לאהדת הקצבים. היום הקצבים שונאים אותי ! היום אני מצביע על האנטריקוט ואומר "תחתוך לי אותו הכי דק שאפשר". והקצב מניח את הסכין על איזה שני סנטימטר לפני הקצה ושואל "ככה ?", ואני אומר "לא ! לא ככה ! הכי דק שאפשר !", ואז הוא מעניק לי מבט מגעיל, מזיז את הסכין אל איזה סנטימטר לקראת הקצה ומתיז "ככה ? !". ואז אני מסתכל לו ישר בעיניים [כוס אימא שלו - זה אני שמשלם פה 90 שקל לקילו] ואומר ככה לגמרי קול "לא ! דק כמו נייר ...". ואז משתרר באטליז כזה שקט מפחיד, והקצב אומר "אדוני, כמו נייר זה יתפרק לך !", ואני אומר "אחלה, שיתפרק !". ואז הוא מחליף מילים ברוסית עם הקולגות שלו, ומהמעט שאני מבין נראה לי שהם מעניקים משמעות שגויה למקצוע של אימא שלי מנוחתה עדן ...וככה זה ממשיך. אז זהו ! שלאחרונה הייתה לי הארה והבנתי שכל העניין הזה עם "תחתוך לי איזה שלושה סנטימטר" - הוא קונספירציה של קצבים. בדיוק או בדומה לקשקוש ההוא ש- "יין לבן הולך עם דגים ואילו יין אדום הולך עם בשר", עד שיצא המרצע מהשק והתברר שהכול זה המצאה של כורמים בצרפת שנתקעו עם סטוק של יין לבן ולא ידעו כיצד להיפטר ממנו. אוקצור - אכן נכון ! בשביל מה לו, לקצב, להזיע חמש דקות על נתח אנטריקוט שהוא יכול לפרוס בקלילות באיזה חמש שניות ? ואם חושבים על זה, אז גם למסעדות לא ממש משתלם להתעסק עם פרוסות של סטייקים בעובי של נייר...לא ככה ? אז מה שאני עושה זה שאני קונה נתח אנטריקוט של איזה קילו וחצי, מכניס למקפיא לאיזה חצי שעה, מוציא ופורס עם סכין שף [אם אין לכם סכין נורמאלית, אל תתחילו עם זה אפילו] פרוסות הכי דקיקות שרק אפשר, מלהיט מחבת פסים של יציקת אלומיניום מכוסה בטפלון [כן, בטפלון], מבריש את הסטייקונים בטיפה שמן ו...תסססססססססססססססססס איזה חצי דקה מכל צד, צובט אותם עם מלקחיים והופ לצלחות המורעבות. לוקח לי איזה חמש דקות להשביע את כולם ואז אני שם איזה תססססססססס גם לעצמי. הולך נפלא עם כל רוטב שבא לכם. אגב, היפנים קוראים לזה סוקייאקי = sukiyaki ומקפיצים בצד קצת ירקות ברוטב סויה וסוכר, אבל זה כבר סיפור אחר. אז - איך אתם עושים את הסטייקים שלכם ?

שמע, מהבוקר אני חושב על הזילזול של הקצב.

ואתה יודע מה? הגיע הזמן להחליף את הקצב. כי קצב שמזלזל, ומוציא את הלקוח כמי שאניו מבין, לא ראוי לשרת אותי. חגי

yiftah k

New member
אני אוהב את הסטייק אחרת...

כשפורסים נתח אנטרקוט כל כך דק, מאבדים ביעיני את היכולת להגיע למגוון דרגות צליה מבוקשות, כי הפרוסה מוכנה כהרף עין. אז מה שיוצא, זה פרוסה דקיקה שכבר עברה את השלב של האדמומיות בפנים, לא עסיסית במיוחד..ולא ממש סטיק. אני אוהב את הסטיק יותר עבה.. מתבל מינימאלית, ותמיד מכין על פחמים. אני מניח שגם על מחבת העסק יכול להצליח, אבל חשוב שהסטיק יצלעה על מחבט פסים, כך שהסטיק יהיה מוגבה מהמיצים שניגרים ממנו-והוא לא יתבשל בהם במקום להצלות. בנוגע לדרגות צליה, אנטרקוט אני אוהב מדיום-וול: בנתח האנטריקוט הרבה שומן, שבמהלך הצליה נמס לתוך הבשר, ומביא לעסיסיות. השומן ימס כמו שצריך בדרגת צליה מדיום-וול, וזו דרגת הצליה המומלצת ביותר לנתח. סינטה ופילה: סינטה הוא נתח ללא הרבה שומן, ובכדי שישאר עסיסי רצוי לא לצלות יותר ממדיום, וכך גם לגבי פילה. יפתח.

להלהלה73

New member
סטייקים בהרבה צורות

בדרך כלל הכנת הסטייקים אצלי מתחילה בטיול קצר אל הקצב ובמקרים בהם אני מתעצל,אני פשוט ניגש עד לטלפון ומתקשר אליו. סטיקים על העצם נעשים בבית בכמה צורות,הרגילה על מחבת יצוק וסטייק בעובי של כ-2-2.5 ס"מ. השיטה למניעת עשן בבית - עוטפים כל סטיק בנייר כסף,מניחים איתו קוביית חמאה ושן שום כתושה ומכניסים לתנור לזמן שמשתנה בהתאם לעובי. סטייקים נטולי עצם,גם הם מגיעים למחבת היצוק ולפעמים כשממש רעבים,הם נפרסים לפרוסות דקיקות ועוברים לכמה שניות במחבת ומוגשים מיד. ישנה שיטת פועלים להכנת ארוחה מהירה שכוללת סטייקים(שיטת רווקים) לוקחים טוסטר לחיצה,מהסוג הישן עם הפסים דמויי הגריל והטרמוסטט המכני, מכניסים לתוכו שני סטיקים בינוניים,מעל מניחים מגבת ובתוכה שתי פיתות קפואות(מגבת-פיתות-מגבת) מעלים את הטוסטר לחום מקסימלי ולוחצים מלמעלה בעזרת המגבת. אפשר להפוך בשביל להבטיח חימום שווה משני הצדדים. תוך מספר דקות יש שני סטייקים מוכנים ושתי פיתות חמות. במשך שנה וחצי,זו היתה ארוחת הבוקר שלי.

הסטייק שלי לא יהיה פחות משני ס"מ

אחרת לא יגיע למדיום ריר אלא לאחר דקה יישרף (-: להחליף קצב(-: ואם צלע, תלוי בעוביה של הצלע, לפעמים עוביה 1 ס"מ לפעמים 2 או יותר תלוי בגיל העגל,פרה כבש (-: מלהיטים מחבת לכמה אפשרויות 1. חמאה עם טיפת שמן על המחבת קורט פלפל שחור גרוס ובסיום קורט מלח. 2. מריחה בחרדל דיזון מעורב בשמן זית עדין, צליה קצרה משני צדדים 3. עם באטרף יכולה להוסיף גם שמנת עשירה על הסטיק, או לעטוף אותו פרושוטו טוב, חבלז.. הכי טעים, נטו. בלי כלום רק פלפל שחור ומעט מלח ושיהיה איזה לחם בצד לשאריות הנוזלים במחבת את המעט הזה למדו אותי בארה"ב.

sjarjar

New member
מה שאתה עושה זה טוב, אבל זה לא סטייק

זה סגנון גריל יפני/קוריאני

אחשל

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

bigjack

New member
../images/Emo80.gif אישית גם אני אוהב סטייקים חתוכים דק

חוץ מפילה שחייב להיות עבה אחרת הוא מתייבש בשנייה. אני משתמש הרבה בסינטה או אנטריקוט שפרוסים דק דק למוקפצים עם נודלס וירקות.

amir58

New member
אנטריקוט ולא סטייק../images/Emo88.gif

אנטיפסטה, אחרי שהקצב פורס את הבשר דק דק אני מוסיף לו עוד כמה חבטות עם פטיש של שניצלים ומצפה אותו כמו שניצל ואחר כך מטגן כמו שניצל. ונכון ,מה שנראה כמו שניצל ומריח כמו שניצל הוא בדרך כלל שניצל אבל ...משהוא משהוא.... דרך נוספת היא לפרוס את הנתח בעובי של שני דפים ולא אחד.ואחר לרצועות של סנטים עד שניים לשפד ,כדי שישמור על הצורה ולהניח על האסכלה או על מחבת כבד-מחבת פסים- יופי של מנה.

זה כמעט קרפציו או שניצל ../images/Emo6.gif

אכלתי בהרבה מסעדות בעולם. וגם בדרכים. במסעדות טובות ובמסעדות פשוטות בדרך, אם זה לא פילה, שעוביו בין 4-5 ס"מ ,הסטיק שוקל במרבית המסעדות לא פחות מ-250-300 גרם. באוסטרליה וניו זלינד שם בשר זה במקום עופות אצלנו.הסטקים שוקלים 400 גרם ויותר. אפשר להזמין פחות, המלצרים מביטים עליך במבט שאינך רוצה לראות. בסין, סטיקים טובים רק במסעדות מערביות או אירופאיות, בויטנם כנ"ל. בדרום אפריקה סטייק מספיק לשני אנשים. על טעם וריח קשה להתווכח. אני יכולה להוציא עכשיו סטייק לבן מהדייפ פריזר לחכות שיפשיר ולטגן סתם בחמאה עם מעט שמן,פלפל שחור וזה הוא תאכלו טוב שיהיה לכם כוח לצום. גמר חצימה טובה.

Amalthea

New member
ווידוי? כל המרבה הרי זה משובח!

קרפצ'יו זו המצאה גאונית, גריל יפני - גם. שניצל בקר קריספי - יאמ יאמ. וסטייק משוייש סגור היטב שמחזיק בתוכו חלק שעושה מו - הכי. אני באמת לא מבינה בשביל מה לבחור. יש הרבה ימים בשבוע.

למעלה