הכוונה במלח הייתה,
להוסיף אותו עלך גבי הגריל ולא לפני הנחת הבשר על האש, אם דברי הובנו אחרת אני מתנצל. ויש גם את השיטה הסקנדינבית (קצת כמו הסאונות שלהם), מבעירים אש ובתוכה שמים אבנים (מי שרוצה אסתטיות יכול לקחת רצפות רחוב של אקרשטיין), אחרי שהאש שוככת מעט, מוציאים את האבנים ומעט גחלים בזהירות ומעבירים למנגל כאשר הגחלים בתחתית, מעליהם האבנים הלוהטות, ובמרחק של כ-20 ס"מ הבשר. אפשר גם בשכיבה וגם אנכית איך שנוח, אפשר גם לחמם לחם או תוספות ברווח שבין הבשר לאבנים, ואז כל מיצי הטעם מהבשר נופלים על מה שמתחת. מומלץ לקמפינגים ופיקניקים כשיש הרבה זמן לחכות שהבשר יהיה מוכן?