סטייק לבן בבלסמי

sjarjar

New member
סטייק לבן בבלסמי

נשאר סטייק לבן אחד משבת, אז הכנתי אותו דומה למנה שאכלתי פעם במסעדת "פיצ´וטו" בזכרון-יעקב. סטייק לבן עבה (250-300 גרם). מטגנים במחבת סטייקים משומנת מעט משני הצדדים עד לדרגת well. מוציאים ושומרים בצלחת ליד האש. שופכים שומן עודף מהמחבת. שופכים למחבת 1/2 כוס יין לבן יבש ו-1/2 כוס חומץ בלסמי משובח. מגרדים את תחתית המחבת עם כף עץ. מאזנים את החמיצות עם סוכר חום. מתבלים איך שרוצים (אני תיבלתי במלח, פלפל שחור ומעט ´5 תבלינים´). מצמצמים את הרוטב עד לסמיכות של סירופ סמיך. מחזירים את הסטייק והופכים כמה פעמים ברוטב. מעבירים את הסטייק לצלחת הגשה. מסדרים ליד תפו"א מאודים. שופכים את הרוטב המצומצם על הסטייק ועל התפו"א. מעדן אמיתי.
 
למעלה