סטייק מדהים

mikolish1

New member
סטייק מדהים

לאחרונה הייתי בהפלגה בקריביים, והיגישו שם כל ערב נתח סטייק עבה מאד, רך כמו חמאה וורדרד מבפנים, תאווה לחיך. השאלה : איזה סוג בשר זה ומה לבקש מהקצב שאלה שניה: איך להכין הכי טעים? תודה מראש

צלשף

New member
אני ממליץ על סטייק מבקר קובה טוב אין בארץ

מה שכן תמצא זה את השרולה הצרפתי או האנגוס הבריטי את השרולה ניתן להשיג בקצביות בצפון הארץ

prizman

New member
יש בעיה בישראל וכמה הערות.

מס' המקומות שמוכרים סטייק בקר משובח בישראל מאוד מצומצם, אלו פרות שגדלות ברמה"ג מהזנים שציינת, ניתן למצוא גם במספר מצומצם מאוד של קצביות גם במרכז, המחיר בהתאם והתוצאות טובות מאוד. יש גם בקר קובה ישראלי כיום, זה כבר הפך להיות שם גנרי של שיטת הגידול, לא טעמתי ממנו. רוב מה שנמכר בישראל כאנגוס מקורו בבשר קפוא מחו"ל, שונה מאוד באיכותו מהאנגוס מגידול מקומי ולרעה אבל יש אמת בפרסום, הזן הוא באמת אנגוס. פינת הקוטר, בהרבה קצביות ואפילו בחלק מסופרמרקטים באירופה ובארה"ב ניתן לרכוש סטייקים מעולים במחירים סבירים ביותר. בישראל זה לא יקרה לעולם. והערה לסיום כדי שתקנאו, בעירי ניתן לקנות סטייק קובה יפני טרי ואפילו במחיר סביר יחסית למחיר אנטרקוט משובח בישראל, כ 300 ש"ח לק"ג. בסביר יחסית הכוונה כמובן לא לזול יותר.

צלשף

New member
כמי שאכל בחייו לא מעט סטייקים מסוג קובה ו

ואנגוס, אז אני מקנא מודה עכשיו שאני בארץ. אהבה יותר חזקה מאוכל כזה או אחר.

uriler

New member
אם הוא היה "רך כמו חמאה" כנראה שזה היה

נתח פילה, שהוא בעל טעם פחות "בשרי" ומרקם חמאתי למדי (ולכן אני לא מחבב אותו).

prizman

New member
עבה מאוד לא אומר הרבה

תצטרך לתאר אותו קצת יותר. עם עצם או בלי, עגול או אליפטי, פסי שומן בפנים או רק פס שומן חיצוני וכן הלאה כולל למה הכוונה בעבה מאוד, זה עניין אישי.

prizman

New member
לפי מה שתיארת

רוב הסיכויים שמדובר באנטרקוט. כדי לקנות נתח שיצא באמת רך קרא מה שנכתב בעמוד זה על בשרים מומלצים בישראל. ההכנה המומלצת לנתח היא על גריל פחמים, ניתן גם על גריל גז, טיגון-עדיף על מחבת פסים ואפשר נתח גדול,לפחות 1.5 ק"ג ועדיף יותר כרוסטביף.

mikolish1

New member
לדעתי העניה

לא נראה לי אמטריקוט. אבל אני אלך לקצב טוב ואברר. תודה, על כל פנים.

למעלה