סטילים vs דבורים?

totaltal1

New member
סטילים vs דבורים?

אני צריך לבחור ויותר נוטה לצד של סטילים אשמח לקבל יתרונות וחסרונות על כל אחד מהם מבעלי נסיון אישי ומה דעתכם האישית בנושא בנוסף אני מחפש פרטים על תפקידים קיימים על הסטי"ל כמו אלחוטן,בקר ש"וב וכו תודה

R-o-i

New member
בין סטילים לבין דבורים ?

לך על חי"ר תהנה יותר.

The Charmed Boy

New member
דבורים

פחות אנשים יותר כיף בסטיל בטח תנקה את הספינה כל היום
לא שבדבור לא... אבל פחות אנשים אתה מכיר את כולם אחד אחד יותר כיף יותר קרובים אחד לשני יותר שוק!

MeRmAiDe

New member
גם יותר בט"שים ויותר טחינה.....

ידוע שהדבורנים שונאים את הסטילנים,כי הדבורנים עושים את העבודה השחורה.

totaltal1

New member
אפשר פרטים על תפקידים בסטיל?

אופפפפפפפפפפפפפפפפפ......

Lancelot99

New member
זאת לא שאלה שאפשר לענות עליה כ"כ

בקלות. בסטילים יש כ"כ הרבה תפקידים שונים. בסערי 5 למשל יש כ-35 תפקידים שונים.

totaltal1

New member
wow כל כך הרבה .. אז לפחות אפשר

פרטים על תפקיד ספציפי - אלחוטן ? קראתי באתר של חיל הים שזה קורס של 7 חודשים זה נכון?! חוץ מזה אין שם יותר מדי פרטים לכן אני מעוניין לקבל פרטים ממבינים בעניין מה תוכן הקורס, האם זה שווה ולומדים דברים מעניינים ומה התפקיד המעודף לדעתו על הסטיל.. תודה

Lancelot99

New member
זה נכון. 7 חודשים בערך של קורס

בבה"ד 600 אם אני לא טועה, יש פה אלחוטן ימי אחד.. תנסה לשאול שוב בסופ"ש, אם יש פה אלחוטנים

Orel Boy

New member
ומי יפרט להם מה הוא עושה בחדרו ?!

ומי בדיוק יפרט להם מה הוא עושה בחדרו בספינה ?!

Armadilo86

New member
טוב, אז ככה. בתור סטילן אני יכול לך

אל תבוא לסטילים... אני אישית יוצא לקצונה אז כבר לא ראיתי ת'ספינה שלי כבר חודש וחצי... ואין בןאדם מרוצה ממני... טוב אחרי שהזהרתי אני יכול לומר שהחיים בסטיל ובדבור לא קלים בהתחלה אבל ברגע שקיבלת סמל הדברים נהיים יותר טוב. בוא נאמר שצריך להיות טיפוס מיוחד בכדי לאהוב סטיל או דבור אבל אני מכיר מספיק כאלה בספינה שלי, ככה שאולי אתה אחד מהם, ואולי יהיה לך טוב שם. ובקשר לתפקידים אני לא יכול לומר לך הרבה כי זה עניין של ב"ש, אלחוטן עוסק בכל מה שקשור לקשר עם ספינות אחרות ועם החוף, הקורס ארוך כי הוא לומד קוד מורס ולוקח זמן להשיג מיומנות במורס בכדי להגיע למהירויות שאלחוטנים משדרים במורס, בקר שו"ב (מה שהייתי) עוסק במכ"מים ושו"ב (שזה מחשב שמראה את כל מה שקורה מסביב, קצת כמו משחק מחשב אססטרטגי שבו אתה רואה את כל הספינות שמסביב...), תפקיד נחמד אחר הוא קשר ימי - אלה האנשים שאחראים על הגשר, הם עוסקים בניווט, בנהיגה בספינה והם זוכים לראות ים כל השירות שלהם (הרבה מאוד תפקידים סגורים למטה בחדרים וככה לא רואים ים בכלל)... אני די חייב לרוץ, אז המון בהצלחה ואולי נתראה בחיל הים...

totaltal1

New member
אחרי כמה זמן אפשר לצאת לקצונה?

ואם נגיד אני הולך להיות אלחוטן שזה קורס ארוך יחסית אז עדיין יש אפשרות לצאת לקצונה? כי נראה לי הם יעדיפו את אלו שעברו קורסים יותר קצרים להגיע לקורס קצינים לא ככה? אלחוטן זוכה לראות ים או שהוא משרת בתוך חדרים סגורים למטה?

למעלה