סטלין והגרמנים

TaL53

New member
סטלין והגרמנים

הבנתי שבמהלך המלחמה הציעו גורמים אנטי-נאציים בצבא הגרמני לסטלין להקים צבא גרמני שילחם לצד הצבא האדום מהשבויים הגרמניים בחזית המזרחית ולהצניח אותם לתוך גרמניה. סטלין סירב להצעה הזאת. האם מישהו יכול לשפוך אור על הפרשה?

קוכולין

New member
אני לא מכיר סיפור כזה

והוא גם לא נראה לי סביר במיוחד, אבל ברייך השלישי קרו מיני דברים מטורפים, אז כנראה הכל יכול להיות. מה שכן, סטלין בהחלט ניסה לארגן גרמנים מקרב השבויים לתעמולה אנטי-נאצית, אבל לתת להם נשק? הוא לא היה משוגע. גם היטלר היסס מאד עד שנתן נשק לשבויים הסובייטיים האנטי-קומוניסטים מצבא וולאסוב.

TaL53

New member
לפי מה שקראתי

גנרל גרמני בשם זיידליץ הציע לסטלין את התוכנית ב43 (אחרי סטלינגרד). לרוסים היו כמה קלפים טובים ביד אחרי שהם תפסו את פאולוס ועוד כמה גנרלים בסטלינגרד. בכול מקרה היה כתוב שסטלין דחה את התוכנית.

קוכולין

New member
זה כבר נשמע הגיוני

רק חשוב לציין שזיידליץ הציע את הצעתו בשבי, ולא כשהיה בתוך הצבא הגרמני עצמו. זיידליץ הוא סיפור עצוב. הגנרל היה אחד היחידים מבין הקצינים הבכירים שנשבו שבאמת ובתמים הפך לקומוניסט נאמן, ורצה שגרמניה תהיה רפובליקה בתוך ברית המועצות. כמובן שהסובייטים בגדו גם בו, שפטו אותו כ"ריאקציונר ופושע מלחמה" והוא מת שבור ומדוכא במזרח גרמניה, שנוא על ידי השמאל והימין כאחד. היחיד שאמר עליו מילה טובה היה פביאן פון שלברנדורף, מגיבורי ההתנגדות השמרנית-צבאית כנגד היטלר, שהכיר בו כ"אחד משלנו".

טשאפק

New member
האמת שההצעה להקים צבא גרמני

ולו כקישוט תעמולתי, בדומה ל"חטיבה" בת תריסר האנשים שגייסו הגרמנים מבין השבויים הבריטיים, ממש מתבקשת.

יואב65

New member
ממה שאני יודע...

זיידליץ אכן הציע לסטלין את הקמת צבא גרמניה החופשית וסטלין סירב. היה מן משהו כזה בכל זאת בשלהי מלחמת העולם השניה כשרוסים שכנעו שבויים גרמניים לחדור אל מעבר לקוים או קרוב אליהם לצורך תעמולה ודמורליזציה. יש לציין די זיידליץ עצמו היה חסיד של "התנגדות עד הכדור הלפני אחרון" בתקופת סטלינגרד אך נכנע ואף הכין מזוודות וציוד אישי לכניעה לרוסים. גם הסופר וילי ברדל ומי זהיה אחרי המלחמה נשיא מזרח גרמניה (ששמו פרח מזכרוני כרגע) פעלו לטובת הרוסים. יש לכך איזכורים בספרים "ברלין" ו " סטלינגרד" של אנטוני ביוור. בברכה יואב

למעלה