סטפו בראון
ביום ראשון האחרון, לאחר צפיה במשחק כדור סל סוער, שמנו פעמנו אל המסעדה הוותיקה סטפן בראון, שזיקני ת"א (הכוונה להורים שלנו - למען הסר כל ספק) זוכרים עדין כחנות פרוות הפאר שכל פלצני ת"א של אז (כן כבר אז היו יאפים) היו מתהדרים בגאווה בפרוות שרכשו שם (גם התודעה של "תנו לחיות לחיות" היתה פחות מושרשרת מן הסתם). המסעדה השוכנת ברחוב אלנבי (מול הדאר המרכזי) נמצאת ממש בלב ת"א הישנה ואם עוצמים עינים בחצר, אפשר בקלות לחזור 40 שנה אחורה. מכיון שבחברה שבה הייתי לא היה כדאי לעצום עינים אפילו לשניה, החלטנו להתרכז באוכל ובשתיה. המקום הינו בעיקר לאוהבי הבשר אבל גם האחרים לא ישארו רעבים. מבחר סלטים שהוגש לנו היה מעולה (כנראה שאחרי 3 מרגריטות הכל מעולה) אבל גולת הכותרת היה סטייק הפילה שהיה מעולה, הוגש במידת הצלויה המדויקת (מידיום רייר) עשוי טוב מבחוץ ואדמומי מבפנים, בת זוגי אכלה חזה עוף שלפי הבעות פניה היה מעולה אף הוא.כמו כן הוגשו מנה מצוינת של כבד אווז,ושיפודי עוף שהיו מצוינים המנות נדיבות מאד והוגשו עם סלט ירקות שקצצו אותו במקום (כפי שצריך) תפוח אדמה אפוי עם רוטב על בסיס שמנת מדהים, וצ´יפס שכבר מזמן לא אכלתי שכמותו.בת זוגי, שספורט הוא עיסוקה המרכזי, ועוסקת באובססיביות בטיפוח ביטנה השטוחה, לא עמדה בפיתוי וטעמה ממבחר המנות האחרונות שכללו סורבה במבחר טעמים,וסופלה שוקולד מעולה. ככל שנוקפות השעות, הופך המקום לפאב הומה (למרות שזה היה יום ראשון) מוסיקה נעימה. שמעתי שביום חמישי זה הההההמקום לפיק אף בת"א. החשבון ל-4 רעבים כולל בקבוק יין מרלו גמלא (1999 מצוין, 4 מרגריטות קפואות, קוסמופוליטן שתיה קלה היה 650 ש"ח לפני טיפ. אפשר לגמור ארוחה טובה בהרבה פחות אבל לנו היתה שווה ההשקעה.......
ביום ראשון האחרון, לאחר צפיה במשחק כדור סל סוער, שמנו פעמנו אל המסעדה הוותיקה סטפן בראון, שזיקני ת"א (הכוונה להורים שלנו - למען הסר כל ספק) זוכרים עדין כחנות פרוות הפאר שכל פלצני ת"א של אז (כן כבר אז היו יאפים) היו מתהדרים בגאווה בפרוות שרכשו שם (גם התודעה של "תנו לחיות לחיות" היתה פחות מושרשרת מן הסתם). המסעדה השוכנת ברחוב אלנבי (מול הדאר המרכזי) נמצאת ממש בלב ת"א הישנה ואם עוצמים עינים בחצר, אפשר בקלות לחזור 40 שנה אחורה. מכיון שבחברה שבה הייתי לא היה כדאי לעצום עינים אפילו לשניה, החלטנו להתרכז באוכל ובשתיה. המקום הינו בעיקר לאוהבי הבשר אבל גם האחרים לא ישארו רעבים. מבחר סלטים שהוגש לנו היה מעולה (כנראה שאחרי 3 מרגריטות הכל מעולה) אבל גולת הכותרת היה סטייק הפילה שהיה מעולה, הוגש במידת הצלויה המדויקת (מידיום רייר) עשוי טוב מבחוץ ואדמומי מבפנים, בת זוגי אכלה חזה עוף שלפי הבעות פניה היה מעולה אף הוא.כמו כן הוגשו מנה מצוינת של כבד אווז,ושיפודי עוף שהיו מצוינים המנות נדיבות מאד והוגשו עם סלט ירקות שקצצו אותו במקום (כפי שצריך) תפוח אדמה אפוי עם רוטב על בסיס שמנת מדהים, וצ´יפס שכבר מזמן לא אכלתי שכמותו.בת זוגי, שספורט הוא עיסוקה המרכזי, ועוסקת באובססיביות בטיפוח ביטנה השטוחה, לא עמדה בפיתוי וטעמה ממבחר המנות האחרונות שכללו סורבה במבחר טעמים,וסופלה שוקולד מעולה. ככל שנוקפות השעות, הופך המקום לפאב הומה (למרות שזה היה יום ראשון) מוסיקה נעימה. שמעתי שביום חמישי זה הההההמקום לפיק אף בת"א. החשבון ל-4 רעבים כולל בקבוק יין מרלו גמלא (1999 מצוין, 4 מרגריטות קפואות, קוסמופוליטן שתיה קלה היה 650 ש"ח לפני טיפ. אפשר לגמור ארוחה טובה בהרבה פחות אבל לנו היתה שווה ההשקעה.......