../images/Emo58.gif לשתי הסדרות- בטעות נשלח מוקדם מדיי
בכללי, אני מסכימה שרואים קווי דימיון בין סטפן לאנג'ל, ואם הייתי מאמינה שזה לא צירוף מקרים (סטפן היה קיים קודם בספרים וקראתי על הספרים וממה שקראתי אני חושבת שגם שם יש דימיון- וממה שידוע לי על ג'וס ווידון, יוצר באפי, הבנתי שהמקוריות דיי חשובה לו וגם קיבלתי תחושה שאני בהחלט מאמינה בה שרוב היצירות שלו בא ממנו או לכל הפחות מפרשנות שלו את הדברים) הייתי מתעצבנת... אבל אני חושבת שסטפן הוא פחות "יצור צללים" מאנג'ל, כל תפיסת הטוב והרע אצל ערפדים דיי שונה- בבאפי אם אין לערפד נשמה בטוח הוא רע לפחות בחלקו, ביומני הערפד אין את הקטע הזה (יש את הקטע עם ה"מתג" של הרגשות, אבל זה לא אותו הדבר). אני גם מסכימה שזה ששניהם רצו למות בשמש מחשש לחזור להרוג דומה וזה שהם התאהבו באלנה\באפי לפני שהם הכירו אותן והגיעו לעיירה קטנה כדיי לגור איפה שהן גרות ועוד כל מיני קווי עלילה כאלה, אבל אצל אנג'ל יש גם את פאן המיסתוריות והגותיות. לסטפן הוא יותר easygoing. הוא לא ממש כזה גם כן, אבל יותר מאנג'ל. הוא גם נפתח יותר מהר לאחרים מאשר אנג'ל. אנג'ל גם לא היה בן אדם כזה טוב בזמן שהוא היה אנושי, החזרת הנשמה שלו אחרי שהוא עשה הרבה מעשים רעים בתור ערפד חסר נשמה שינתה אותו- בעוד שסטפן לא תואר כאדם רע בעברו האנושי. אה, וד"א- אני כמעט תמיד שונאת את הטיפוס הרע. וגם טיפוסים טובים ציניים.
אם כי הבנתי שזו שריטה אצלי... למשל, את ספייק מבאפי תיעבתי עד איזה עונה 4 או אמצע 5 אפילו. רק באמצע עונה 5 התחלתי לאהוב אותו. וגם טיריון משיר של אש ושל קרח (טוב, כל הזמן שקראתי את הספרים לא אהבתי אותו. רק בסדרה הטלויזיה שיניתי את דעתי, ומזמן לא קראתי את הספרים. אני לא בטוחה מה תהיה הדעה שלי אם אקרא את הספרים מחדש, וכרגע אין לי זמן לחזור לספרים שכבר קראתי).