סטפ 1+2

cckuki

New member
סטפ 1+2

אני חושבת שאני עושה משהו לא נכון שמתי שכבה של סטפ 1 די עבה לפי דעתי (כמה עבה היא צריכה להיות?) ואח"כ חיכיתי 24 שעות ושמתי סטפ 2 כמו בהוראות שלכם יצאו פיצוצים אבל הם מאוד קטנים לא ממש האפקט שרציתי מישהי שלמדה אומנות מזמן אמרה לי שהיא זוכרת שהם ייבשו עם פן וככה נוצרו פיצוצים יותר גדולים אבל היא לא זוכרת באיזה שלב. מישהי יודעת למה הכוונה? ועוד משהו - בחנות אמרו לי שאפשר למלא את החריצים בצבע אקרילי אז ניסיתי למרוח צבע זהב הפיצוצים אכן התמלאו אבל המריחה לא אחידה מה עושים נגד זה?

ShirYaki

New member
למיטב ידיעתי - אסור אקריליק רק שמן

לגבי גודל הפיצוצים, אני בד"כ שמה שכבה דקה ואז של השכבה הראשונה (וגם בשניה אני לא נדיבה במיוחד) ונוצריפ פיצוצים גדולים

dili

New member
אפשר לשים צבע אקרילי

מישהי מהפורום עשתה את זה על מסגרת וזה יצא מקסים! לקחת בד טריקו, לשים עליו קצת שמן תינוקות (או פשתן...מה שיש בבית) לשים מעט צבע אקרילי ולמרוח... לגבי גודל הפיצוצים...עד כה גם אני חוויתי רק פיצוצים קטנים
אני יודעת שכדי ליצור פיצוצים גדולים צריך לשים סטפ 1 בכמות מאוד נדיבה (עד כמה נדיבה, אני לא יודעת...כי תמיד נראה לי שאני שמה הרבה ובכל זאת הפיצוצים לא משהו)

ayelet i

New member
לעיתים גודל הפיצוצים תלוי גם בחומר

כלומר - נכון שיש השפעה לכמות סטפ 1 ששמים - אבל גם לחומר. חומרים שונים יוצרים פיצוצים בגדלים שונים. מניסיון.

dili

New member
חשבתי על זה הבוקר....

כשעוד עבודה יצאה עם פיצוצים מיניאטוריים, למרות שהייתי מאוד נדיבה הפעם עם כמות החומר! נורא מתסכל לחשוב שיש לי בקבוקים כמעט שלמים של חומר שאין לי הרבה מה לעשות איתו

av_i_va

New member
אמת../images/Emo140.gif

ישנם כמה יבואנים בארץ, כשהגדול שביניהם (נפתלי) מייבא את החומרים בחביות ומחלק לבקבוקונים. לכן המלצתי גם בעבר, לקנות אך ורק את החומר שאין עליו ציון יצרן ומגיע בבקבוקי פלסטיק פשוטים. סיבה עיקרית נוספת לגודל הפיצוצים - זהו כוון המריחה של החומר יש להקפיד מאוד: שתי וערב!!!!

dili

New member
אביבה, נדמה לי שאלה הבקבוקים שיש לי

בקבוקי פלסטיק לבנים, עם פקק אדום...לא כתוב עליהם כלום...מלבד תוית קטנה שהדביקו בחנות ועליה מצוין מה זה סטפ 1 ומה זה סטפ 2... ועדיין הפיצוצים יוצאים קטנים... הפעם מרחתי שתי וערב (שלא כמו בעבר, כשחשבתי אחרת)...וגודל הפיצוצים נשאר זהה! אוף..מתסכל!!!

av_i_va

New member
מה שאני מכירה../images/Emo140.gif

אלה בקבוקים לבנים מפלסטיק פשוט עם מכסה לבן וכתוב עליהם בטוש שחור סטפ 1 או סטף 2 הם מודבקים ביחד בעזרת סלוטייפ (בדרך כלל)

cckuki

New member
זה מה שיש לי אני חושבת

בקבוקים שהיו מחוברים בעזרת גומיה קניתי בפנאי לי

lilachh

New member
זם גם מה שלי יש

שני בקבוקי זכוכית שקופים ועל המכסה כתוב בלורד שחור בכתביד....ועדיין עם כמות מאוד נדיבה ושתי וערב יצאו פיצוצים קטנים....

lilachh

New member
הי אביבה ../images/Emo42.gif

אצלי זה שני צנצנות קטנות מזכוכית....

efratw

New member
הסוד לקבלת פיצוצים יותר גדולים הינו

לשים שכבה נדיבה מאוד של סטפ 2. ככל שהשכבה תהיה יותר עבה כך הפיצוצים יהיו יותר גדולים. וכמובן יש להשתמש בטכניקת שתי וערב, כאשר מומלץ מהסטפ 1 להשתמש בשתי שכבות (יש לחכות ליבוש מלא הין השכבות) ולאחר מכן שכבה נדיבה של סטפ 2. ולמי שעדיין לא מצליחה בחנויות פיינט מגי´ק ניתן לקנות את החומרים לפיצוצים לפי גודל הפיצוצים יש להם במידות: Small, meduim, large.

אתי@

New member
../images/Emo12.gif באמת? אביבה אמרה שיש לשים שכבה

נדיבה של סטפ 1

cckuki

New member
נכון

ואני שמתי שכבה עבה של 1 ודקה של 2 ממש בלי פרופרוציות מסטפ 1 כבר שמתי איזה חצי בקבוק וסטפ 2 עדיין מלא

av_i_va

New member
אביבה עדיין אומרת

מנסיון של הרבה שנים - זו הדרך. לגבי החומר של מג´יק פוינט - יתכן וזו הדרך. אינני מכירה את החומר. אנסה להסביר את הפעולה של הווצרות הסדקים: מדובר ב- 2 חומרים בעלי יכולת התכווצות שונה. כאשר החומר הראשון יבש, ומורחים עליו את החומר השני, הוא מכווץ את החומר שמתחתיו וסודק אותו. ככל שהחומר יהיה עבה יותר, כך יהיה לו קשה יותר "לסדוק". שימו לב, הפיצוצים מתחילים תמיד במקום בו השכבה הראשונה מעט דקה יותר וזאת מפני שהחומר העליון (סטפ2) צריך אחיזה מסויימת להתחיל את הפעולה שלו. מכאן - שככל שהשכבה הראשונה עבה יותר ויהיו פחות נקודות אחיזה, כך יהיו הפיצוצים גדולים יותר - ולהפך.

narfy

New member
למי שרוצה פיצוצים גדולים../images/Emo26.gif

מנסיוני - עובי השכבה אינו חשוב, משנה רק מקום הייבוש - במקום סגור, ללא רוח, הפיצוצים יוצאים גדולים יותר, ולהיפך (הרבה רוח - פיצוצים קטנים יותר). אלא אם כן, הסטפ 2 מיועד מראש לפיצוצים קטנים (small, כפי שציינו כמה הודעות למעלה...)
Narfy

cckuki

New member
אני קניתי את הבקבוקים

מהפלסטיק שכתוב עליהם בטוש. לא היו סוגים שונים אלא רק סוג אחד אז אני לא יודעת איזה גודל פיצוצים זה אמור לעשות בכל אופן אני מרחתי שכבה עבה של סטפ 1 וזה היה בתוך הבית אז לא היתה רוח אז כנראה שזה גודל הפיצוצים שהחומר עושה

למעלה