סטראוטיפים חברתיים במערכות זוגיות

סטראוטיפים חברתיים במערכות זוגיות

רצ"ב כתבה מעניינת מ pridezine. הכתבה אמנם עוסקת באקטיביות/פסיביות במיטה מול החיים, אבל נוגעת גם בסטראוטיפים החברתיים שנכנסים לחיים שלנו גם לא במודע. לדעתי חלק מהכתבה הוא בולשיטון, אבל היא מעלה גם נושאים מעניינים. האם יש קשר בין אקטיביות בזוגיות לבין אקטיביות במיטה (אגב, השאלה מתאימה גם לזוגות סטריטיים)?

EyeSeeYou

New member
אולי זה רק אני

אבל בסוף השבוע קראתי אותה פעמיים משום שהיא מאוד מבולבלת. תסכים איתי שיש שם איזה בעיית עריכה מאסיבית?

אתה לא לבד

(מה יהיה ICU? בסוף עוד נסתדר ביחד. אגב, אתה זוכר למה רבנו???) בהחלט יש שם בעיה - נראה שניסו להעביר יותר מדי מסרים בכתבה אחת, והדימוי של הפסל חלף ביעף מעל ראשי. מאידך, אם נתעלם מעודף הסקס/סמים/אלכוהול שזרם בכותב/עורך הכתבה, עדיין יש שם נקודות מעניינות. לפחות אחד מהדברים שהפריעו לי במערכות הסטרייטיות (טפו) שלי, הייתה שבמיטה רציתי להיות הפסיבי (ולא רק כשאני ישן), אבל לא הסכמתי להיות הפסיבי בשאר האספקטים של הזוגיות. ללא ספק חלק מזה זה הפנמה של "חוקים" חברתיים. מעניין אם חוקים כאלה תקפים גם במערכות שאינן מתיישרות מול החברה (כלומר חד-מיניות).

xanadu

New member
מקסים

איזה מילים יפות ולפי כל כללי הדקדוק. אין קשר בין מילה אחת לרעותה, אבל העיקר שהפסיקים במקום.

נפלא

אבל להיות למה, לא קסאנדו להתייחס למה תוכן בתוך שהבאתי כתבה. תמונה חמניות של ואן-גוך זה כאילו זוגיות בשמש אבל,,, חמניות אקטיביות או פסיביות? בקיצור, למרות בילבולו הניכר של הכותב, אולי יש משהו אי שם בתוך דבריו?

.m

New member
אז ככה

אמנם אין לי סבלנות לקרוא את הכתבה, בעיקר אחרי הביקורות המהללות שלכם, אבל אני יכולה לומר בודאות שזו הכללה מאוד לא מחייבת. אני מכירה אנשים פאסיביים בחיי היומיום וסופר-אקטיבים במיטה, ואני מכירה אנשים נורא כריזמטיים שהם פאסיבים במיטה, ואני מכירה אנששם שהם אקטיבים בחיים ובמיטה ואנשים שהם פאסיבים בחיים ובמיטה (וואו, אני מכירה ה-מ-ו-ן אנשים...
) אז בקצרה - די
די כבר עם ההכללות המטופשות
mai (לא מאוד סבלנית היום...)

אם היום את חסרת סבלנות

אז אולי מחר תהיה יותר סובלנית (אלאדין מפחד שגם מאי תצעק עליו. אלאדין במצב מנטלי שברירי היום)

.m

New member
../images/Emo12.gif אני צועקת?

מה פתאום! זה טון הדיבור הטבעי שלי
mai (שלא התכוונה להפחיד את אלאדין. קבל
)

Liroy25

New member
ועל כך יכולה להעיד האוזן שלי

שכמעט נותק ממנה עור התוף כי מאי היתה עצבנית...

.m

New member
קראתי את הכתבה

וזה מה שיש לי לומר: "זה הפסיבי מינית הוא היוזם המארגן והמחייה את הזוגריות...לו היו זוג סטרייטי, הפסיבי היה נחשב כנראה לאישה שתלטנית..." - סליחה??? אישה שתלטנית??? קודם כל אני מתקוממת מההשוואה שאם הוא פסיבי במיטה אזי הוא אישה. לא כל אישה היא פאסיבית במיטה! ומעבר לכך ההנחה שאישה היא הפאסיבית מצביעה על שוביניזם ודיכוי נשים עמוק מאוד. חוץ מזה המסקנה שאישה (או פאסיבי, שהרי הם הינו הך) יוזמת, מארגנת ומחיית זוג(ר)יות היא שתלטנית פשוט משאירה אותי חסרת מילים. נשים יקרות לבשנה סינריכן, עדיף מעל לחוטיני ורצוי עם נעלי סטליטו, טופפנה אל המטבח ומזוגנה לגבר חלומותיכן מרטיני (הי, פאסיבי, לאן אתה הולך? עוד לא למדת שמקומך במטבח?)
"מה קורה עם גבר שלא מקבל עליו עד הסוף את התפקיד הנשי, הממשיך לקיים בתוכו זהות גברית מסוימת וצורת קיום יחסי המין אינה פוגעת בתדמיתו" - כנראה שאני ממש טפשה, כי עד היום חשבתי שגבר (אקטיבי/פסיבי/ורסטילי/אימפוטנט/ז"ל) הוא גבר, ואישה היא אישה, והדבר נקבע ע"פ מערכות ביולוגיות בגוף. עכשיו אני מבינה שחלוקת התפקידים נקבעת לפי מיקומך במיטה: האקטיבי הוא גבר, הפאסיבי הוא אישה, והורסטילי מה? ברנדון טינה? אני מפסיקה פה לפני שחוסר הסבלנות (ולטפשות - גם חוסר סובלנות) יגרום לי לכתוב כמה דברים שיעליבו את הכותב...
mai

למעלה