סטרואידים ובריחת סידן

xלה קxרי

New member
סטרואידים ובריחת סידן

שלום ד"ר קרני, שלושה חברים החולים גם הם בטרשת נפוצה, סבלו עקב נפילה משברים מורכבים ומסובכים, ונאמר להם כי הסיבה לכך היא בריחת סידן כתוצאה מטיפולים בסטירואידים. אילולא המקרים האלה, לא הייתי יודעת על האפשרות שנזק כזה ייגרם מטיפול בסטירואידים. אף אחד מן הרופאים המטפלים מעולם לא יידע לא אותי וגם לא את חבריי על האפשרות הזאת, ובהתחשב בנזקים שנגרמו, ובאפשרות שתיתכן נכות מישנית שנובעת מנזקי השברים, התעורר אצלי חשש מסוים שידם של הרופאים המטפלים קצת "קלה על ההדק" כשהמדובר בסטירואידים. אני יכולה להעיד לפחות על עצמי, שהטמפרמנט שלי לא עיכל עדיין (אחרי חמש שנים ויותר) את העובדה שהוא כלוא בתוך גוף עם מגבלות מסוימות בשיווי משקל וחולשה ברגל אחת, והוא ממשיך לדחוף אותי לפעילות כמעט בלתי פוסקת. שטפי הדם בשלל צבעים על גופי הם הוכחה לנפילות הרבות שלי. אני מניחה שאני לא היחידה שמרבה לאבד שיווי משקל וליפול. האם ישנו מינון קריטי של סטירואידים שאחריו ישנה סכנה לבריחת סידן?! האם חלקנו מועדים לכך יותר מאחרים?! (מעבר לקבוצות הסיכון הידועות לאוסטיאופורוזיס), ובכלל, מדוע רבים כל כך אינם מודעים לנזק האפשרי, ומה ניתן לעשות (אם בכלל ניתן...) על מנת למנוע אותו??? ממש לא מתחשק לי להתרסק לחתיכות בנפילה הבאה שלי! סליחה על אריכות הדברים, ותודה.

ayelety1

New member
חייבת לומר שדווקא אותי בהחלט

הזהירו מתופעת הלוואי הנ"ל... כששאלתי האם אין צורך לקחת תוספת של סידן באופן קבוע,נאמר לי שהנזק אינו "משמעותי" אם לא מפריזים בשימוש בסטרואידים. השאלה היא,(ואין לי עליה תשובה..)מה עדיף:לקבל סטרואידים ולהסתכן בבריחת סידן שעלולה לגרום לנזק נכותי בעתיד,או לא לקבל,ולהסתכן בנזק נכותי בהווה? בין הפותרים נכונה יוגרלו שוקו ולחמנייה...

גם אות ידעו והזהירו.הדילמה ידועה

והיא לשיקול הנוירולוג המטפל יחד עם שיקולו של החולה /המטופל. מה שעומד בפני החולים והרופאים איזון הדברים.עם ההתקף הוא אקוטי וחריף עדיף לתת ערוי סטרואידים ולא להסתכן בנזק בלתי הפיך ונכות קשה. עם ההתקף לא חריף,לא מפריע יותר מידי לתיפקוד עדיף לנסות לדחות כמה שאפשר בתקווה לשיפור עצמי....עד שמסתבר למטופל ולרופא שחייבים ערוי סטרואידים. מנסיוני האישי מספר התקפים עברו ללא צורך בסטרואידים.חלק מלכתחילה היה ברור שאין מנוס

xלה קxרי

New member
תודה, ואודה לד"ר קרני אם יוסיף

גם את חוות דעתו המקצועית בעניין זה. אמנם לא יידעו אותי על הסיכון הספציפי הזה, אבל היו ידועים לי, מידע אישי, סיכונים רבים אחרים. לכן, ובהתחשב בעובדה שסטירואידים על פי שיקול דעתי, אינם תרופה למחלה, אלא הקלה זמנית בסימפטומים של הדלקת, בחרתי (תוך ייעוץ ובהסכמת הצוות הרפואי, כמובן!) לעבור את רוב ההתקפים ללא טיפול בסטירואידים. לאחר מספר שנים של מחלה מרובת התקפים, כל מה שציינתן היה ידוע לי. בכל מקרה, תודה על עצותיכן.

תגובה

ככול שנוטלים יותר סטרואידים ולאורך זמן רב יותר כן הסיכוי לאוסטאופורוזיס , זאת מעבר לנטיה האישית של כל אחד. לכן עדיף טיפול של קורס קצר וגמילה מהירה ככל הניתן. לא ניתן להצביע על מינון סף .

xלה קxרי

New member
תודה רבה, ועוד שאלה:

נאמר לי על ידי חלק מהרופאים המטפלים, ובנוסף גם קראתי עבודות שמצביעות על כך שאין בהכרח קשר ישיר בין הטיפולים הסטירואידליים במהלך התקף, לבין מידת הנכות הקבועה שעלולה להיגרם. השאלה המתבקשת היא: אם אכן אין כל בטחון שהטיפול יימנע נכות קבועה, מדוע לתת אותו בכלל? (מלבד האפשרות של הקלה זמנית, אולי, בסימפטומים). אודה לך על חוות דעתך בנושא זה.

למעלה