סטרואידים לחתול

halelis

New member
סטרואידים לחתול

יש לי חתולה בת 11 שנים. לאחרונה היא רזתה מאד ובבדיקת דם מדופן המעי התגלה גידול סרטני.
היא לא מייללת, קופצת החוצה כרגיל, אבל ממעטת לאכול
במקביל ישנה גם בעיה בכליות שאולי גם זה קשור למחלה
הרופא נתן בידי את ההחלטה אם להרדים או להתחיל טיפול בסטרואידים.
ניסיתי לברר איתו מה המשמעות של טיפול בסטרואידים, השלכות וכו, אך לא קיבלתי מענה
האם יש לכם נסיון עם סטרואידים?
האם תוכלו לעזור לי להחליט?
תודה.

dimitrygo

Active member
מנהל
האם וטרינר חושב שהמצב עד כדי כך חמור שצריך להרדים את החתולה?

בעיקרון סטרואידים זה לא בריא, במיוחד לתקופה ממושכת, יש להם השפעה שלילית גם על כבד וגם על כליות ואם לחתולה יש כבר בעית כליות אז היא תחמיר די מהר.
&nbsp
מצד שני אם המצב עד כדי כך חמור והסטרואידים יכולים להעניק לחתולה חיים סבירים למספר שבועות או חודשים אז אולי בכל זאת כדאי להשתמש בהם.
&nbsp
מצד שלישי גם מחלת כליות בפני עצמה הינה מחלה ללא מרפא. תלוי במצב החתולה ניתן להאיט את התפתחות המחלה ולהעניק לחתולה חיים סבירים למספר חודשים טובים (במקרים נדירים אפילו למספר שנים). הטיפול במחלת כליות זה מזון רפואי ועירויים תת עוריים בתדירות שתלויה במצב החתולה.
&nbsp
לדעתי את צריכה להבין מהוטרינר מה הוא חושב על מצב החתולה וממה היא סובלת הכי הרבה. אם זה גידול סרטני והסטרואידים יכולים להקל עליה אז אולי בכל זאת כדאי להשתמש בהם. ואם זה מחלת כליות אז אולי כדאי להתחיל לטפל דווקא בה. כי ירידה בתאבון יכולה לנבוע גם ממחלת כליות.
&nbsp
אם את לא מקבלת תשובות מספקות מהוטרינר שלך את תמיד יכולה לקחת ממנו את התוצראות של כל הבדיקות ולפנות לוטרינר אחר לקבל חוות דעת שניה.

מיההס

New member
להתחיל סטרואידים.מנסיון, זה האריך את החיים של חתול שלי וגם

של כלב שלי, בשנה נוספת.
כדאי לנסות כל אפשרות לפני שמרדימים.
בהצלחה

גורדיאן

New member
לדעתי עדיף להרדים.

בהתחשב בסרטן ובעיות בכליות ובתוספת כל אי הנוחות (לחתולה) בלקיחתה לוטרינר וקבלת הזריקות אז מה שהיא עומדת לפניו זה רק כאבים וסבל.
אולי יהיה אפשר להאריך מעט את חייה אבל זאת תהיה רק תוספת לסבל, בהתחשב בכך שהיא בגיל המכובד למדי 11 נראה שמגיעה לה המתת חסד, מה גם שאם גם התאבון שלה נפגם כנראה שהקץ קרוב בכל מקרה.

halelis

New member
תודה לכם

בהחלט עזרתם לי כי הייתי אובדת עצות.
הוטרינר לא אמר שום דבר שעזר לי להחליט. לא נתן לי מספיק מידע.
בצהרים דיברתי עם השותף שלו, שגם היה מעורב בסיפור, והוא כבר נתן לי הסבר מפורט. לדבריו עדיין לא צריך להרדים. ננסה עם סטראואידים ונראה איך זה עובד. לדבריו התרופה עשויה להעלות את התאבון ולשפר את ההרגשה הכללית. לעתים אף עשויה לעצור במידת מה את התפתחות המחלה.
שווה לנסות!!
תודה לכם מאד!

dimitrygo

Active member
מנהל
ומה עם הכליות? הוא לא המליץ לך לעבור למזון רפואי?

halelis

New member
שאלתי והוא אמר שלא צריך

אבל, טוב שהעלית את זה כי אמנם שני הרופאים מעורבים בסיפור, אבל הראשון עשה בדיקת כליות שאני לא בטוחה שהשני יודע עליה, והשני זה שאמר לא צריך.
תודה ששאלת, מחר אתקשר לברר עם הראשון.

כן, לא נשמע ככ טוב ראשון, שני, זה יודע ככה השני יודע ככה....

dimitrygo

Active member
מנהל
יש סטרואידים בכדורים שאין להם טעם וריח ולכן ניתן לתת אותם

ללא שום בעיה עם מזון רטוב, כמובן בתנאי שחתול אוכל משהו.
עירוי תת עורי אפשר לעשות לבד בבית, זה קצת לא נעים לחתול אבל ממש לא סוף העולם.

halelis

New member
נכון לא קל

אם אראה שהסטרואידים לא משפרים את המצב, אז זהו. יהיה רצוי להרדים.

halelis

New member
סוף דבר

הסטרואידים לא עזרו, לא הסירופ, לא הכדורים ולא הזריקה. ואז התחילו לתת כדורי כימו. אסור לבני אדם לגעת בכדורים האלה, אז נותנים אותם עם כפפות. לתת כדור לחתול זה סיוט (רק אחכ ראיתי ביוטיוב הדרכות בעניין). מכל מקום המצב החמיר, והחלטתי לגאול אותה מהסבל.
הבוקר הרדמתי אותה.
לפחות אני שלמה עם זה. זה חשוב מאד לעשות את זה רק כששלמים עם המעשה, ולא לחיות עם רגשי אשם.

למעלה