סטרואידים

נ ע מ ה 17

New member
סטרואידים

ד"ר וסרמן שלום! קודם כל תודה על כל התשובות... יש לי שתי שאלות: שמעתי לא מזמן מחולה קרוהן, שלקראת סיום סדרה של סטרואידים, עדיף להוריד את המינון בקצב של 1 מ"ג בשבוע במקום קפיצות של 5-10 מ"ג כמו שמקובל כדי שהגוף יתרגל. השאלה ה-1 היא, האם מוכרת לך שיטה כזאת על-מנת להשיג תוצאות טובות יותר? השאלה השניה קצת קשורה יותר להמטולוגיה, אבל אולי אתה יודע; כל פעם אחרי שאני מקבלת זריקה של מטוטרקסאט, אני צריכה לקחת תרופה שנקראת לוקוברין (נגד הנוגדנים של חומצה פולית - משהו כזה), 4 פעמים ביום למשך יומיים. נגיד שאני שוכחת (בתקווה שלא...) פעם אחת מתוך 8 הכדורים בשבוע אחד, הצורך לתרופה הוא ליומיים אחרי הזריקה או הקטע הוא לקחת 8 כדורים? ושוב תודה! :):)
ושנהיה כולנו בריאים...

עומר173

New member
"גמילה" מסטרואידים

אני יכול להגיד לך שאצלי הירידה בסטרואידים לאחר שימוש די ארוך אכן היה איטי ומאוד הדרגתי. זו כנראה הדרך "גמילה" של הרופאה שלי מסטרואידים ואני לא יודע מה אם אחרים אבל אני נפתרתי מהסטרואידים ללא תופעות לוואי. אצלי היא ירדה במינון של 5 מ"ג אבל הקצב הירידה היה אחת לכל חודש בערך ולפעמים אף יותר. כשהמינון הגיע כבר לסוף היא הורידה לי כמה פעמים ב-2.5 מ"ג או שלקחתי את הכדורים פעם ביומיים למשל. הסיבה כנראה שהגוף לאחר שימוש ממושך יוצר תלות בתרופה ולכן יש תופעות לוואי לא טובות לגוף לאחר הפסקה מידית. בקשר למטומרקסאט אני לא יודע כי לא לקחתי את התרופה והתפלאתי לשמוע שהיא ניתנת בזריקה. אולי מישהו יודע את ההבדל בין מטוטרקסאט לאימוראן? שתהיה לך רק בריאות!!!!

לויקוורין וסטרואידים

לגבי לויקוורין= בכדי לספק את מאגרי הפולאט אכן יש להקפיד על נטילה ב 48 שעות הראשונות- כדור אחד אפשר גם לקחת באחור- הרופא שלך עושה טיפול מצויין ואת תנסי ככל שניתן לא לשכוח- אני יודע כמה קשה לזכור לקחת כל כך הרבה כדורים... לגבי סטרואידים- לכל רופא יש את השיטה שלו- וזו הסיבה מדוע רפואה היא אומנות- אני אישית מוריד לאט לקראת הסוף- כמו אצל עומר- הורדות איטיות, וגם עובר לשיטה של יום כן יום לא- כאן חשוב מידת הפעילות של המחלה והאם המטופל תלוי בסטרואידים או לא הכי טוב- לסמוך על הרופא המטפל ועל נסיונו הקליני והכרותו הטובה עם המטופל הרבה בריאות

נ ע מ ה 17

New member
סטרואידים

שלום ד"ר ותודה רבה על התשובה! יש לי תור לרופא שלי ביום רביעי, אבל עד אז- ממש ביומיים-שלושה האחרונים, יש קצת הדרדרות במצב שלי יחסית ללפני שבוע. אולי כדי שזה ישאר בגדר ה"קצת", כדאי להפסיק את הירידה במינון של הסטרואידים ואולי להעלות טיפה את המינון בחזרה ולרדת לאט יותר? (לפני שבוע המצב שלי היה פשוט מעולה- בלי עין הרע... ולפני הסטרואידים המחלה הייתה מאוד פעילה, אז אם המצב השתפר כנראה שאני קצת תלויה בזה, לא?!...) אולי הרופא שלי מעדיף שיטת ירידה אחת, אבל אם השיטה השניה מוכיחה את עצמה יותר טוב - למה לא?
ושנהיה כולנו בריאים...

למעלה