סטריאוטיפים נשיים

batc

New member
סטריאוטיפים נשיים

לאחר שעיינתי בחומר הקריאה של מכון תודעה אליו הפנת אותי נוכחתי לדעת שעבור אנשים רבים פורנוגרפיה מסכנת מאוד את מעמד האישה. זה מגדיל את אי השיוויון בין המינים, מציג את האישה באור שלילי, מביא את הגברים לראות באישה אובייקט מיני בלבד. וכל האפליה הזו והאלימות הזו משפיעה על כל תחומי החיים של נשים: עבודה, נישואין וכו´. באופן עקרוני אני חייבת להסכים שהגלישה באתרי סקס על-ידי גברים אכן מחזקת סטריאוטיפים כלפי נשים ומשפיעה על מעמדן בחברה, אך אני שואלת את עצמי אם כל המלחמות הפמיניסטיות נגד אתרים אלה אכן יועילו במשהו? האם הסטריאוטיפים כלפי נשים, לצערי כמובן, לא טמועים כבר מאוד חזק בחברה שלנו וגם אם תיאסר הגלישה באתרי סקס, האם זה לא מאוחר מדי? מצד שני אני תוהה: במידה וימנעו מגברים לבטא את כל הפנטזיות הנוראיות האלה כלפי נשים באתרי סקס, האם זה ישפר את היחס כלפי נשים או שזה פשוט יבוטא בדרכים אחרות? הייתי מאוד שמחה לשמוע את דעתך בנושא. האם את תומכת בכך שאתרי סקס מגבירים את היחס האלים, המשפיל והמנצל כלפי נשים ומציג אותן באור שלילי? והאם את חושבת שאיסור גלישה באתרים אלה ישנה וישפר את היחס כלפי נשים או שזה כבר מאוחר מדי? תודה רבה על תשומת הלב, בת-חן.

הרבה שאלות את שואלת

אבל נראה לי שתשובה אחת יכולה לכסות את כולן: כאשר רואים משהו שאינו תקין, אסור לשתוק. חשוב למחות. אחרת, איש לא ישים לב שזה קורה, איש לא יעשה דבר כדי למנוע את זה והשתיקה יש בה מסר, נכון או לא נכון, ש"זה בסדר כמו שזה". אז ככל שיהיו יותר קולות שיגידו שזה לא בסדר ולא מסכימים לזה, ככה יתחזק הערעור של הדעה שאומרת שזה כן בסדר. מי שרוצה להפוך אדם אחר, תהיה זו אישה, ילד, מישהו מעדה אחרת או מעם אחר - לשעיר לעזאזל פורקן של אלימות, ימצא דרך לעשות את זה. אך יש מספיק אנשים שנגררים להתנהגויות כאלה ללא מודעות, ללא חשיבה ועבור אלה, חשובים המסרים שמעוררים את החשיבה והמודעות, על מנת שלא יפעלו כמו רובוטים ויבינו מה הם עושים ומה זה עושה להם.

למעלה