סטרידור אצל ילדה בת שנתיים

סטרידור אצל ילדה בת שנתיים

שלום, מחפש טיפ לטיפול אקוטי בילדה עם סטרידור בשל זיהום בדרכי האויר העליונות. אין רקע מקדים רלוונטי. תודה, אבי.

RanLoel

New member
סטרידור

היי אבי, האם מדובר בברונכיטיס? האם יש חום גדול בריאות? אם כן, אתה יכול לנסות לדמם את LU11. מנסיון, דימום של LU11 מאוד מקל כאשר החירחורים מופיעים בזמן הנשיפה. רן

הילדה קטנה מאוד

לא הייתי רוצה לדקור אותה ב-LU11 ובטל לא לדמם... למרות היעילות של הנקודות. וכן, למיטב הבנתי מדובר בברונכיטיס שמתבטא בסטרידור. לא מרגיש חום יוצא דופן בעמדת ה-LU אבל יכול להיות... הכל שם ככ צפוף אתה יודע... עצות אחרות ברמת טווינא או תרופות סבתא? אגב, אחלה תמונות! welcome back! אבי.

RanLoel

New member
צודק

גם אני לא בטוח שהייתי מדמם ילדה בת שנתיים... אולי כדאי לנסות את הטיפול השמרני: אדים ועיסוי של בית החזה עם שמן אקליפטוס. ותודה על הוולקם, היה חופש מהסרטים.

שונאת סטרידור

היי אבי, בתור אמא לילד עם עבר של סטרידור, אני יודעת כמה זה מתסכל את ההורים, ואני שונאת את הסטרידור. קודם כל- עיצה להורים: רוב המטפלים וגם רוב הרופאים נוטים לחשוב שהדבר שמטפל הכי טוב בסטרידור זה ד"ר זמן. כלומר ככל שהילדה תגדל, ההתקפים יתמעטו. זה כמובן לא תקף לכולם, אבל זה מה שאמרו לנו, ואמרו לנו לעקוב ולראות מה קורה. מבחינת עזרה ראשונה- תדריך את ההורים לקנות את השמן של שלוס- בייבי ווינטר. חשוב שזה יהיה הבייבי ולא סתם "ווינטר" כי למיטב הבנתי יש שם גם חרדל שעלול לגרום לתגובה אלרגית לא נעימה. ועל כן- בייבי ווינטר. כאשר יש סימני התקף, לקחת בייבי ווינטר בכף היד ולעשות לילדה עיסוי בבית החזה, בין הצלעות וחשוב מאוד גם בגב- בנקודות של הריאות בעיקר אבל בכלל באזור הגב ובין הצלעות. אפשר לעשות את זה 3 פעמים ביום. זה לא מעביר, אבל בהחלט מקל (עובד מעולה גם במבוגרים עם ליחה), עצם העיסוי והשימוש בשמן הספציפי הזה עוזר לליחה לזוז, מניע שם את כל הצ'י, וגורם להורים להרגיש קצת פחות חסרי אונים- שזה מעולה. אני משערת שהם עשו את כל הדברים האחרים- משאפים, אינהלציות, סטרואידים למקרה של מצוקת נשימה.... זה גם בסדר, אבל עדיף שלא יקחו משהו באופן קבוע כי זה עדיין סטרואידים. חד פעמי עדיף. ועיצה אחרונה- שאל את ההורים אם הם דיברו עם הרופא שלהם על סינגולייר. מדובר על תרופה שיכולה מאוד לעזור או לא לעשות הבדל בכלל. זה לא משהו לאקוטי, אבל זה משהו לנו מאוד עזר, והמטפלת של שחר הסבירה לי שמבחינה אנרגטית, אין תופעות לוואי כמו שאנחנו רואים עם סטרואידים, ולכן דווקא מחבבים את התרופה הזו במחוזותינו. וכמובן- נכנסים לסתיו חורף, הסבירות להתקפים עולה, ולכן כדאי להיות במעקב. בהצלחה, יעל

בדיוק

את נושא הסטרואידים אני מנסה למנוע מהם... במיוחד אלה שבכדורים. אחלה עצות ותודה רבה על התשובה המפורטת. אבי.

לנסות למנוע זה בסדר אבל-

חשוב להבהיר שאם צריך להשתמש- אז להשתמש. טיפול נקודתי באמצעות סטרואידים עדיך על טיפול לאורך זמן, וצריך לזכור שמאוד קשה לא לנשום, וגם להורה קשה מאוד לעמוד מהצד ולא לתת משהו שהוא יודע שיכול לעזור מיידית. לכן חשוב גם לא לשפוט- כמטפל, וגם להגיד- אם צריך אז לתת, אבל אחר כך לבוא כדי למנוע תופעות לוואי מעצבנות ומיותרות ולעזור לגוף להיפטר משאריות החומרים בגוף.

שבוע טוב- סטירידור

שלומות אבי, לא נתתה בכלל רקע, הריון, תזונה, תרופות כמה פעמים??? סטרידור - שיעול נבחני, יכולה להתלוות אליו מצוקה נשימתית. אויר קר ולח במצב של התקף מאוד יעזור- דוגמא - פתיחת הפריזר במקרר ולעמוד מולו...מאוד עוזר. הטיפול בד"כ- תזונה מחזקת- כיוח הליחה. + פורמולה המתאימה לאיבחון עושה ניסים ונפלאות. - חיזוק האיברים המעורבים ריאות, טחול,כבד וכליות. - סילוק והנעה של הליחה. נקודות אופציונליות- (לא בהתקף) lu6 cv22 lu5 בד"כ הטיפול בילדים עם סטרידור לוקח זמן, סבלנות של ההורים....הילדים עם תרופות סטראודים והמון ליחה ובכמויות....יש צורך במשנה זעירות להוצאת הליחה. הייתי עובדת כמה טיפולים על חיזוק, ואח"כ להוצאת הליחה. מקווה שעזרתי קצת:) המון בריאות ובהצלחה. שרון.

תודה שרון

השאלה היא לכולם, כמובן. האם ידוע כיצד מסתדר נושא הליחה עם ההטבה ע"י קרור האויר? כמו שזה נראה, לא מדובר בליחה חמה, אין רקע של פתוגן חום או פתוגן קור ששהה הרבה זמן והתחמם... כיצד בעיניי הסיניות מסבירים את הטיפול בליחה קרה ע"י צינון האויר (שאכן מקל ברוב המקרים). אגב, ההריון היה תקין וכך גם הלידה. זהו התקף ראשון ואינה סובלת כרונית מקשיי נשימה וכמו שכתבתי בפוסט הראשון אין ככ היסטוריה רלוונטית למקרה. תודה, אבי

miriamr

New member
סטרידור

היי אבי, אני לא יודעת אם זה עדיין רלבנטי, אבל יש לי לא מעט ניסיון עם סטרידור לילדים מתחת לגיל שנתיים ויש מה לעשות בעניין. במצב של התקף אקוטי מדובר בהיוצרות בצקת באזור של מיתרי הקול על רקע של דלקת ויראלית (או חיידקית) - במקרה זה צריך לחפש חום בדופק. לרוב יופיע ב LIV. הגוף מגיב בקור ריאקטיבי - בצקת. זו גם הסיבה שממליצים על חשיפה לקור. בין ההתקפים מדובר על רקע של ליחה, חוסר איזון של LIV וחולשה של TAY YIN ופתוגן תקוע של קור וליחה (במצב כזה לרוב בלוטות הלימפה יהיו מוגדלות) לרוב אצל ילדים האלה יש גם חולשה של KID ברקע. דיקור: CO6 - נקודה מצוינת בזמן התקף (גם בין ההתקפים). היא מחזקת את הריאות (נק' חיבור), מבקרת ומאזנת את הכבד (KE CYCLE), מאזנת ומחזקת את הכליות (לפי השעון הסיני), שולחת ערוץ לגרון שעובר באיזור, מניעה את הליחה באזור. KID10 - במצב של חום (במיוחד עם יש סימנים נוספים) - מקררת, מחזקת את הכליות ומפעילה את המסלול המסתעף של KID שמגיע אל מיתרי הקול. זו נקודה טובה גם בין ההתקפים כי היא מחזקת את אלמנט המים ומלמדת את הגוף להתמודד עם הקור. פיזור של LIV2 במצב של חום - מרגיע את ההתקף תוך כמה שעות. חשוב לוודא שיש חום ושהילד מספיק חזק ויכול לעמוד בטיפול מסוג זה. ST40 - עוזרת לפתור את הליחה (לפעמים הם מתחילים להקיא אותה החוצה וחשוב להזהיר את ההורים), מחזקת את הטחול והכליות. חשוב לוודא שהילד מספיק חזק, אחרת הוא יכול להיות מוצף בליחה בלי היכולת להיפטר ממנה. LIV13 - מאזנת LIV, מחזקת SP ושולחת ערוץ פנימי לאזור. נקודות נוספות: SP6, GB37, GB41, CV22 טיפולים מומלצים: שלב אקוטי - CO6,7 / לפזר LIV2 / לעשות LIV13 בין ההתקפים - KID10, ST40, SP6, CO6, GB37, GB41 פיזור של LIV8 אם מגיעים לשלב בו הילד מאוזן וללא התקפים ומרגישים את הפתוגן של קור בעומק (לרוב בדופק של הLIV) פילקה – מוצר צמחי מוציא ליחה, לתינוקות מגיל חצי שנה ומעלה. נוזל שניתן בטיפות. עובד מאוד יפה, ללא מרשם. קל ליחה - מוצר של "רפואות" (צמחי מרפא מערביים) - מניע ליחה ומחזק את TAY YIN שיוקל או סימפוקל - גם של "רפואות" - למצב אקוטי המוצרים מעולים ומתאימים לפעוטות. סינגולר (ראיתי שהמליצו לך) – מטפל בדלקת הקשורה בפעילות של לויקוטריאנים (אינהיביטור). לטיפול בתהליך דלקתי של אסטמה עם תהליך דלקתי שקשור ללויקוטריאנים (אחוז מסוים מתוך הסובלים מתהליכים אסטמטיים). עובד רק על חלק מהילדים. זו תרופה שרק דרך הנסיון ניתן לדעת אם תשפיע או לא. מקווה שעזרתי. בהצלחה מרים רייך

שמנים

את יכולה להשיג בשלוס- תחנה מרכזית ת"א. אני חושבת שיש להם סניף גם בירושלים. ובייבי טבע- יש לה סניף בת"א. וכמובן את יכולה להזמין בדואר. שמנים מעולים:) סופשבוע נעים

יש גם ב...

את בייבי ווינטר אפשר להשיג גם במרכז אלה ואני יודעת שגם בחנויות בדיאדה. לפני הגעה הייתי מתקשרת לוודא שיש בקבוק.

למעלה