סטריליזציה לבקבוקי תינוקות - מה עדיף?

סטריליזציה לבקבוקי תינוקות - מה עדיף?

שלום רב, דילמה קלה- האם מומלץ לדעתכם לרכוש בקבוקי זכוכית לתינוקות אם כי הסטריליזיציה למוצר זה היא במיכל במיקרוגל או לחילופין להשתמש בבקבוקי פלסטיק (אמנם BPA FREE) בהם יש אופציה להשתמש בסטריליזטור אדים (Steam Steriliser)? או שמא יש דרך מועדפת אחרת לבצע סטריליזציה לבקבוקים (זכוכית או פלסטיק) בחודשים הראשונים? רב תודות

סטריליזציה לבקבוקי תינוקות

השאלות שלך מעניינות...! (אני מבינה שבסוף החלטתם כן לוותר על ההנקה מראש) יש כאן בחירה בין שני סיכונים לא לגמרי ידועים - הסיכון שבשימוש במיקרוגל, והסיכון שבחימום פלסטיק (אמנם נטול BPA). שאלה: למה בעצם אי אפשר לעקר בקבוקי זכוכית בהרתחה, כמו שעושים למשל לצנצנות כשמכינים שימורים או מחמצים? שמים בסיר מים ומרתיחים במשך 5 דקות (והמהדרים אומרים 10 דקות). מקפידים להוציא את הבקבוקים במלקחיים שגם הם עברו עיקור. אגב, במדיחי הכלים של היום יש הרבה פעמים אופציית ייבוש באדים שבעצם גם מעקרת. אם יש לכם מדיח, בקבוקי הזכוכית עמידים במדיח, ויש לכם אופציית אדים - אתם לא חייבים לרכוש מכשיר עיקור נוסף. אני אישית הייתי הולכת על הזכוכית, אבל זה בעיקר מתוך תחושת בטן ולא בגלל מידע בדוק. ההתרשמות שלי ממתנגדי המיקרוגל הייתה שהיו להתנגדות פחות סימוכים מדעיים (או רציונליים). עדיין ייתכן כמובן שיש סיכון אמיתי. לעומת זאת, לגבי פלסטיק כן יש מחקרים והסברים שנראים הגיוניים לגבי הסיכון (בעיקר כשמחממים אותו). עוד שאלה: למה בעצם לעקר בקבוקים? חוץ מאשר לפני שימוש ראשון, כמובן. בדרך כלל אין צורך בכך, אלא אם כן אין כלור במי הברז או שהילד רגיש במיוחד והרופא המליץ.

קודם סטרליזציה

חשוב.1. לא משנה באיזה צורה ולא חשוב סוג הבקבוק העיקר לא להכין פורמולה עם מים רותחים בבקבוק שיכול לגרום לכל הרעלים להשתחחר מפלסטיק! 2. זכוכית ופלסטיק עוברים סטרליזציה באופן זה במיכלים מיועדים למיקרו 3. נסיון שלי עם בקבוקי זכוכית לא הלך:בלילה חצי רדומים קמנו להאכיל את התאומים ותוך חודש נשברו 3 בקבוקי זכוכית .לא נעים לאסוף ב2 בלילה זכוכיות באור חזק

למעלה