סטרימר או HTPC המלצה

toto109

New member
סטרימר או HTPC המלצה

שלום,

אני מחפש פיתרון לסלון לצפייה בסטרימינג באינטרנט / קודי / צפייה בקבצים שהורדתי בטורנט או סתם גלישה בדפדפן.

כיום אני משתמש ב סטרימר ישן מסוג Boxee Box לצפייה בקבצים מטורנט, הרשת הבייתית מקרטעת אז אני סוחב את הקבצים שהורדתי מהמחשב הבייתי בדיסק נייד לBoxee. ידוע לי שניתן באיזשהו אופן להתקין עליו קודי, אבל ניסיתי כבר כמה פעמים והתייאשתי. בשביל קודי וגלישה באינטרנט אני משתמש בלפטופ ישן ומקרטע שנותן לי את כל מה שלסטרימר אין.
אין לי כבלים וזו הטלויזיה היחידה בבית.

אני מחפש המלצה לפיתרון שיחליף את שניהם
רצוי שיהיה שקט
רצוי שתהיה לו יציאת סאונד אופטית שיתחבר לרסיבר הישן שלי
רצוי עם איחסון פנימי כלשהו
אין צורך להפעיל עליו ישומי משרד או משחקים

rafid1

Active member
מנהל
למה חיבור הLAPTOP עצמו למסך הTV (בHDMI) לא מספיק טוב?

אין לטלויזיה עצמה יציאה אופטית לטובת קול?
במצב שלרסיבר ישן אין כניסות HDMI יש טעם לשקול החלפת שלו כי הסיכוי הוא שהוא פשוט לא יתמוך בפורמטים החדשים יותר, כמו DTS והלאה.

toto109

New member
ללפטופ שלי אין יציאת HDMI רק VGA

ולטלוויזה למיטב ידיעתי אין יציאת HDMI OUT לקול
הרסיבר משנת 2002 ויש לו פורמט DTS - לא בטוח אם זה האחרון

rafid1

Active member
מנהל
כאמור, תבדוק אם לטלויזיה אין יציאה אופטית.

ואם גם יציאת הרשת של המחשב היא 100M ולא גיגה, והWIFI הוא תקן G הישן - תחשוב פעמיים אם להשתמש בו לHTPC..
בכל מקרה, יש את הפתרונות האלו של XCY ואחרים:
https://is.gd/StCUuc
&nbsp
או אם אתה מוכן לוותר עלWIN ועל הקופסה... :
&nbsp
https://is.gd/5G26sh
&nbsp
וההמלצה שלי - אם אתה לא יכול לקנות מחשב HTPC חדש (~1500 ש"ח) - לקנות מחשב יד-2 ב500-600 ש"ח ולחבר אותו לרשת ולטלוויזיה.

toto109

New member
מצאתי יש לטלוויזיה יציאה אופטית קואקס

זה אומר שאם אני אחליף את הלפטופ הישן במשהו עם יציאת HDMI לטלויה אני אוכל לקחת את הסאונד מהטלויזיה

rafid1

Active member
מנהל
תוודא שלהסיבר יש כניסה כזו ולא אופטית

קח בחשבון שכל מה שיעבור שם לא יהיה יותר בד"כ יותר מסטריאו. בד"כ טלוויזיות לא יודעות להעביר יותר משני ערוצים באופטי, ולא DTS. בקיצור, ללא HDMI ברסיבר - יהיה קשה לתת תמיכה לכל הפורמטים.

toto109

New member
אני לא יודע אם Rabsbery pie ודומיו מתאימים לצרכים שלי

האמת היא שאני לא ממש מכיר..

כמה הדברים האלה חזקים בביצועים לעומת מחשב HTPC
כמה גמישות וקלות יש לי להתקין תוכנות או עידכונים (בהנחה שאני במקצועי מתכנת אבל לא חזק בתחום UNIX או Open source)
האם כמות היציאות שיש במוצר מספיקה לתפקוד של של מחשב סלוני, או שאצטרך לחבר מלא מתאמים או מפצלים.

ווינדוס אני פשוט מכיר - לא אומר שזה בהכרח יותר טוב

rafid1

Active member
מנהל
אומרים שזה מספק. זה לא יהיה גמיש כמו WIN

לכן מוכרים גם מין "מיני PC" לטובת חלונות. העניין ששם המחיר כבר מתקרב למחשב יד שניה...

למעלה