סטרליזציה נכונה??

סטרליזציה נכונה??

שלום דר יש לי תינוקת בת 3 חודשים (ושבוע). אני מרתיחה מים בקומקום ולאחר שאני שוטפת היטב במים חמימים וסבון את הבקבוקים, הפטמות והפלסטיקים, אני שופכת על הכל את המים הרותחים. האם זו סטרליזציה נכונה? האם עליי להרתיח את הכל בסיר ורק לאחר שהכל עובר בעבוע אז זה נקי דיו? או שאני עושה נכון? תודה

תשובה

ניתן לעשות סטריליזציה במכשיר מתאים למיקרו או להניח את המוצרים בתוך מים שהורתחו ל- 5 דקות. הדרך שלך לא טובה מספיק.

אבל זה בדיוק מה שאני עושה...

כתבת שניתן להניח את המוצרים במים שהורתחו ל-5 דקות. האם כוונתך שהמוצרים צריכים להיות במים אשר רותחים/מבעבעים 5 דק? אני אכן שמה את המוצרים במים רותחים מתוך קומקום ליותר מ5 דק, אז מדוע הדרך שלי לא מספיק טובה?... תודה על תגובתך.

תשובה

אם את שמה אותם לחמש דקות לאחר שכבר רתחו אז זה בסדר. השאלות הללו -וזה מופנה לכלל המשתתפות בפורום הן שאלות לצוות של טיפת חלב ובעדינות רבה הייתי אומרת שהן לא שאלות רפואיות. הפורום נועד לענות על שאלות רפואיות שקשורות לילוד ולפג. אני רופאת ילודים ופגים וחבל שרוב השאלות בפורום הינן שאלות מהנוסח הזה.

d i n o l e

New member
אני חייבת להעיר ,שפשוט שם הפורום

מטעה. טיפול בפג ובילוד. לא משתמש מפה שזה אמור להיות יותר מוכוון רפואית. אולי כדאי לשקול שינוי שם.

השם באמת מטעה....

"טיפול בילוד" - סטרליזציה היא אכן חלק מטיפול בילוד.לא?... מתנצלת בפני הרופאה אם הטרחתי שלא בפן הרפואי גרידא, אך יחד עם זאת גם אני חושבת שאולי כדאי לשנות את שם הפורום כי הוא מטעה. עובדה שנשאלות כאן שאלות רבות שלא מהפן הרפואי...................... בכל מקרה תודה על ההסבר.

d i n o l e

New member
פשוט תיקנתי טעות הדפסה מההודעה

הקודמת שלי
הקלדתי משתמש במקום משתמע

למעלה