סטרליזציה

סטרליזציה

שלום לכולם ותודה על קבלת הפנים החמה. יש לי עוד שאלה : האם חייבים לעשות סטרליזציה לבקבוקים אחרי כל האכלה ? ומה עושים אם נמצאים בבית ללא מדיח או מיקרו האם שטיפה במים רותחים מספיקה ?
 

jole

New member
אני עושה אבל לא בהיסטריה../images/Emo104.gif

יהונתן בן חמישה חודשים ואני משתדלת לעשות אחרי כל האכלה (יש כמה בקבוקים ואני שוטפת אחרי ההאכלה וכשיש 3-4 בקבוקים על מיבש הבקבוקים אני מכניסה לסטריזטור). אבל כמו שאמרתי לא בהיסטריה. אם שכחתי לשים סטליזטור והוא רוצה לאכול אז שוטפים במים רותחים וזהו. לא נורא בכלל.
 

יערולה

New member
אני לא עושה

בהתחלה עשיתי ואז התיאשתי. הילדים לא יותר חולים והכל בסדר. כשיש שני ץינוקות בבית ( 5 חודשים ושנה ותשעה) קשה לשמור על סטריליות, אז גיליתי שזה ממש מיותר. אם אני כבר עושה אז זה אחת לכמה זמן ורק את הפטמות והמוצצים. אפשר בסיר על אש, או במיקרו, מדיח לא עושה סטריליזציה היות והוא לא מגיע ל 100 מעלות.
 

1ענבל

New member
כן...לדעתי חייבים לעשות סטרליזציה

אחרי כל האכלה, כך כתוב גם בספרי ההדרכה. אם אין מיקרו, אז...לוקחים סיר גדול מרתיחים בו מים עם כל הכלים הבקבוקים ופטמות והמוצצים, במשך 5 דקות, אחר כך מוציאים ושוטפים. תהליך מרגיז, אבל אין ברירה. דרךל אגב...קיים גם סטרליזטור חשמלי.
 

ברלה

New member
אם כך, איך מסתדרים עם האבן

שמצטברת בבקבוק בעת הרתחה בסיר? נבו כבר גדול (1.4) אבל מדי פעם מעבירה הרתחה את כל הבקבוקים. מתסכל אותי שבקבוק הופך להיות בצבע לבנבן במקום שקוף...
 

popo11

New member
אחרי ההרתחה

לשטוף במים קרים בברז. הבקבוק כבר נקי מההרתחה ואחרי השטיפה הנוספת הוא גם נראה ככה. זה עובד גם למוצצים.
 

ת ו ת

New member
את הבקבוקים מכניסים לסיר בתוך...

...חיתול טטרה קשור ואז לא מצטברת האבנית. תות.
 

מירי,

New member
טיפונת מיץ לימון...

בתוך המים שבסיר, אחרי ההרתחה שטיפה ואין אבן....
 

meira

New member
לא מידע מוסמך אבל לדעתי האישית

עד 3 חודשים זה מאוד חשוב והכרחי. בשלב מאוחר יותר, אני הייתי עושה פעם ביום. במשך היום שוטפת עם מים חמים מאוד וסבון ובערב סטרליזציה
 

שירי ל

New member
גם אני עושה סטריליזטור לפחות פעם בי

ביום, ומשתדלת כן אחרי כל האכלה, אפילו שאופיר כבר זוחלת ומכניסה כל דבר לפה- גם אני אוהבת שהכלים שבהם אני אוכלת נקיים ונוצצים.
 

keren27

New member
מנסיוני האישי

מההתחלה ועד היום אני שוטפת ושופכת על זה מים רותחים.
 

מחשבות

New member
חבל להשבית את השמחה: חשוב לשטוף

היטב בסבון כלים ומדי פעם לשים הכל באקונומיקה. יעיל והכל מבריק כמו חדש. אין סכנה מהאקונומיקה משום שזה גז הבורח מהר וביבוש לא נשאר דבר.
 
תגיד, גם את הסכו"ם והצלחות אישתך

ואתה שוטפים עם אקונומיקה?! אני המומה ממך!!!!! גם את החיתולים של הילדים אתם רוחצים עם אקונומיקה שיהיו נוצצים?!
 

מירי,

New member
ועל אותו משקל...

האם גם את הכלים שלנו אנו שמים בעיקור , והאם אנחנו מרתיחים אותם? מעולם לא ניסיתי אקונומיקה - נשמע לי קצת קטלני עם כלי מזון... אבל גם לעולם לא עיקתי את הכלים! בחודש חודשיים הראשונים של דודו הירתחתי את הבקבוקים שלו , אבל זה ניראה לי מיותר , ומאז (גם עם בן9 אחרי כל שטיפה שפכתי מים רותחים... נו טוב.. אף פעם לא הצטיינתי בללכת לפי הספר (או טיפת חלב) אז אני לא יכולה לבקר את אלה שכן עושות את זה! אבל אקונומיקה????????????
 

מחשבות

New member
היכן הייתן בשיעור כימיה בתיכון:

מעשנות מאחורי השירותים? הכלור (אקונומיקה) הוא גז. הוא מתנדף מעצמו וגם אם נשארת טיפה, ולא נשארת, זה יתנדף. מובן שזו רעיון מצוין לעיקור, אלא שגם העצלות מדברת ואני מעקר לעיתים רחוקות וכך בנותי לא חולות. הן פשוט מחוסנות באופן טבעי.
 

מירי,

New member
לעשן מאחורי השרותים ?../images/Emo8.gif

טוב אקונומיקה נשמעת לי קטלנית , והאמת שאני לא משתמשת בה בשום סיבה...יש כאלה חומרים נעימים בימינו...אז למה שאבא ייסבול מאקונומיקה?
 

ענבל30

New member
על סטרליזציה וחיות אחרות...

איך אני מתגעגעת לתקופת ההנקה המלאה... שבה הבקבוקים היו מושבתים וסטרליזציה היתה מחוץ ללכסיקון... אני עושה סטרליזציה פעם ביום - בד"כ זה רק בקבוק אחד - כי רומי אוכלת מוצקים יפה, ורק במעון שותה מים/תה מהבקבוק. בבית היא אוכלת בכפית או ביד, ושותה מהציצי... מקסימום אני שוטפת את הבקבוק מהמעון ושמה עוד מים - אבל מרתיחה רק בערב, פעם ביום - וגם אני לא נכנסת ללחץ אם יש "פיספוס". אני מרתיחה בעיקר מתוך הרגל, וגם כי לא ברור מה עובר על הבקבוק במעון
אבל לדעתי בגיל הזה זה כבר לא חיוני... אני הרי לא מרתיחה את הכפיות והצלחות שבה היא מקבלת לאכול... וגם לא את הצעצועים שנכנסים בתדירות גבוהה לפה... אין לי מדיח ולא סטרליזטור - אני מרתיחה בסיר. פתרון לאבן שמצטברת - אני מוסיפה מעט חומץ למים בסוף ההרתחה, עוד שתי דקות על האש - והסיר נקי ונוצץ.
 

רוני ר

New member
לדעתי, כל הענין של הסטרליזציה

הופך להיות ממש לא הגיוני כשהילד מתחיל להכניס דברים לפה. אני לנעם (בת 9 חודשים), שוטפת לפעמים ביד או במדיח וזהו...ובנתיים
הכל בסדר. פתרון לעכירות הבקבוקים, לשים בסיר בזמן ההרתחה (יחד עם הבקבוקים) חתיכת לימון והכל נוצץ ומבריק.
 
שגיא בן 7 חודשים ואני מעבירה את

הבקבוקים בסטריליזטור של אוונט במיקרו. כל יציאה מהבית מלווה בהעמסת התיק במס´ הבקבוקים שידרשו להאכלה. אם נתקענו, לא נורא - שוטפים את הבקבוק במים רותחים וזהו. ואני מדברת על ילד שחי בבית עם 2
ים ושאמא שלו נותנת לו לאכול דשא "חופשי".
 
חברה שלי שמעה מאחות בריאות הציבור

שכבר לא חייבים לעשות סטריליזציה (הבן שלה בן 4 חודשים) אם רוחצים היטב את הבקבוקים. אני בכ"ז ממשיכה, ליתר ביטחון, בעיקר בקיץ. לגבי מצב חירום שלא נמצאים בבית אז אפשר: 1. להרתיח מספר דקות 2. יש טבליות מיוחדות ששמים בבקבוק וזה מעקר אותו 3. אפשר להשתמש בשקיות חד פעמיות שנכנסות לבקבוק.
 
למעלה