סטרפטקוקוסB

shomeret2

New member
האם רחם דו קרני

רחם דו קרניו shomeret2 ו 14:03 | 11/02/07 יכול להוות סיבה למצג עכוז? בהריון ראשון ילדתי בשבוע 33+3 בלידה רגילה מצג ראש. בהריון שני הייתי בשמירה עקב פתיחה מוקדמת. השמירה הצליחה וילדתי בשבוע 38+ אבל בניתוח עקב מצג עכוז. פחדתי לבצע היפוך. קבעתי תור ודחיתי ובסוף הצירים הקדימו את התור השני. הגעתי לבית הרפואה עם פתיחה 5 הכינו אותי לאפידורל ופתאום החלו צירים חזקים וכבר הייתי בפתיחה מלאה לא הספיקו את האפידורל וניתחו אותי בהרדמה מלאה. ב"ה נולדה בת יפהפיה. בניתוח נתגלה שיש לי רחם דו קרני וגם מחיצה שהוצאה בקיסרי. שמחתי שביצעתי ניתוח ונתגלתה סיבת הפתיחה המוקדמת. אבל עכשיו אני בהריון לאחר שתי הפלות ושוב עם פתיחה מוקדמת ובמצג עכוז (היה ראש בשבוע 26 ובשבוע 32 עכוז) ואני כבר מתחילה להתחרט שלא עשיתי היפוך הלידה קודמת או למה לא ניסו לי'ילד אותי רגיל אם כבר הי'יתי בפתיחה מלאה ואוטוטו יולדת לבד. עכשיו יש סיכוי'ים קלושים שיסכימו לבצע היפוך לאחר קיסרי ובכלל אם יש לי רחם דו קרני אולי היפוך לא יעבוד? מי יכול לענות לתהיותי? אשמח לקבל תשובה כדי לפתור אותי מהמחשבות מה היה אילו... תודה על הפורום.

shomeret2

New member
סטרפטקוקוסB

יצא לי חיובי בבדיקת שתן לתרבית. קראתי בספר שבארה"ב עורכים לכל אישה בשבוע32 משטח מהנרתיק לבדוק הימצאות חיידק זה. למה בארץ לא? אני כעת בחו"ל וכאן אמרו לי שבדיקת שתן לא מהווה בדיקה להימצאות החיידק בנרתיק ורק המשטח אותו לא אוכל לבצע עקב התקצרות צוואר הרחם- דינמיקה צווארית. הרופאה ממליצה לי לקחת אנטיביוטיקה מעכשיו מחשש ללידה מוקדמת בעוד הרופא בארץ אמר להודיע על הזיהום רק בבואי ללדת כי נטילת אנטיביוטיקה מוקדם יותר לא יועיל שהרי החיידק יופיע שוב כיוון שהוא חלק פהפלורה הטבעית של הנרתיק אצלי. אז מה לעשות? לא בא לי לקחת סתם. חוצמיזה בהריונות ובבדיקות קודמות לא היה לי חיידק כזה אז אייך הוא פתאום הופיע? זה קשור לאנגינה שהייתהלי לפני מעל לשנתיים? אייך אדע אם באמת יש לי סטרפטקוקוס? שאלות רבות... סליחה אבל אני לחחחחוצה כי זה יכול להדביק את הבייבי.ח"ו.

שאלות טובות שאלת

ואני אנסה לא לשכוח אף אחת מהן. קודם כל, נכון שבחו"ל מקובל לעשות את הבדיקה הזו כדבר שבשגרה לכל אישה בהריון מתקדם. בארץ זה לא מקובל, אולי בגלל ההנחה המוטעית שGBS הוא דבר נדיר. אם את שואלת אותי, היות שהדבקות התינוק בחיידק הנ"ל עלולה לסכן אותו, יש את כל ההצדקה שבעולם לסרוק את כל האוכלוסייה הנ"ל להמצאות החיידק, במיוחד שמדובר בבדיקה פשוטה וזולה. היום יותר ויותר רופאים כן מבצעים את הבדיקה, לפחות כשמדובר בהריונות שנמצאים ממילא בסיכון גבוה. אגב, לפחות מנסיוני לא נכון מה שנאמר לך על כך שלא ניתן לבצע את המשטח בנוכחות דינמיקה צווארית - אלה בדיוק התנאים שבהם עשיתי את המשטח, כאשר כל הנוגעים בדבר ידעו שיש צירים ודינמיקה (להיפך, דווקא כשיש סכנה ללידה מוקדמת חשוב לאבחן בוודאות אם יש GBS, לא רק כדי להיערך ללידה אלא גם כי לפעמים טיפול אנטיביוטי מסייע לעצור את הצירים). ועוד דבר, עד כמה שידוע לי המצאות הסטרפטוקוק בתרבית נחשבת דווקא לעדות מובהקת יותר לנוכחות החיידק מאשר המצאותו במשטח, כי בבדיקת שתן קשה יותר "לעלות" עליו. לגבי מאיפה החיידק הופיע פתאום - אחת האפשרויות היא שהחיידק באמת היה "חלק מהפלורה הטבעית", ושינוי החומציות בנרתיק כתוצאה מההריון פשוט הוציאה אותו לאור, אבל זה הסבר שפחות נראה לי. אופציה אחרת היא שפשוט נדבקת בזה איכשהו (אל תשאלי אותי איך), וזה שלא היה לך את זה בעבר לא אומר כלום. גם לי לא היה GBS אף פעם עד לשבוע 24 בערך בהריון עם התאומים, אבל כשהוא הופיע, הוא בהחלט לא השאיר מקום לספק... ועוד הערה קטנה לגבי האנטיביוטיקה - את יכולה לקחת עכשיו, במיוחד אם יש צירים, אבל זה לא יפטור אותך מלקחת עוד "קורס: אנטיביוטיקה לפני הלידה, במידה והיא תתרחש מאוחר יותר. אני אישית לא הייתי מזדרזת לקחת אנטיביוטיקה כל עוד שנראה שאין לידה באופק, כי במילא ההגנה שניתנת ע"י האנטיביוטיקה מושגת מהר יחסית, ומאידך לא היינו רוצים להכניס אנטיביוטיקה לגוף כל עוד שאין ממה צורך. מקווה שעזרתי, עתליה

לא ממש מתמצאת בענייני מצגים

אבל עד כמה שידוע לי, נמצא איזשהו קשר בין פתולוגיות במבנה הרחם ובין נטייה למצגים "לא תקינים" של העובר. זה שהוסירו את המחיצה עדיין לא משנה את המבנה הבסיסי של הרחם, כך שלא מפתיע שגם הפעם הופיעה פתיחה בטרם עת. אני לא יודעת עד כמה היפוך היה עוזר, או כמה הוא עשוי לעזור עכשיו. יכול להיות שנותחת ולא ילדת בלידה רגילה כי הצוות הבחין שהילדה פשוט לא תצליח לצאת ועלולה להכנס למצוקה בגלל צירי הלחץ (אני סתם מנחשת, אין לי שום דרך לדעת, אבל בתנאים כמו שאת מתארת זה נשמע לי כמו השערה סבירה). מצטערת שאני לא יכולה לענות בצורה מדויקת יותר. שיהיה המון
ושיעבור בשלום ובידיים מלאות... עתליה

למעלה