סט כלי אוכל לאירוח

שיגרמ

New member
סט כלי אוכל לאירוח

מחפשת סט כלי אוכל (צלחות וכוסות) איכותי אבל לא במחירים בשמיים. הלכתי לאיבוד בין כל הסוגים. האם יש מי שיכול להאיר את עיני מה ההבדל בין פורצלן לקורנינג לfine china? ובנות ארה"ב, איפה מומלץ לקנות? תודה!

liat1271

New member
צלחות

fine china ופורצלן זה אותו הדבר, יש סוגי איכות שונה בין החברות השונות.
קורל/ קורניג זה סוג של זכוכית.
לי יש לאירוח את הסט הזה
http://www.kohls.com/product/prd-55...gclsrc=aw.ds&dclid=CIqJmtj0qswCFcxFNwod8VUPLg
ויש לי סט של קורל
http://www.wayfairsupply.com/Corell...186507856103&gclid=CPrEkJ31qswCFYsmhgodDXkK5Q
את הכלים של מיקסה או כל חברה אחרת כדאי לחפש במייסיס, הרבה פעמים יש להם את בסייל.
את הכלים של קורל קניתי באאוט לט שלהם, לפעמים אפשר למצוא גם בוולמרט און ליין או במקום אחר ברשת

שיגרמ

New member
תודה רבה. רוצה משהו מאד דומה לסט של קורל שצרפת

אני בקטע של צלחות מרובעות כרגע
. אסתכל במייסיס ובWAYFAIR. אגב, יש אתר נפרד לחברות לאאוטלט או שמדובר בחנות פיזית? באנגליה לחלק מהחברות יש אתרים נפרדים לאאוטלט והמחירים הרבה יותר טובים. היות ואני לא מארה"ב אני לא כל כך מכירה אתרים אבל משתלם יותר לקנות בארה"ב (כי יש לי איך להביא את זה)

Boston Guy

New member
Corel של Corning זו זכוכית בלתי שבירה

שמצויינת לשימוש יום יומי בבית עם ילדים (וגם מבוגרים) שלפעמים נופלת להם צלחת מהיד... מאוד קשה לשבור צלחת של קורל - יש לנו סט שגדלו איתו 2 ילדים מגיל אפס ועד היום - 17 שנה ויותר - ורובו עדיין שורד... נשברו במשך השנים 5 או 6 צלחות.

לא הייתי אומר שאלו כלים חגיגיים לאירוח. פורצלן מרגיש לי הרבה יותר חגיגי.
פורצלן טוב הוא דק ועדין, כלים שמצד אחד הם קלים - אבל עשויים טוב, סימטריים ובעלי גימור מוקפד. כשמקישים על כלי פורצלן טוב הוא מצלצל כמו פעמון...
אני קניתי לפני 20 שנה שני סטים ענקיים של פורצלן טוב ממכירת פשיטת הרגל של רשת Kitchen Etc שנסגרה אז. חיכיתי עד השבוע האחרון למכירת החיסול, כשהכל נמכר בהנחה של 90%... ואז יכולתי להרשות לעצמי כלים שלא יכאב שיהיו בשימוש 2-3 פעמים בשנה - ראש השנה, כיפור, וסט בשרי לפסח.

מה שאני ממליץ הוא שמחפשים את החנויות ה"מופלצות" לכלי מטבח באזורך, תלמדי איפה הן ואיך קוראים להן - ותחכי בסבלנות לפשיטת הרגל הבאה... כמה שהחנות יותר מומלצת- כך יותר סביר שבסופו של דבר היא תתמוטט במיתון הבא. או בזה שאחריו.
High end retail זה עסק מחזורי.

שיגרמ

New member
תודה. בארץ באמת יש לי סט לאירוח רק אז

חשבתי שאנחנו באים לתקופה קצרה ולא הבאתי אותו....

liat1271

New member
תביאי אותו מהארץ, בעלי הביא לי כל מיני כל הגשה

יפים שהיו לי בארץ

שיגרמ

New member
אגב, באנגליה לא צריך סט אירוח גדול

הבתים בדר"כ קטנים ככה שגם אם יש לך חדר אוכל גדול בדר"כ אפשר לארח עד 12 איש סביב השולחן...וזה נחשב הרבה! בגלל זה כבר בתחילת אוקטובר מתחילים להזמין שולחנות למסיבת קריסמס בפאב / מסעדה המקומיים. בהקשר הזה למדתי על התפתחות תרבות הפאבים - זה פשוט כי לא היה מקום לארח בבית חברים אחרי העבודה, אז כולם נפגשים בפאב המקומי לפיינט. תוסיף לזה את האופי המסוגר של האנגלים שלא ממהרים להכניס אנשים הביתה.

משל333

New member
יש מקום שבו אירוח של 12 איש

סביב השולחן לא נחשב הרבה?
השולחן שלנו נפתח ל- 10 כסאות, ואפשר לצרף עוד שולחן קטן וכך לקבל 12 איש ליד השולחן ובדוחק 14. נראה לי מכובד.
את כנראה חושבת על ליל הסדר, אבל אז אנשים בדר"כ מעבירים את השולחן לסלון ומצרפים לו שולחנות נוספים, כך ניתן לארח מספר גדול יותר. בחדר אוכל ישראלי טיפוסי לא תראי שולחן ל 12 איש.

שיגרמ

New member
אז זהו, שאני מדברת על הסלון

פעם אמרה לי חברה ישראלית שעם השנים ומעברי הדירות הם הצטמצמו בגודל הבית. כשאתה מגיע מישראל אתה רגיל לבתים גדולים, אופן פלאן, הסגנון האמריקאי יותר. ועם השנים היא למדה שלא צריך בית גדול. כאן הרבה פעמים המטבח קטנטן. לא בהכרח יש בו איפה לשבת לאכול. יש חדר נפרד לשולחן אוכל וחדר נפרד לסלון. שניהם לא גדולים
תרבות שונה.

למעלה