סט רמקולים הקולטים פיקוח טיסה

DrunkEagle

New member
סט רמקולים הקולטים פיקוח טיסה

שלום לכולם! ברשותי סט רמקולים של GPT שאיכשהו מושפעים משידורי הקשר בשדה דב (אני גר מול השדה). היות ואני חובב תעופה ומתעניין ברדיו ניסיתי לקחת את זה כמה צעדים קדימה: מדובר ברמקולים ישנים וזולים (זוג רמקולים שמתחברים ל"מגבר"). החיבור של הרמקולים למחשב משמש בעצם כמן אנטנה ואותה אני רוצה לפתח. שומעים את השידור כאשר הווליום של הרמקולים ברמה הנמוכה ביותר. יש לציין שייחד עם השידורים של שדה דב אני שומע גם רדיו\מוזיקה אך בעיקר את הקשר של שדה דב. מדובר בתדרים גבוהים- פיקוח טיסה, התדרים מפורסמים באתר אגודת התעופה, איני יודע אם מותר לפרסם אותם פה נעים בין 120-125). אשמח בבקשה אם תוכלו לעזור לי לפתח את המכשיר, לבנות אנטנה כלשהי. תודה, רז.

4Z1PF

New member
הרמקולים שלך לא הם כנראה משהו משהו... אבל

הם לא "החלק" שקולט את השידורים (לצערך הרב) השידור נקלט על ידי החוטים שמחברים את הרמקול למחשב. מעגלי כרטיס הקול מבצעים את פעולת הגילוי (לך תדע איזה חלק אחראי לתהליך) והתוצאה שקיבלת מקלט מסוג "מקלט ישיר". במקלט כזה התחנות החזקות הן הנקלטות כאשר ברוב המקרים אין גם אפשרות לברור ביניהן. בקיצור תופעה ידועה שאין הרבה מה "לפתח" בה.

DrunkEagle

New member
ידוע שהחיבור למחשב משמש כמין אנטנה

אז רציתי לשאול ברשותכם, איך אני יכול להפוך את החיבור לאנטנה רצינית יותר. הרמקולים לא מחוברים למחשב! תודה לעוזרים!

עוז מ

New member
מה פירוש ההנחה המוזרה

כי "ידוע שהחיבור למחשב משמש כמין אנטנה" ??? כל מוליך יכול לשמש כאנטנה, השאלה איזו אנטנה? חיבור למחשב אינו מיועד לשמש כאנטנה אלא מיועד לשמש כחיבור למחשב כלשונו ולכן לא ניתן לפתח מחיבור למחשב שום אנטנה רצינית. עוז

למעלה