מנסה לענות
היי אנחנו זוג נשוי בגיל ה30 לחיינו +2 אני לא עובדת בעלי עובד .
ילד אחד בן 6 ואחד בן 5 .
רילוקיישן לרדמונד סיאטל על הפרק מטעם העבודה של בעלי .
פוחדת מההשפעה על החיים וההסתגלות של הילדים וההשפעה .
אנחנו החלטנו שאם עושים זאת וזה טוב לנו אז נשארים שם ולא מטלטלים להם שוב את החיים וחוזרים .
>>> נשמעת החלטה טובה והגיונית.
האם החינוך והמנטליות אכן יתר טובים ?
>>> חינוך יותר טוב - בהחלט. מנטליות זה כבר עניין של בחירה. אני מאוד אוהב את הנימוס האמריקני, את זה שאף אחד לא דוחף את האף לחיים שלי, וכדומה. פחות אוהב את התוקפנות, הבוטות והחוצפה שיש בישראל. אז אם את כמוני, את תאהבי את זה.
האם האםשרויות להתפתח בעבודה יותר טובות ומספקות ?
>>> ועוד איך, אין בכלל מה להשוות. אני מניח שבעלך בתחום ההיי-טק (מיקרוסופט?), ופה בארה"ב השמיים הם הגבול לאנשים טובים.
והניתוק מסבא ? סבתא ? דודים?
>>> קשה, אני לא הולך לסבן אותך. אצלנו הסבא והסבתא אז הם מגיעים לפחות פעם בשנה (גם בוסטון, בה אנחנו גרים, יותר קרובה לישראל מאשר סיאטל, זה הפרש של 5 שעות טיסה). מעבר לכך משתדלים שהילדים יראו את הסבא והסבתא כל שבוע בסקייפ. עם שאר המשפחה די ניתק הקשר, בטח שמבחינת הילדים, חוץ מאשר ברכות "חג שמח" בחגים עיקריים, או שמתקשרים לאחל "מזל טוב" כשיש שמחות משפחתיות גדולות.
ולמצוא חברים ?
>>> עם האמריקנים די קשה להתחבר, זה לוקח זמן. לעומת זאת, מאוד קל להתחבר עם ישראלים אחרים, ואלו הם רוב החברים שלנו (למרות שיש גם לא מעט אמריקנים - אבל זו לא אותה רמת/עומק של חברות). בסיאטל לא יהיה לכם מחסור בישראלים...
ומה עושים בחגים?
>>> מה שרוצים. אנחנו תמיד חוגגים עם משפחות ישראליות אחרות, ולפעמים עם משפחות אמריקניות-יהודיות. מה שכן, בחגים עובדים ולומדים כרגיל (לרוב), אין חופש.
והשפה??? איך הילדים ישתלבו עם השפה ? חייבים בית ספר עם עברית בהתחלה?
>>> בתי הספר פה בנויים לקלוט ילדי מהגרים, ממש לא צריך בי"ס שמלמדים בו עברית, ואפילו רצוי שלא (כי זה רק יעכב את לימוד השפה האנגלית). ילדים קולטים שפה חדשה מהר מאוד. החודשיים-שלושה הראשונים יהיו להם קצת קשים, אבל את תראי שמהר מאוד הם מתחילים לפטפט באנגלית שוטפת, ואפילו מתקנים את האנגלית שלך.
לאחר שנה ממועד המעבר, הקרב האמיתי מתחיל להיות על שימור השפה העברית, כי הילדים יעדיפו לדבר באנגלית (שזו השפה שהם מדברים עם החברים שלהם). שימור השפה העברית תלוי בעיקר בכם - לדבר בבית, להתעקש על עברית, וכדומה. עם האנגלית לא תהיה בעיה.
אוףףףףף כל כך הרבה מחשבות ....
אנחנו רגילים פה שהכל קרוב לרדת לקאנטרי , שהילד יכול לבד לרוץ לבריכה ,
>>> פה זה קצת שונה, ילדים בגילאים הללו לא הולכים לבד לשומקום. מתרגלים. יש גם מינוסים לעומת החיים בארץ (עצמאות של הילדים, קשר עם המשפחה והחברים שלכם בארץ), אבל הפלוסים לטעמי הרבה יותר גדולים - בגלל זה כולנו פה
אנחנו פה לתמוך ולעזור, ויש גם את הקומונה שהיא יותר חברתית באופיה (פה זה פורום יותר מקצועי, לעזור בצדדים הלוגיסטיים/טכניים של ההגירה).
שיהיה בהצלחה