סיאנססססס

סיאנססססס

אני זוכרת שפעם חברים שלי הראו לי לי מין סיאנס כזה שלוקחים ספר תנך מפתח וחוט או שרוך... שמים תמפתח באמצע התנך ואז קושרים אותו משו כזה ואז זה זז לצדדים ואפשר לשאול את הרוח שאלות של כן או לא והיא עונה על יידי תזוזה לצד מסוים שנקבע ככן או לא...
מישהו יודע איך עושים את זה? מה ששכחתי זה איך קושרים ובאיזה צד של הספר לרוחב או לאורך

מזל רחל

New member
סיאנס

המילה סיאנס באה ממילה צרפתית אשר משמעותה ישיבה בגלל שבעצם זה טקס שבו יושבים.
בסיאנס מנסים כביכול ליצור קשר עם נשמות של אנשים שמתו.
אחת הדרכים הפופולאריות לביצוע הטקס היא בישיבה סביב שולחן, עליו לוח מיוחד המכיל אותיות א-ת ומספרים ולעתים גם המילים כן/לא, ועליה כוס זכוכית.
כל המשתתפים בסיאנס אמורים לקרוא למת ולהניח את אצבעותיהם על הכוס שעל הטבלה, וכביכול הרוח של הנשמה מזיזה את הכוס, לעבר אותיות שמצטרפות למילים, או למילה כן או לא, וכך מתקבלות התשובות.
ההסבר המדעי שניתן לתופעה הוא שהמשתתפים מזיזים את הכוס אך לא מודעים לתנועה זו כתוצאה מכל הפחד, המתח והאדרנלין
אני באופן עקרוני נגד כל התעסקות הקשורה לנשמות ולכן אני גם נגד סיאנס

עדיף לא לעשות זאת

הבעיה היא שאז פותחים פתח לעל טבעי לא בצורה מבוקרת.
ויכולות להגיע וליצור קשר גם נשמות וישויות שלא הייתם רוצים לפגוש.
והיו סיפורים מעולם ושמעתי על זה סיפורים טובים ורעים.
לא כדאי להתעסק עם זה מוטב ללמוד לתקשר עם נשמות בצורה בטוחה מאשר
להזמינן בסיאנס מה עוד שלעיתים באות נשמות אחרות ומשקרות כאילו הן מי שרציתם לפגוש.
יש נשמות שקרניות בעיקר אילו שעדיין בעולם התחתון

Nachmanides

New member
סיאנס הוא תרמית, וניתן בקלות להדגים זאת. כל מה שנחוצה היא

חשיבה ביקורתית

כידוע, סיאנס נערך באמצעות לוח אותיות סטנדרטי הקרוי Ouija board (קיימת גרסה עברית), ובאמצעות סמן הקרוי planchette שיכול להיות בשעת הדחק גם כוס קטנה הפוכה

שורש התרמית הוא שהרמאי המנחה את הסיאנס רואה את האותיות אשר על גבי הלוח ויכול להשפיע על הרכבת מלים מאותיות אלה. רמאי מנוסה עשוי אפילו לזכור בעל-פה את ה- layout של לוח סטנדרטי ולבחור מלים גם אם עיניו מכוסות

מה יקרה אם הרמאי לא יוכל לראות את האותיות, או שיובא לפניו לוח בעל layout לא סטנדרטי של אותיות?
הרי מה שנטען בנוגע למיסטיקה (המזויפת) שבסיאנס הוא שהנשמה אותה מזמנים לסיאנס, היא זו הבוררת אותיות ומרכיבה מהן מילים.
כלום נשמה צריכה לראות את הלוח?
הרי להלכה, גם אם הלוח אינו סטנדרטי, אלא בעל layout אותיות שונה - הרוח תדע היכן מצויה כל אות, ותדע להרכיב מלים גם אם הלוח מכוסה וגם אם המשתתפים לא יוכלו לראות את האותיות

הנה הצעתי לביצוע סיאנס מבוקר (controlled seance), לבדיקת טענה של יכולת לזמן נשמות לסיאנס ולדובב אותן:

אביא לסיאנס ouija board משלי, אלקטרוני, בעל layout אקראי, שונה מהרגיל, אשר רושם לחיצות של ה- planchette (סמן, cursor) כאשר הוא נעצר.
ה- ouija board יהיה מכוסה כסוי אטום למראה, אולם, כאמור, רגיש ללחיצות ורושם אותן.

המדיום, או להקת מדיומים, אלופי ספיריטואליזם, יוזמנו להזמין רוח לשוחח.

הם מוזמנים לשוחח עם הרוח, ולהניח לה, בסיוע ידיהם המוכשרות והספיריטואליות, להזיז את ה- planchette לכל אשר תאבה הרוח, ובכל פעם שתעצור על אות, ילחצו על ה- planchette והאות תרשם. הם אמנם לא ידעו היכן עצר ה- planchette, ומה רשם ה- ouija board האלקטרוני שלי, אולם הרי הרוח תדע. כסוי אטום אינו מחסום עבורה

אם יתקבל בסוף הסיאנס מסר מובן או לפחות תקין תחבירית, ולו במדה זעומה בלבד, ואפילו חסר תכן קוהרנטי לחלוטין - "אחזור בתשובה" ואודה כי יש ממש בסיאנס

אולם ההשערה שלי, עליה אני מוכן להמר בחסכונות הפנסיה שלי היא כי או שעורכי הסיאנס יבינו כי הם עומדים "לאכול אותה" ולא יופיעו למבחן בתירוץ קלוש כלשהו, או שיתקבל בליל אותיות חסר מובן לחלוטין, אם יופיעו בתמימותם למבחן.
שום מסר ושום בטיח!

אה, ממש ברגע האחרון, לפני "ירידה לדפוס", מצאתי משהו על תחושת מציאות רוחות, עקב גלי קול בתדר נמוך מ- 20 הרץ (הגבול התחתון של שמיעת אנוש). תדרים אלה שאינם נשמעים לאוזן אנושית קרויים infrasound, וניתן לשלבם בתרמית...

למעלה