סיאנס. מה זה אומר?

סיאנס. מה זה אומר?

שלום לכולם וערב טוב!
מזמן שאני רוצה לשאול.. ואני מפנה את השאלה ל'אתאיסטים' כמובן. לא נתקלתי עדיין בדיון שמתייחס לנושא, וכמו שאפשר להבין, התיחסותכם מאוד מאוד מסקרנת אותי..! הודה מאוד אם תסבירו לי בקצרה, מה עמדתכם\הבנתכם בעניין? (למי שיצא לו לנסות) תודה, וסוף שבוע נעים!

L7

New member
אני כאתאיסט אינני מאמין בעל טבעי.

סיאנס - לתפישתי הוא על טבעי.

preacher

New member
אני חושב ככה:

אם למישהו יצא לנסות סיאנס והוא ראה משהו שלא ניתן להסביר בתור רמאות, הוא כנראה יפסיק להיות אתאיסט. כל יתר האתאיסים, כולל אני, חושבים שזו רמאות.

רמאות של מי?

אתה מתכוון לרמאות של אחד המשתתפים, בעל כח על? או כוח רמאות? (אם יש מושג כזה..)

אחיזת עיניים מצד אחד המשתתפים,

שמטרתה לרמות את שאר המשתתפים לחשוב שמקורה על-טבעי. מעבר לרמאות מכוונת, קיימת גם מידה רבה של אשליה עצמית וחוסר הבנה של נסיבות טבעיות מצד המשתתפים שעלולה לגרום לאמונה מוטעית בעל טבעי. לא הוכחו שום סוגי תופעות על טבעיות בשום מצב בתנאי מעבדה או מחקר מדעי אמיתי כלשהוא, אף פעם.

neko

New member
שמעת פעם על איזה אחד

הודיני? זה היה תחביב שלו להראות לאנשים איך עובדים עליהם בעיניים.

קוסמים איכותיים

הם אנשי מקצוע מעולים. היה בברה"מ קוסם מפורסם בשם אָקוֹפּיָן, שעבד עם מינימום אביזרים וניצח בתחרויות רבות. הוא הראה פעם לקהל, איך הוא מבצע את ההוקוס פוקוס: לאט לאט, איך הוא גוזר נייר אחד, ואיך הוא מחליף אותו אח"כ לנייר אחר, ממש הראה מה עושה כל אצבע, והנה הנייר השלם, ולכן כאן יהיה הנייר הקרוע, אבל... אופס! גם הנייר השני שלם! נחמד. כשרואים את החוטים המחזיקים משהו "באוויר" זה מקלקל הכל. החבר'ה בילקוט הכזבים ערכו פעם מסיבה, היו בנות, וכל החבר'ה ביקשו מעופר לעשות קסם. הוא סרב, אבל בסוף הסכים. ביקש מהבחורות 10 ממחטות, עדינות ככל האפשר. עטף אותן בעיתון והדליק. כעבור דקה נשרפו העיתון והממחטות. לא הצליח, אמר עופר, אבל עם גרביים זה תמיד מצליח.

../images/Emo6.gif חמוד! אני מבין...

יצא לי לראות בטלוזיה תוכנית שמגלה איך ה"קסמים" פועלים.. ואני מבין את התייחסותכם לכל העניין. מן הסתם אני הבנתי שהכל אחיזת עיניים! אבל למה שאלתי את השאלה..? כי מן הסתם, בשונה מ"קסמים", את הסיאנס מבצעים ברובם אנשים 'פשוטים' מן החברה הקרובה והרחוקה, שידועים כאנשים רגילים כמוני וכמוך, שלא עוסקים כלל ב"עולם הקסמים" וכו'.. לכן טבעי לי לחשוב שיש משהוא בכל העניין. אישית לא השתתפתי בסיאנס, ואין לי כוונה להשתתף. כמו שאומרים: "לומד מנסיונות\טעויות של אחרים". מה גם שבכללי זה נתפס לי כפעולה שללית. אך נעזוב.. לעניינינו: מי מיכם באמת השתתף בסיאנס? (או שכל האתאיסטים שיצא להם להשתתף כבר לא אתאיסטים..
ולכן לא עונים לשאלתי שהופנתה 'רק' לאתאיסתים'?) טוב. זה כמובן רק מחשבה שחלפה בראשי, וראו זאת כסתם התלוצצות מחשבתית.

neko

New member
ושוב, אף אחד לא הצליח להראות

להודיני סיאנס אמיתי, ואף אחד לא הצליח לקטוף את המיליון דולר של רנדי. זה לא מספיק בשבילך?

תום30

New member
לא אומר כלום.

ברגע ש"מדיום" אחד\ת מכלל המדיומים הפושים בעולמנו כמו קרציות על כלב עזוב...יסכים להעמיד את כוחו העלום לרשות מחקר מדעי. יהיה לנו מה להגיד..בנתיים נוח להם\ן להסתרר אחרי עדת מאמינים עוורת...אסטרולוגיה\נומרלוגיה\סיאנסים\קריאות בכף היד-בתה-בקפה-בנס קפה ושאר ירקות כבושים ומעוכים. בתאבון לכל הבולסים.

DuStOfAnGeLs

New member
לא לי השאלה... אבל לא יכולתי להתאפק

סיאנס. הדבר שאני לא מבינה הוא זה: במידה שבאמת קיימות ישויות יענו- "רוחות". ואם הן מזיקות? אני אישית עוסקת במאגיה, אבל בשום אופן ואף פעם אני לא אעשה סיאנס. לתקשר עם העולם שאחרי- זה מסוכן מאוד. ואם יש שם ישויות זועמות? זה בכלל לא משחק וצריך ידע מאגי רב בשביל: 1. להצליח 2. לא להפגע.

Lu Tze

New member
למה זה שכשאנשים מתים הם חייבים

להפוך או לישויות מלאות זעם או לישויות מלאות שלווה? אף פעם לא תשמעו על ישות נורמלית, למשל, ישות שהיא די-בסדר-אבל-יש-לה-מנהג-לספר-בדיחות-מטומטמות-ולא-קשורות?

למעלה