סיבה להשמיד את האנושות #1134

• פותח הנושא TFNM
  • פורסם בתאריך

TFNM

New member
סיבה להשמיד את האנושות #1134

יש צורך במדריכים כאלה אני לא יודע מה איתכם אבל אני לא רוצה להיות שייך לאותה תרבות/אנושות/כל דבר אחר של מישהו שצריך להישתמש במדריך כזה. והדיון הפילוסופי הוא כמובן: "לאן ואיך הגענו למצב שבו יש צורך במדריכים כאלה?!"

tamaguchi girl

New member
טוב זה באמת משקף מצב קשה.

ממתי צריך מדריך לבטלה מוחלטת? זה נורא בעיניי. פעם ראשונה שאני מעידה על עצמי באור חיובי שאני בטלנית מפעם לפעם, ושיש זמן רב שאני שורפת בלא לעשות כלום..

nur1t

New member
יש כאלה שצריכים את זה

וזה נהיה יותר ויותר אנשים. אני יכולה להעיד על עצמי, שאם אני לא מכריחה את עצמי לנוח (ובד"כ זה אומר לתת לאנשים להכריח אותי) אני פשוט לא אנוח.

yaakii

New member
אני חושב שהתיאור המתאים הוא: מוזר.

אני חושב שאותו מצב מתואר דומה למצב הקיים בהתבודדות. שים לב שגם פילוסופים נהגו להגיע למצבים כאלה ויש במצב הזה ייתרונות מסויימים, שחלקם גם כתובים בקטע הנ"ל: זה טוב לבריאות-להרגע מהלחץ השגרתי, זה מפתח מחשבות ורעיונות חדשים. כותב הקטע לא מעודד בטלה ממושכת, אלא מסביר שמדובר בתהליך שמומלץ פעם ב... ואף מזהיר מבטלה ממושכת. אומרים שהאדם שהכי קשה לקבוע איתו פגישה זה אתה, עצמך. יש בזה משהו... בכל מקרה נראה לי מוזר שמישהו הוציא מדריך מסודר לכזה דבר...זה אמור להיות מובן איך להתבודד, לא?

Dragonaut

New member
יש הרבה סיבות

להשמיד את האנושות, בטלה אינה אחת מהן. ככל דבר אחר בחיים, מידת בטלה יכולה להועיל. למעשה, אני רואה משהו מאוד מזיק בפרודוקטיביות. כאמור, הכל במידה.

TFNM

New member
אני חולק עליך

אני לא מאמין בנצרות ובהוקוס פוקוס של ישו. אבל ראוי להימנע משבעת החטאים כמה שרק אפשר (תאוות בשר,גרגרנות,חמדנות,עצלנות,זעם,קנאה,יוהרה) אני גם מאמין שיש לציית לעשרת הדיברות...למרות ש"אל תחמוד בית רעך" נוגד את הרוח הקפיטליסטית,זה לדעתי נתון לפירוש חופשי. בטלה היא סיבה מצויינת להשמיד את האנושות,הרבה לפני 1134,בטלה במידה היא מנוחה,וכשם ששינה היא דבר פרודקטיבי בסופו של דבר גם מנוחה/בטלה מתונה. אבל תכ'לס זה בדיוק כמו שאמרת-הכל במידה.

Dragonaut

New member
למה זה?

למה ראוי להמנע מאותם שבעה חטאים? אני חושב שכל עוד מעשה מסוים אינו מהווה פגיעה באחרים, עשה. פגעת בעצמך? בעיה שלך. בלבד. אין תועלת מיוחדת בבטלה, מטווח מסוים, וזו בעיית המתבטל בלבד. שקט נפשי, זמן עצמי, אפילו הורדת לחץ דם. מצד שני, התנוונות. בסופו של דבר, מוחלטת. פיזית ומנטאלית. כאמור, הכל במידה.

TFNM

New member
וזה ההבדל בין מנוחה לבטלה

זמן עצמי שקט רגשי לבין היתנוונות,כמו שפרויד עשה את הטבלה שלו לתכונות מוקצנות ואת האמצע הטוב הצד הקיצוני,שהוא כבר לא מנוחה אלא בטלה כאשר אדם לא עושה כלום ולא מפיק שום זכר לתועלת כלשהי,שזה כבר מעבר למידותיה הטובות של המנוחה היא בטלה לשמה,בנצרות יש יומיים מנוחה ובטלה,ועם זו בטלה זה חטא בנצרות,הכל במידה. אהבה וסקס זה דבר קדוש,אבל תאוות בשר זה חטא הכל במידה,בטלה זה יתר מידה,ולכן זה חטא

yaakii

New member
*הרמב"ם (בעקבות אריסטו) הקדים את פרויד

בכמה שנים טובות... (פרק רביעי משמונת הפרקים לרמב"ם) (אגב, יש מצב שתמצא עבורי את הטבלה הזאת באינטרנט, כי לא מצאתי שום דבר על זה).

TFNM

New member
סחטיין....

אין לי מושג איפה אני יכול למצוא את הרשימה הזו,אבל סחטיין על זה שהראית לי שהרמב"ם הקדים את פרויד

gurke

New member
(ובוא לא נכנס לזה ../images/Emo13.gif)

זה לא המקום. אם יתפתח דיון בנושא סבבה.

למעלה