סיבוב אוניברסיטאות בארה"ב

oriel012

New member
סיבוב אוניברסיטאות בארה"ב

היי,
אני כרגע לומד למבחן הGMAT לקראת לימודי MBA בארה"ב.
לקראת אוקטובר אני יוצא לטיול של חודש בארה"ב.
חשבתי לעבור בכמה אוניברסיטאות כדי לקבל קצת השראה ולהבין את הסגנונות של המקומות.
האם אוקטובר זה זמן טוב? אין חופשת סמסטר או מבחנים?
האם צריך ליצור קשר עם האוניברסיטה מראש?
איזה אוניברסיטאות הייתם ממליצים לראות?
חייב לומר שכרגע אני נמצא בעלטה מבחינת אוניברסיטה שאני מכוון אליה.. אולי הביקורים האלה יתנו לי מטרה יותר ברורה.
אשמח לקבל כל עצה.
תודה,
אוריאל

John the Savage

New member
כעקרון אוקטובר זה זמן טוב

שים לב שלרוב יש חופשת סתיו של כמה ימים במהלך השבוע הראשון או השני של אוקטובר (Fall break). התאריך המדוייק משתנה מאוניברסיטה לאוניברסיטה, כך שצריך להיכנס לאתר האוניברסיטה ולחפש את לוח השנה האקדמי שלהם.

לגבי ליצור קשר עם האוניברסיטאות קודם: כן, תמיד עדיף לעשות זאת. אתה יכול אמנם לנסות את מזלך ולהגיע למחלקה בלי לתאם מראש ואולי אף ימצאו לך כמה אנשים שאפשר יהיה לדבר איתם, אבל יהיה יותר יעיל לפנות למזכירות של תוכנית ה-MBA באימייל קודם ולבדוק אם אפשר לתאם פגישה עם כמה אנשים.

לגבי איזה אוניברסיטאות, תצטרך לעשות קצת עבודת שטח בעצמך קודם ולהחליט בעצמך. הינה דירוג של תוכניות MBA בארה"ב, סתם בתור נקודת התחלה:
http://grad-schools.usnews.rankings...ate-schools/top-business-schools/mba-rankings

ANZ1

New member
כמה הערות

בלי לבדוק אני מניח שיש מאות (או יותר) תוכניות לMBA בארצות הברית,
לפני הכל אתה צריך לשאול את עצמך כמה שאלות
1. מה הכי חשוב לך בלימודים? מה מטרת הלימודים ?
2. המיקום של המגורים המועדף לך, באיזה סטייט / עיר
2. איכות והשם של האוניברסיטה, כמה חשוב לך וכמה אתה שווה
3. המחיר, שכר הלימוד לשנה יכול לנוע בן 15 אלף דולר ל70, פער מאד גדול, במיוחד שאתה צריך להוסיף עוד עלויות יקרות של מחיה ואז להכפיל בשנתיים, זה בקלות מגיע ל200 אלף דולר.
אחרי שתגדיר לך מיקום / איכות / ומחיר, ישארו לך ביד מספר מצומצם של מקומות.
ביקור באוניברסיטה ייתן לך תחושה איך נראית האוניברסיטה, לא יותר מזה.

oriel012

New member
מטרת הלימודים

היי,
הלימודים כשלעצמם חשובים לי בשביל האתגר והחוויה של לימודים בחו"ל. כמובן שהלימודים גם מהווים כלי להגיע לעבודה טובה ביותר בארה"ב.
מבחינתי אין לי מיקום מגורים שמועדף עלי מכיוון שאיני מכיר את ארה"ב היטב, יש משמעות למיקום ולשם של האוניברסיטה אבל זה לא יהיה העיקר.
אני חושב ללכת לבדוק בעיקר את האוניברסיטאות האיכותיות שההתמחות שלהם בMBA היא מימון.. עם זאת אני לא רוצה לפספס מקומות אך ורק בגלל זה.
בנוגע לעלות הלימודים אני מודע לכך - לאחר הGMAT אדע באיזה מקומות אני יכול לקבל מלגה. (גם בלי מלגה אסע ללמוד שם)
יש המלצות למקומות כלשהם? עצות מסוימות? מכירים סטודנטים ישראלים שלומדים MBA באחת מהאוניברסיטאות המובילות?
אשמח לשמוע את דעתכם..
תודה
&nbsp

kleberson

New member
קצת מידע

הייתי מחכה לציון GMAT ואז בוחר את האוניברסיטאות הרלוונטיות בהתאם. חבל "לבזבז" את הביקור על אוניברסיטאות שיש סיכוי מאד קטן להתקבל אליהן.
כמו שכתבו מעליי, מאד חשוב ליצור קשר עם המזכירות ושהביקור יהיה "מתועד" מטעם הבית הספר. יש בתי ספר שמציעים סיורים מאורגנים בשעות/ימים מסוימים, אז כדאי לדעת מתי להגיע. אני מדגיש את המילה מתועד כי חשוב להראות לבית ספר שאתה מעוניין ספציפית בו ועדיף כמה שיותר מוקדם (ביקור בבית ספר בהחלט מעביר את המסר), זה מראה שאתה מועמד רציני ולא סתם אחד ששמע על הבית ספר לפני שבוע כי הוא מדורג גבוה ברשימה מסוימת והחליט להגיש. בשלב האפליקיישן (ואם לא אז בראיון) צריך תמיד להסביר "למה בחרת דווקא בבית ספר X?" ואז להגיד שביקרת בו, הרגשת את האווירה, ושכולם היו נחמדים וכו' זאת תשובה חזקה (היא צריכה לבוא בנוסף לעוד כמה דברים, אבל זאת התחלה טובה).
בנוגע להתמחות במימון - לדעתי זה ממש לא רלוונטי. השם והיוקרה של בית הספר משחקים תפקיד הרבה יותר משמעותי בקבלה למקומות עבודה מאשר ההתמחות שבחרת (וגם בפן האקדמי, כנראה במקומות הטובים יהיו המרצים הכי נחשבים). למישהו בוורטון עם רקע בדרמה כנראה יהיה יותר קל לקבל את הראיון הנחשק מאשר למישהו שמגיע עם רקע פיננסי אבל לומד בבית ספר פחות נחשב. לדעתי התמחויות ב-MBA באופן כללי זה כלי שבעיקר משמש לטובת המרקטינג של הבית ספר ואין שם הרבה תוכן מלבד זאת. במיוחד שמימון זה תחום פופלארי ובכל ביזנס סקול תוכל לקחת הרבה קורסים במימון בין אם אתה ב"התמחות מימון" ובין אם אתה לא.
(אני עושה MBA ב-ייל אם יש לך שאלות נוספות).

למעלה