סיבוב בראש העין מחר (יום שני)

mamatan

New member
סיבוב בראש העין מחר (יום שני)

בסביבות השעה 6 - 7 יש מעוניינים?

RONBIKE

New member
בוקר או ערב??? ובאיזה איזור של ראש

העין?? אני הייתי יום אחד במיבצר הישן על הגיבעה ממול לכניסה הראשית של ראש העין עברתי את המיבצר וניתגלה לי איזור ענק של גבעות לא מיושבות אחרי המחצבה שם. אך להפתעתי החלו נוער בני מיעוטים או בדואים שגרים על הגיבעה לרדוף אחריי. האם האיזור הזה בטוח לרכיבה.???

mamatan

New member
הכוונה לבוקר

הכוונה הייתה לנסוע לאלעד דרך השבילים שאתה מדבר אבל לעקוף את הבדואים ולחזור דרך נחשונית סך הכל משהו בין 15 - 20 ק"מ לא משהו רציני

RONBIKE

New member
מה בדיוק הבעיה של הבדואים האלה??

מדוע הם רודפים אחרי רוכבים מהבית שלהם על ראש הגיבעה למטה לשביל המקביל למחצבה אני לא רכבתי על השביל שמוליך לבית שלהם. אני יכול לתאם למחר ניתן להיפגש בתחנת הדלק של קיבוץ עינת. מה דעתך?

mamatan

New member
הם לא אנשים נחמדים במיוחד

אין לי מושג איך הם הגיעו לשם ומה הבעיה שלהם אבל הם מתרוצצים כמעט בכל האזור ובקשר לרכיבה תבדוק מסרים

RONBIKE

New member
אני בהחלט הייתי מערב את המישטרה

בעניין זה. ואם אתה אומר שהם חדשים באיזור על אחת כמה וכמה. אני ניסיתי להגיע לגבעת הסלעים דרך השביל שמקביל למחצבה אך אילו לא נתנו לי.

הם ממש לא חדשים..

ואפילו ותיקים במקום. לא יודע מה הבעיות שלהם, אבל לא פעם יצא להם לשחרר על מתן (כותב ההודעה) ועליי את כלביהם ה"חברותיים" וה"אוהבי אדם". יש לציין כי זה מכניס אדרנלין לרכיבה, אבל אני מעדיף לקבל את האדרנלין שלי מסינגלים טכניים ולא מכלב שרודף אחריי בשביל 4x4. בכל מקרה, לא צריך לפחד מהם יותר מידי. כשעוברים ליד הבית שלהם צריך לעשות את זה בזהירות, או איך אומרים החבר'ה: בשוּשוּ. רון, אתה מראש העין אגב?

tishtush

New member
בדואים, שמורות ומה שביניהם

הבדואים בשמורת נחל שילה הובאו על ידי רשות שמורות הטבע היישר מהנגב לפני שנים מספר. (יש גם שמועות על הרחקת המשפחה עקב צרות של נקמת דם עם משפחה אחרת). הרעיון היה שעדרי הכבשים שלהם ירעו בשמורה וימנעו על ידי כך את שריפות הקוצים בקיץ. מי שמכיר את האזור יודע שהעניין לא עובד, ובפועל קיבלנו התישבות בדואית חצי קבועה בסמיכות רבה לראש העין, הגיבעה שהוקצתה להם הולכת ונכבשת מעט יותר כל שנה. שומרים לנו על הטבע עד שנמות מזה
טל

תבין.. לא זאת הבעיה.

מילא שיחיו שם... אבל למנוע מאנשים אחרים להשתמש בשבילים שליד ההתישבות שלהם?! זה כבר שיא החוצפה! כל פעם שעוברים לידם צריך להניח יד על הסכין שנמצאת בקאמל בק, וביד השניה להחזיק אבן נגד הכלבים שהם משחררים עליך כשמתחשק להם. ממש כאילו הם משחקים בנו. השאלה היא האם יש משהו לעשות כנגדם? יש איפה להתלונן? יש טעם לזה בכלל? מה לעזעזל אפשר לעשות כדי לרכוב בשקט בשבילים המדהימים האלה?

RONBIKE

New member
המישטרה תוכל לטפל בעניין רק אם תוגש

תלונה בכתב. ולפי המצב שאתה מתאר אותו זה כבר מצב בטחוני חמור , עדיף לתת למישטרה לטפל בעניין לפני שיהיה מאוחר מידיי. ברגע ששניים או שלושה או אפילו רוכב אחד יעשו את הצעד הזה העניין יהיה בטיפול משטרתי. אני מצידי אין לי בעיה לגשת יחד איתך ורוכבים נוספים למישטרה עדיף שזה יהיה מכמה ולא רק מאחד כי אז המישקל כבד יותר.

RONBIKE

New member
רגע!! נידמה לי שיש בראש העין משא"ז

על אופניים , ניתן ליצור קשר עם המשא"ז ולשאול על חברי משא"ז רוכבים ולערב אותם בעניין גם כן. בכל מיקרה טלפון לתחנת המשא"ז לא תזיק.

אני עצמי במשא"ז הרכוב (בערך)

אני עדיין בתהליכי השבעה, אך אני מקווה כי בקרוב זה יסתיים כבר ואני סוף סוף יוכל לצאת לסיורים. ובקשר לרעיון שלך להתלונן במשטרה... חשבתי על זה, אבל אני לא בטוח שהם באמת יזיזו משהו בתירוץ ש"יש להם דברים יותר חשובים לעשות". האם יש גוף יותר מוסמך מהמשטרה שיכול לטפל בזה? למישהו יש דרך ליצור קשר עם הרשות לשמורות הטבע שהביאה את הבדואים האלה? אם כן אני אשמח לקבל ולערוך כמה בירורים. אם אכן נלך למשטרה ונתלונן, צריך באמת לארגן קבוצה נכבדת ומאורגנת (אך לא גדולה מידי כדי שלא נעשה שם בלאגאן) ונגיש תלונה - אם זה מה שנחליט לעשות מן הראוי שגם אתה תבוא - אם ביכולתך כמובן.

RONBIKE

New member
אסור לוותר על איזור רכיבה מדהים

בגלל איזה בדואים מופרעים. אני כתבתי שאני מוכן לבוא אתכם על אף שאני לא תושב ראש העין ואין זה משנה לצורך העניין. מחר בדואים אלו יוכלו לעשות את אותו דבר גם על מסלול הירקון או בכל מקום. אסור לתת לזה להיתפתח.

RONBIKE

New member
המרחק בין איזור הבדואים לירקון פחות

מ-2 ק"מ בקוו אווירי . הצלחה שלהם בגבעה לגרש ולהפחיד רוכבים מייד תגביר את התיאבון שלהם לגירוש רוכבים מהירקון למה לא??

TTB

New member
זה לא בדואים..

מדובר ככל הנראה בערבים כשהייתי צעיר
הייתי מבלה את רוב זמני בשטח הזה והייתי נכנס גם עמוק מאוד אחרי הקו הירוק הרבה פעמים הייתי נתקל במאהלים גדולים של ערבים הם בעיקר באים מישובים רחוקים יותר ומקימים מאהל מכיון שכך הם קרובים יותר לתעסוקה בכפאר קסם וגם אצלנו, אבל נסיוני איתם הוא טוב מאוד הרבה פעמים הייתי מקבל אירוח כמיטב המסורת קפה פיתות ומתוקים, בתקופה שבנו את ראש העין החדשה היו הרבה מאוד מאהלים מכיון שהם עבדו שם בבניה, אבל אז גם היחסים ביננו היו טובים יותר תומר.

למעלה