סיבוב שני של משכנתא (לבניית בית)

toffi77

New member
סיבוב שני של משכנתא (לבניית בית)

ב-2013 קנינו מגרש ממנהל מקרקעי ישראל לצורך בנייה.
דאז הייתי מאוד פעיל כאן בפורום ולמדתי את כל הנושא לעומק.
עלות המגרש הייתה 1.150 מיליון ולקחתי משכנתא של 460 אלף בריביות סופר מצויינות ואף 110 אלף מתוך זה היה "פיתיון" - כלומר החזרתי את זה לבנק יום אחרי שלקחתי את המכנתא ובכך הגדלתי את אחוז הפריים.
לצערי לקחתי משכנתא ר לקניית המגרש, והיום כשאני באמצע הבנייה אצטרך לקחת עוד משכנתא.
ההלוואה שניקח סה"כ כולל הקרקע לא תעלה על 45% מימון.

כמה שאלות בתור התחלה:
  1. האם אני חייב לסגור את המכשנתא הנוכחית (נשאר כ-230 אלף בריביות טובות) , ולקחת חדשה על ס הסכום שאני צריך, או שאפשר לקחת משכנתא שניה על הבנייה לבד?
  2. דאז, היה ניתן להשיג בקלות במסלול הפריים P-0.9, מה הכי טוב שאני יכול לקבל היום?
  3. יש לנו קרנות השתלמות שצברו יחדיו כ-400 אלף ש"ח. אחנו לא רוצים למשוך אותם , אבל הבנתי שאפשר לקחת הלוואה צמודת פריים מבית ההשקעות שמנהל את הקרן (ילין לפידות). האם כדאי ומה הריבית הכי טובה אפשר לקבל במסלול זה?
  4. האם אנחנו יכולים לקבל הלוואת זכאות מהמדינה (אני שואל כי כבר לקחנו משכנתא ראשונה על המגרש עצמו - אז זו תהיה בעצם הלוואת משכנתא שנייה) ? והאם זה כדאי לנו?

עוד שאלות יבואו בהמשך.
תודה.

TheIL

New member
קהש

מקרן השתלמות ניתן לקחת הלוואה על עד 80% מהסכום במידה והיא נזילה, או עד 50% במידה ואינה נזילה
הריביות הנהוגות הן פריים מינוס חצי אחוז, והפריסה עד 7 שנים.
&nbsp
אפשר גם לקחת מקופות גמל, ביטוחי מנהלים וכו

toffi77

New member
תודה - זה מה שזכרתי, אבל...

הבנתי שתנאי מסלול הפריים פחות טובים מפעם, שהיום כבר לא ניתן לקבל P-0.9%, ואם אני מביןנכון היום מקבלים בד"כ P-0.6% , (ברור שזה לא כזה משנה פשוט לצורך השוואה) , ולכן הלוואה מהקה"ש נהייתה יותר אטרקטיבית - נכון שזה מוגבל ל-7 שנים אבל במקרה שלי שבו אני רוצה החזרים גבוהים יותר בהתחלה זה מצויין.
מה גם שזאת לא נחשבת משכנתא אלא הלוואה , ולכן זה בעצם יוריד את אחוז המימון שניקח מהבנק - מה שיעזור לשפר את התנאי הריבית .
&nbsp
מה לגבי הלוואה מקופות גמל וביטוח מנהלים - זה משהו כדאי ביחס למשכנתא רגילה? מה תנאי הריבית הטובים הנהוגים שם?
&nbsp

TheIL

New member
הלוואות

אתה צריך לבדוק מול הקופה/ביטוח מנהלים.
&nbsp
אני בדקתי בזמנו עבור קופג במיטב/דש.
אם לא נזיל, אפשר רק 30% משווי הקופה, ורק מהחלק של הגמלה ( אי אפשר על חלק הפיצויים)
היתרונות לעומת משכנתה - לא צריך שעבוד, הערות אזהרה, שמאי וכו. רק למלא טופס וזהו.
אפשר גם בלון.

toffi77

New member
איזה סוג ריבית הם נותנים?

צמוד פריים (אטרקטיבי?) ?
קל"צ?
שמוד מדד?

TheIL

New member
ריבית

במיטב/דש נתנו לפני שנה בפריים מינוס חצי.

toffi77

New member
לכמה שנים?

מה המקסימום פריסה לשנים שהם מאפשרים?
בכל אופן - זה מסלול כדאי (צמוד פריים) אז נשמע לי שמאוד כדאי ללכת על זה לא?

למעלה