סיבוב שני של משכנתא (לבניית בית)
ב-2013 קנינו מגרש ממנהל מקרקעי ישראל לצורך בנייה.
דאז הייתי מאוד פעיל כאן בפורום ולמדתי את כל הנושא לעומק.
עלות המגרש הייתה 1.150 מיליון ולקחתי משכנתא של 460 אלף בריביות סופר מצויינות ואף 110 אלף מתוך זה היה "פיתיון" - כלומר החזרתי את זה לבנק יום אחרי שלקחתי את המכנתא ובכך הגדלתי את אחוז הפריים.
לצערי לקחתי משכנתא ר לקניית המגרש, והיום כשאני באמצע הבנייה אצטרך לקחת עוד משכנתא.
ההלוואה שניקח סה"כ כולל הקרקע לא תעלה על 45% מימון.
כמה שאלות בתור התחלה:
עוד שאלות יבואו בהמשך.
תודה.
ב-2013 קנינו מגרש ממנהל מקרקעי ישראל לצורך בנייה.
דאז הייתי מאוד פעיל כאן בפורום ולמדתי את כל הנושא לעומק.
עלות המגרש הייתה 1.150 מיליון ולקחתי משכנתא של 460 אלף בריביות סופר מצויינות ואף 110 אלף מתוך זה היה "פיתיון" - כלומר החזרתי את זה לבנק יום אחרי שלקחתי את המכנתא ובכך הגדלתי את אחוז הפריים.
לצערי לקחתי משכנתא ר לקניית המגרש, והיום כשאני באמצע הבנייה אצטרך לקחת עוד משכנתא.
ההלוואה שניקח סה"כ כולל הקרקע לא תעלה על 45% מימון.
כמה שאלות בתור התחלה:
- האם אני חייב לסגור את המכשנתא הנוכחית (נשאר כ-230 אלף בריביות טובות) , ולקחת חדשה על ס הסכום שאני צריך, או שאפשר לקחת משכנתא שניה על הבנייה לבד?
- דאז, היה ניתן להשיג בקלות במסלול הפריים P-0.9, מה הכי טוב שאני יכול לקבל היום?
- יש לנו קרנות השתלמות שצברו יחדיו כ-400 אלף ש"ח. אחנו לא רוצים למשוך אותם , אבל הבנתי שאפשר לקחת הלוואה צמודת פריים מבית ההשקעות שמנהל את הקרן (ילין לפידות). האם כדאי ומה הריבית הכי טובה אפשר לקבל במסלול זה?
- האם אנחנו יכולים לקבל הלוואת זכאות מהמדינה (אני שואל כי כבר לקחנו משכנתא ראשונה על המגרש עצמו - אז זו תהיה בעצם הלוואת משכנתא שנייה) ? והאם זה כדאי לנו?
עוד שאלות יבואו בהמשך.
תודה.