סיבוך בניתוח הוצאת כיס מרה בלפרוסקופיה

סיבוך בניתוח הוצאת כיס מרה בלפרוסקופיה

שלום עברתי לפני שבוע ניתוח לפרוסקופי להוצאת כיס המרה. למחרת כשהמנתח בא לבקר אותי, הוא אמר לי שבזמן הוצאת אחת הצינוריות מגופי בתום הניתוח, קרה דימום והוא נאלץ לתפור את כלי הדם הנפגע בתפרים נמסים לפני שהוא סגר את החתך. במשך כל השבוע כאב לי מאוד במקום וגם הרגשתי "משיכה" כאילו שחסר שם עור וקשה היה לי להתיישר. אני ייחסתי את ההרגשה לסיכות המתכת שסגרו את החתך. היום הוציאו לי את הסיכות ולא רק שיש לי באמצע הבטן העליונה צלקת מכוערת בצורת בור ( הרופא אמר לי שזה יתיישר אבל שזה יקח הרבה זמן), אני עדיין מרגישה ש"מושך" לי במקום, כאילו שחסר שם עור וקשה לי להתיישר.( ההרגשה היא לא רק חיצונית אלא עמוקה לתוך הגוף) שאלתי היא האם זה מצב קבוע ואני חייבת להתרגל וללמוד לחיות כך? או שמה זה יעבור במשך הזמן ואם כן, כמה זמן בערך? בתודה גבריאלה

סיבוך בניתוח לפרוסקופי

הסיבוך המתואר הוא כנראה דימום מכלי דם בדופן הבטן. במהלך הלפרוסקופיה משתמשים בפתחים קטנים בדופו הבטן דרכם מעבירים מעין שרוול מתכתי או פלסטי. דרך השרוולים האלו מחדירים את הטלסקופ שדרכו רואים את חלל הבטן ושדה הניתוח וגם את מכשירי העבודה בעזרתם מבצע הכירורג את הניתוח. פגיעה בכלי דם בדופן הבטן הוא סיבוך מתואר שבמקרה שלך זוהה למרבה המזל מיד בתום הניתוח, ולא הצריך ניתוח חוזר לעצירת דמם. הדמם הזה נשלט על ידי תפרים שעוברים דרך דופן הבטן. התחושה שלך שקשה לך להתישר נובעת מתיחה של התפרים, ובנוסף כנראה שהתפר מושך פנימה את שכבת העור ולכן הופיע ה ה"בור" באזור הצלקת. מכיוון שהתפרים נספגים, אכן צפוי שתוך מספר שבועות התחושה תעלם ויתכן שגם השקע בעור יעלם בהדרגה. במידה והשקע לא יעלם, ניתן לתקנו בניתוח קטן שניתן לבצע תחת הרדמה מקומית. החלמה מהירה

עוד שאלה קטנה

תודה רבה על ההסבר. כבר יותר טוב לי עכשיו כשאני יודעת בדיוק מה קרה לי. יש לי עוד שאלה קטנה: אני לוקחת תרופה להורדת הכולסטרול באופן קבוע כבר איזה שנה. אמרו לי להיות במעקב לגבי תיפקודי כבד פעם בשנה. האם כריטת כיס המרה מכבידה במשהוא על הכבד עם נטילת התרופה? כלומר האם יש יותר סבירות להבצרות בעיות בתפקודי הכבד עכשיו כשאין לי כיס מרה? בתודה גבריאלה

מעקב תפקודי כבד

הפרעה בתפקודי כבד יכולה להיות משנית לנטילת תרופות מסוימות ולכן יש צורך במעקב לפי הנחיית הרופא המטפל. הפרעה בתפקודי כבד יכולה להיות גם על רקע של הפרעה בזרימת המרה בצינורות המרה-למשל על רקע אבנים שנוצרו בעבר בכיס המרה אך יצאו מכיס המרה לתוך צינורות המרה. אפשרות נוספת שבמהלך ניתוח כיס מרה התרחשה פגיעה בצינורות המרה. פגיעות אלו נדירות באופן יחסי, ואם תפקודי הכבד שלך אחרי הניתוח היו תקינים, הסיכוי לבעיה כזו הוא נמוך מאוד. בברכה

שבועיים אחרי כריטת כיס המרה ועדיין כואב...

שלום שבועיים עברו מאז ניתוח הוצאת כיס המרה. הפצעים החיצוניים מגלידים יפה וכבר לא כואבים אבל אני מרגישה כמו "נקודה" במקום של ה"אין כיס מרה". זה בעיקר מורגש כשאני שוכבת ( מפריע לישון) וכשאני עומדת זה גם מקרין לגב. האם זה נורמלי? איך אני יודעת אם לא פגעו לי בדרכי המרה בזמן הניתוח? איך אני יודעת שלא מתפתחת לי שם דלקת? אני מתחילה לדאוג... גבריאלה

כאבים שבועיים אחרי ניתוח

מיחושים באזור הניתוח שבועיים לאחר הניתוח הם בגדר הסביר, ביחוד אם הכאב במגמת שיפור. סימנים של דלקת שמתפתחת הם כאבים שמלווים בחום או בצמרמורת, הולכים ומתגברים ובנוסף הרגשה כללית רעה. פגיעה בדרכי המרה תבוא לידי ביטוי בצהבת או הפרעה מעבדתית בתפקודי הכבד. בברכה

20 יום אחרי הניתוח ועדיין כואב...

הכאב בצד ימין לאחר הניתוח להוצאת כיס המרה עדיין מציק. אחרי שהוא כמעט נרגע לחלוטין, יש בשבוע האחרון מגמה של עליות וירידות בכאבים. יש ימים בלי כאבים כמעט ויש ימים שכל הזמן כואב. הכאב הוא נסבל אבל מציק כמו נקות כזאת בצד, במקום איפה שהיה כיס המרה. יש לציין שהוא עובר לאחר לקיחת כדור "נורופן", אבל חוזר.... חוץ מזה, המצב הכללי שלי השתפר, אין לי חום, אין לי צמרמורות, אין לי בחילות ובדיקת תיפקודי הכבד שלי תקינה לגמרי. אני מיואשת לגמרי...מה זה כבר יכול להיות? גבריאלה

למעלה