מקור
לגבי סוג 2:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2663724/
זה קישור למאמר. כאשר אני נכנס זה מבקש ססמה. לי יש הרשאה דרך הפרוקסי של האוניברסיטה. בכל מקרה זה מה שרשום בתקציר:
A set of tables reporting life-expectancy stratified by age–sex groups for combinations of modifiable risk was constructed based on predictions from the United Kingdom Prospective Diabetes Study (UKPDS) Outcomes Model. This model is based on a system of parametric proportional hazards risk equations for estimating mortality and vascular complications of diabetes that have been estimated from 3642 patients from the UKPDS. The tables show substantial potential gains in life expectancy within every age group from modifying major risk factors. The estimated life expectancy of men at age of 55 years with type 2 diabetes, 5 years after diagnosis, varies between 13.2 years for a patient who smokes, has systolic blood pressure of 180 mmHg, a total:HDL cholesterol ratio of 8, and HbA1c of 10%, and 21.1 years for a non-smoker with SBP of 120 mmHg, total/HDL ratio of 4, and HbA1c of 6%.
לגבי סוג 1:
http://www.webmd.com/diabetes/news/20150106/type-1-diabetes-linked-to-lower-life-expectancy-in-study
יש עוד המון מקורות. כלמהשצריך לעשות בגוגל זה לחפש
type X diabetes + life expectancy
כל המקורות אומרים פחות או יותר את אותו הדבר.
האדם ששבר שיא גינס בכך שהגיע עד לגיל 78 עם סכרת נעורים סוג 1:
http://www.diabetesselfmanagement.com/blog/worlds-longest-living-person-with-type-1/
לגבי סוג 2, דווקא אנשים רזים שמפתחים סוג 2 בגיל 45 + חיים פחות זמן מאשר שמנים, כי בניגוד לשמנים, אצל רזים זו בעיה גנטית שאין מה לעשות לגביה. שמנים יכולים לשנות הרגלי חיים ולרזות ובכך לשלוט בסכרת.
נכון להיום, תינוק שנולד ויפתח סוג 2 אחרי גיל 40, צפוי לחיות כ 77 שנים בממוצע.
אין מה לעשות, סכרת היא הסיבה השנייה למקרי המוות בעולם, יותר מסרטן.
אצל רוב חולי סוכרת סוג 2, הטיפול במטפורמין (גלוקומין) בשלב מסויים מפסיק להיות יעיל ואז עוברים לאינסולין סינטטי ומשם הדרך לכלש כליתי או פגיעה בכבד לא ארוכה...
בשביל לשרוד סוכרת צריך משמעת ברזל. זה אומר איפון אירובי של לפחות שעה כל יום כולל שבתות וחגים, ותזונה שמבוססת ב 80% על ירקות ועוד 20% חלבונים וכמה שפחות פחמימות. זה אורמ שגם לחם דגנים קל או תפוחי אדמה אסורים. בטח שלא פסטה ואורז לבן. גם המנעות מגלוטן חשובה בלי קשר אם יש רגישות וכמובן תזונה טבעונית בלבד ללא חלב, בשר, דגים או ביצים. למרבה הצער לא כל אחד מסוגל לעמוד בזה. אני בן 44 ועם רמת סוכר של 110 בצום כבר שנה (שני הורי התפגרו מסוכרת סוג 2. אבא בגיל 65 ואמא בגיל 79), ואני כבר שנה עם הדיאטה הזאת פלום אינספור תוספי מזון שאני לוקח להורדת הסוכר ובכל זאת לכל היותר אני רק מצליח לשמור על הקיים אבל לא להחזיר את הגלגל לאחור (לפני שנתיים הסוכר שלי בצום היה 83). אני היום מצטער על כל פחמימה קלה שהכנסתי לגוף מאז היום שנולדתי.. אבל אין כבר מה לעשות כרגע.