סיבוכי סכרת -מחפשת הרגעה...

אילת103

New member
סיבוכי סכרת -מחפשת הרגעה...

שלום חברים,
אני די חדשה בסיפור הזה (שנתיים סוג 1), ותוהה האם יש סיכוי להיות סוכרתי במשך עשרות רבות של שנים (כך אני מקווה עוד לחיות...) עם a1c שנע בין 6-7 ולא לפתח בוודאות סיבוכים. יש פה מישהו כזה? אתם מכירים מישהו כזה?
אשמח להתעודד.
וחוץ מזה, גם כמויות האינסולין המלאכותי שמוזרק, יוצר אצלי הרגשה שיום אחד הגוף יתחיל להתנער גם מזה.
מישהו יודע על מחקרים על השפעה של אינסולין חיצוני מוזרק? (לא שיש ברירה, אבל אני רוצה להבין איפה אני עומדת..)
תודה לכל מי שישקיע בתשובה...

אבו זקן

New member
אני לא יודע הרבה על סוג 1

אבל כולנו במרוץ נגד השעון: מצד אחד סיבוכי המחלה שהולכים ומצטברים לאיטם (אני מקווה) ומצד שני התפתחויות בתחום הרפואה. ההימור שלי: אם תצליחי לשמור על איזון בעשר - עשרים השנה הקרובות, ניצחת.

אילת, את ממש לא בכיוון הנכון..

תשקיעי את המחשבות ומרץ בכיוון של אוכל בריא, משקל נכון, הזרקה יותר מדוייקת, ופעילות גופנית "אהובה" לפחות אחת ליומים.
אני אישית סוכרתי סוג 2 כבר 35 שנים, מתוכם 10 שנים על אינסולין.

מעל 40 שנה זה מספיק?

אילת יקירה

לי יש סוכרת סוג 1 (או כשמה סוכרת נעורים) מגיל 14.
כשהתחלתי את ההתמודדות עם הסוכרת לא היו אפילו גלוקומטרים
ולא ידעו הרבה על פחמימות. המילה אינדקס גליקמי לא היתה בליקסיקון הרפואי.

כמובן שהתחלתי עם אינסולין חזיר שעבר לאינסולין פרה
ועוד כמה תחנות עד שהגיע לאינסולין של היום.

ברצוני לעודד ולהראות לך שאפשר להתמודד עם סוכרת בעיקר היום.
קצת
עוד דוגמה יותר טובה: על ריצרד בן ה-70

בהצלחה
איריס

EB10000

New member
תשובה על סמך סטטיסטיקה

מחקרים עדכניים הראו כי נכון להיום נשים עם סוכרת סוג 1 בהנחה שהם מאוזנים ואחריים, חיות 15 שנה פחות מתוחלת החיים הממוצעת של נשים בריאות. במקרה של גברים תוחלת החיים נפגעת ב 10 שנים לערך. אבל זה נכון לעכשיו. בעוד 20 שנה מן הסתם זה ישתנה עם התקדמות בטיפולים.

במקרה של סוכרת סוג 2, שוב בהנחה שהסוכרת מאוזנת ואין בעיית לחץ דם וכולסטרול לא מאוזן ברקע, אז כאן מרגע שסוכרת סוג 2 מאובחנת ומתחיל טיפול, תוחלת החיים היא לכל היות 25 שנה. ז"א תוחלת החיים של סוג 2 תלויה באד בגיל התפרצות המחלה. במקרה הגרוע זה נניח 45 אז גם אם אותו אדם יהיה מטופל ומאוזן, הוא יתפגר בגיל 70. שוב נכון לעכשיו. בתקווה שבעוד 10 שנים תמצא תרופה מהפכנית, כי איזון סוכרת לא מונע סיבוכים שלה (גם התרופות המאזנות יש את הנזקים שלהן).

מה שבטוח, לשמעון פרס אין סוכרת...

tulkin

New member
וואללה? אפשר לינק?

(בכל מקרה יש כאן בפורום לפחות סוכרתי סוג 2 אחד שחי עם סוכרת מעבר ל25 שנה שהקצבת לו)

EB10000

New member
מקור

לגבי סוג 2:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2663724/

זה קישור למאמר. כאשר אני נכנס זה מבקש ססמה. לי יש הרשאה דרך הפרוקסי של האוניברסיטה. בכל מקרה זה מה שרשום בתקציר:

A set of tables reporting life-expectancy stratified by age–sex groups for combinations of modifiable risk was constructed based on predictions from the United Kingdom Prospective Diabetes Study (UKPDS) Outcomes Model. This model is based on a system of parametric proportional hazards risk equations for estimating mortality and vascular complications of diabetes that have been estimated from 3642 patients from the UKPDS. The tables show substantial potential gains in life expectancy within every age group from modifying major risk factors. The estimated life expectancy of men at age of 55 years with type 2 diabetes, 5 years after diagnosis, varies between 13.2 years for a patient who smokes, has systolic blood pressure of 180 mmHg, a total:HDL cholesterol ratio of 8, and HbA1c of 10%, and 21.1 years for a non-smoker with SBP of 120 mmHg, total/HDL ratio of 4, and HbA1c of 6%.

לגבי סוג 1:

http://www.webmd.com/diabetes/news/20150106/type-1-diabetes-linked-to-lower-life-expectancy-in-study

יש עוד המון מקורות. כלמהשצריך לעשות בגוגל זה לחפש

type X diabetes + life expectancy

כל המקורות אומרים פחות או יותר את אותו הדבר.

האדם ששבר שיא גינס בכך שהגיע עד לגיל 78 עם סכרת נעורים סוג 1:

http://www.diabetesselfmanagement.com/blog/worlds-longest-living-person-with-type-1/

לגבי סוג 2, דווקא אנשים רזים שמפתחים סוג 2 בגיל 45 + חיים פחות זמן מאשר שמנים, כי בניגוד לשמנים, אצל רזים זו בעיה גנטית שאין מה לעשות לגביה. שמנים יכולים לשנות הרגלי חיים ולרזות ובכך לשלוט בסכרת.

נכון להיום, תינוק שנולד ויפתח סוג 2 אחרי גיל 40, צפוי לחיות כ 77 שנים בממוצע.

אין מה לעשות, סכרת היא הסיבה השנייה למקרי המוות בעולם, יותר מסרטן.

אצל רוב חולי סוכרת סוג 2, הטיפול במטפורמין (גלוקומין) בשלב מסויים מפסיק להיות יעיל ואז עוברים לאינסולין סינטטי ומשם הדרך לכלש כליתי או פגיעה בכבד לא ארוכה...

בשביל לשרוד סוכרת צריך משמעת ברזל. זה אומר איפון אירובי של לפחות שעה כל יום כולל שבתות וחגים, ותזונה שמבוססת ב 80% על ירקות ועוד 20% חלבונים וכמה שפחות פחמימות. זה אורמ שגם לחם דגנים קל או תפוחי אדמה אסורים. בטח שלא פסטה ואורז לבן. גם המנעות מגלוטן חשובה בלי קשר אם יש רגישות וכמובן תזונה טבעונית בלבד ללא חלב, בשר, דגים או ביצים. למרבה הצער לא כל אחד מסוגל לעמוד בזה. אני בן 44 ועם רמת סוכר של 110 בצום כבר שנה (שני הורי התפגרו מסוכרת סוג 2. אבא בגיל 65 ואמא בגיל 79), ואני כבר שנה עם הדיאטה הזאת פלום אינספור תוספי מזון שאני לוקח להורדת הסוכר ובכל זאת לכל היותר אני רק מצליח לשמור על הקיים אבל לא להחזיר את הגלגל לאחור (לפני שנתיים הסוכר שלי בצום היה 83). אני היום מצטער על כל פחמימה קלה שהכנסתי לגוף מאז היום שנולדתי.. אבל אין כבר מה לעשות כרגע.

אבו זקן

New member
סטטיסטיקה למתחילים

אם כך, מתוך הציטוט שלך תוחלת החיים של חולה מאוזן בגיל 55 בבריטניה היתה 76 שנים. מה היתה תוחלת החיים של אדם ללא סוכרת בבריטניה בשנות ביצוע המחקר (1977- 1977)? ואיך אפשר לדבר על תוחלת חיים בלי להפריד בין נשים וגברים שכידוע תוחלת החיים שלהם שונה? ומה באשר לכך שמאז סיום המחקר עברו כמעט 20 שנה?

ביקורת על המחקר המדובר, כאן.

מחקר המשך של ה UKPDS שציטטת התפרסם ב 2013 והתוצאות שלו יותר מעודדות. אתה מוזמן לתקצר אותו למען הקוראים הנבוכים. אם לא מתחשבים בגורמי סיכון אחרים, המחקר מצא שתוחלת החיים של חולה סוכרת בגיל 50-74 היא 25 שנים - אבל אותן הסתייגויות תקפות גם אליו.

מי שרוצה להשתעשע בחישובי קיצין יוכל לעשות זאת למשל כאן.

ברור שחולי סכרת עם הטיפול שלפני 40 שנה

ואפילו לפני 20 שנה לא הצליחו לאזן את עצמם כמו שצריך ולכן תוחלת החיים שלהן נפגעה.
&nbsp
השאלה המעניינת, ואין לה עדיין תשובה, היא מה קורה למטופלים ״הצעירים״ של היום.
&nbsp
דרך אגב תוחלת זה מדד מתעתע, למשל היפוגליקמיה ואיבוד הכרה בנהיגה מורידה מאוד את התוחלת, אבל לא על זה שאלת

שרון 337

New member
סוכרת ותוחלת חיים,,

משהו על ההיסטוריה המשפחתית שלי,בנושא תוחלת חיים וסוכרת:
סבתי ז"ל הייתה סוכרתית ,גילו את המחלה אצלה, בגיל 50, והמשיכה עם המחלה,
עוד 40 שנה,
במקום לחם- אכלה 3 קרקרים ביום,הרבתה באכילת ירקות טריים ומבושלים ,מרקים ועוף .
בבוקר הייתה מרבה באכילת סלט וגבינות. ובין הארוחות שילבה פרי,תפוח-עץ/אגס .
בקיצור,שרדה היטב עם המחלה, במשך 40 שנה.
הייתה שותה תה עם חלב עיזים עם תחליף סוכר, וחייה היטב עד גיל 90.
ואז ,עוד לא היה רישום ומעקב ומדידות בגלוקומטר,כך שהתמידה באורח חיים מסודר- וכך היא שרדה.
כנראה מה שקובע בין היתר,זה גם הגנים -והתורשה.(האימא שלה חייה היטב 94 שנים.)
&nbsp

למעלה