סיבולת לב ריאה

meital bd

New member
סיבולת לב ריאה

שלום, אני מועניינת לשפר את סיבולת הלב-ריאה שלי. לאחרונה התחלתי לבצע פעמים בשבוע הליכה של 3 ק"מ משולבת עם כ-2 ק"מ הליכה (סה"כ כ-5 ק"מ). הריצה כולה מתבצעת בפרק זמן אחד רציף. למרות זאת, אני לא מרגישה כלל שיפור בסיבולת שלי ועל כן נראה לי שאני מבצעת משהו לא טוב. יש למישהו רעיון מה לא בסדר? תודה.

לא ברור

כתבת 3 ק"מ הליכה משולבת עם 2 ק"מ הליכה. לא מסתדר מבחינה לוגית. נניח שהתכוונת שאת עושה חלק מהדרך בריצה. כתבת "לאחרונה" וזה מושג יחסי. לוקח זמן לשפר כושר. לפחות 6-8 שבועות לשיפור שנראה לעין. בנוסף הייתי ממליצה להוסיף עוד פעם אחת בשבוע, סה"כ 3 פעמים בשבוע. כפי הנראה אין אצלך משהו שהוא לא בסדר. להמשך דיון, תוכלי לפנות לפורום אירובי, חדרי כושר או ריצה וטריאתלון. אנחנו פורום התעמלות (קרקע, מכשירים, אומנותית ואקרובטיקה). שבת שלום!

meital bd

New member
טעות...

אני מתנצלת על הבלאגן, אבל איכשהו כתבתי את הכל מהר ויצא לא נכון. א. אני יוצאת ל3 ק"מ הליכה + 2 ק"מ <b>ריצה</b>. ב. המטרה של זה היא לשפר את הסיבלת שלי עבור התעמלות קרקע (אני מגיעה לשעור פעם בשבוע ולא מצליחה להחזיק מעמד). ג. אני מתאמנת בערך חודשים. האם ש דרך יותר טובה לשיפור סיבולת לב-ריאה? תודה.

PRIHADAR

New member
אני

הייתי אומרת שאם את רוצה לשפר התעמלות קרקע (את מתכוונת לכל מיני "סוגים של גילגולים, עמידות-ידיים, וסלטות" אני מקווה), ואת היכולת שלך להחזיק מעמד באימון - אז תעשי התעמלות-קרקע, לא ריצה, או הליכה. -זה כמובן יתרום. אבל יהיה יותר רלוונטי להתאמן בענף עצמו, -התעמלות, ולא בענף אחר. כמובן שבהתחלה תחזיקי מעמד באימון קצר, לדוגמא חצי שעה. תוך חודש פלוס מינוס תוכלי 45 דקות, ובהדרגה יותר ויותר ארוך. הדרך היחידה והכי טובה היא פשוט להתמיד. תהני, בהצלחה! הדר

daksha2

New member
סיבולת

סיבולת של התעמלות קרקע היא שונה מסיבולת של ריצה, או הליכה. כמובן שבד"כ למתעמלות יותר קל בריצה בגלל שהאימונים [אצלנו בכל אופן] משלבים גם ריצות. בכדי לשפר סיבולת להתעמלות קרקע צריך להתאמן יותר, או לחכות עד שהגוף יתרגל לשגרת האימונים הנוכחית. כמובן שריצה והליכה תמיד יכול לעזור ;)

אני ממש לא מבינה

להתעמלות לא צריך סיבולת לב ריאה מאוד מפותחת. ניתן להסתפק ברמה ממוצעת ואף מתחת לזה. לא הבנתי מה הכוונה ב"לא מצליחה להחזיק מעמד"? מה זאת אומרת? אם זאת עייפות, ירידה בביצועים, תשישות, כאבי שרירים וגוף, חולשה אז זה לא קשור לסיבולת לב ריאה. יתכן שזה בגלל שאת חדשה בהתעמלות או שלא התעמלת הרבה זמן, וגם בגלל שאת מתעמלת רק פעם בשבוע. אני ממליצה לך להתעמל בעצימות נמוכה יותר, אל "תקרעי" את עצמך במהלך האימון וכך תוכלי להחזיק מעמד עד סופו, וגם תקפידי לעשות חימום טוב ויסודי, שכולל כושר גופני, מתיחות וחימום ספציפי לכל תרגיל שאת עושה. הקפידי להתקדם שלב אחרי שלב ולא ישר לקפוץ לאלמנטים הקשים. בכל מקרה את יכולה להמשיך לרוץ וללכת, זה בריא וחיוני וזה נהדר. אבל בד"כ אין קשר בין הריצה לבין התפקוד שלך באימונים.

למעלה