סיבות אפשריות למתיחת שעת שינה

rinaca

New member
סיבות אפשריות למתיחת שעת שינה

הילדות שלנו בנות 7 ו-4 ולמרות שכבר שנים יש לנו סדר יום ולו"ז קבוע בנושא שינה, קמות אחרי ששוכבים לישון ומתחילות לבקש שנשכב איתן או כל מיני חוכמות אחרות. לפעמים אבא שוכב מספר סיפור, לפעמים רחוקות אני שוכבת איתן, לרוב אנחנו אומרים שאנו עייפים ו/או עסוקים ושכבר מאוחר וזמן לישון. זה לא מונע מהגדולה לבוא עוד איזה פעם או פעמים עם אותה בקשה. אני תוהה מה יכול להיות המניע לתהליך הזה? אני בבית עם הילדות, כך שיש להן המון תשומת לב ובמיוחד ששעה לפני השינה הן איתי (מקלחות, אוכל, קריאה, משחק), הן עייפות מיום מלא אך לא מותשות.

מזכירה לנו: ההתנהגות היא מטרתית...

רינה יקירתי, התשובה מדברת מגוף השאלה. יש לכם שגרת יום וסדר יום קבוע זה נפלא!!!( חזרי לקרוא את הפרק בספרו של דרייקורס :" הורים האתגר" הדן בנושא "סדרי קבע".) הילדות מטופחות ומקבלות זמן אימא זמין ואיכותי במהלך היום. בערב מתקיים טקס "לילה טוב" הכולל הכנות ארוחת ערב, אמבטייה ו... סיפור /מוסיקה.... עם תום הטקס יש חשיבות רבה לומר :" לילה טוב, ליל מנוחה, חלומות פז ומחר יש יום חדש, ניפגש מחר בשמחה" . וכאן זה הרגע לממש את ההצהרה, להיות עקביים. ומה קורה אצלכם? "לפעמים אבא שוכב מספר סיפור, לפעמים רחוקות אני שוכבת איתן,...." מה הילדות לומדות? שאצלכם בבית, כדאי להפעיל מאמץ " וחוכמות אחרות" , מי יודע? אולי הפעם הם( ההורים) יעתרו ויבואו ונזכה בעוד סיפור, בעוד קצת אימא. מזכירה לנו: התנהגות היא מטרתית. לילדים יש תכונה נפלאה הם אינם עושים פעולות עקרות הם עושים פעולות מניבות. אז מה הפלא? בברכת סופ"ש נעים מה מזג האוויר אצלכם? אצלנו חם מ-א-ו-ד. עינת

rinaca

New member
תודה עינת עכשיו זה ברור

מדהים כמה זה פשוט וממש שם מתחת לאף ולא שמתי לב. באמת לא ברור מתי כן שוכבים איתה ומתי לא. צריך איזשהו הגיון וקביעות. אצלנו קיץ מדהים השנה, 25 מעלות מקסימום. הספקנו להזיע קצת בארץ ביוני.....

כאשר ברור לנו ברור לילדים...

רינה, יופי! אני בטוחה שכעת תמצאו את הדרך להצהיר כוונות, לתווך מציאות ולפעול בקביעות. כאשר ברור לנו ברור לילדים. באיזה ארץ אתם, אם מותר לשאול, נשמע מקום טוב לתכנן את חופשת הקיץ. להשתמע עינת

למעלה