סיבות לגידול באוטיזם

doroniz

New member
סיבות לגידול באוטיזם

אני ממשיך את הדיון מהשירשור שהתחיל בגימלת ילד נכה מב"ל ועבר לנושא הנ"ל. זה נושא חשוב מאין כמותו, וראוי לו שיפתח עבורו שירשור נפרד. אז כולם מוזמנים להביע את דעתם. אני אביע את שלי בהמשך - חלק ממנה כבר הובע בעבר. דורון.

Diana M

New member
דורון הייתי שמחה לו אתה ונוספים

שהתעמקו בקשר שבין חיסונים לבין אוטיזם הייתם מפרטים יותר. האם מדובר בחיסונים מסוג מסויים? האם נעשו מחקרים על מדגם מייצג? וכל מידע נוסף. התרשמתי כי לתלמה ידע די רחב בנושא, האם תוכלי להרחיב?

doroniz

New member
חיסונים ועוד

העליה במספר המקרים בספקטרום האוטיזם המאובחנים מדאיגה אותי וצריכה להדאיג את ראשי המערכות הציבוריות במדינה (ולא נראה שכך הוא המצב). אם המדינה תשקיע באוטיסטים בגילאים הצעירים, הם לא יפלו עליה כנטל קשה (לא רק מבחינה כלכלית) בהרבה בגילאים המבוגרים יותר. אין לי את היכולת להשוות, אבל אוטיזם נראית לי הלקות/נכות הקשה מכולן - גם בהתמודדות היומיומית וגם ברמת ההשקעה בליווי ובטיפול באוטיסט. ישנן שתי סיבות עיקריות לגידול במספר המאובחנים: 1. מודעות בציבור ההורים - יש יותר פניות מבעבר. 2. גורמים סביבתיים = כאן נכנסים החיסונים. לשתי סיבות אלה יש להוסיף השפעות גנטיות שאולי לא גרמו לגידול במספר המקרים, אבל בהחלט יכולות לשפוך אור על הגורמים לאוטיזם. לנושא החיסונים - אחד הטיעונים שהועלו לאויר הוא רמת כספית גבוהה. לפני מספר חודשים (יותר משנה) היתה כתבה באחד העיתונים (בעברית) שעסקה בנושא. לדאבוני אני לא מוצא את הכתבה (לא מתאים לי), אבל נעשתה בכתבה בדיקה יסודית על רמת הכספית בחיסונים ועל החריגה מנוהלים, תוך השוואה למצב בעולם המערבי (לא רק בארה"ב). אני בטוח שניתן למצוא מחקרים רבים בנושא - מבטיח לעשות חיפוש ולהביא כאן את תוצאותיו. לילה טוב, דורון

גידול בכמות ילדים בספקטרום של אוטיז

רוצה להתייחס בשני חלקים נכון שקיום יש יותר מודעות ויותר כלי איבחון וגם הכלים קצת השתנו ממה שהשתמשו בעבר אבל כיום במחקרים שהעלו בארה"ב העליה מ- 1-5 ילדים בספקטרום לכל 1000כיום המספרים במערב ( במיוחד בארה"ב הם 20 ובאיזורים מסויימים אפילו יותר) ולכן המסקנה הינה הקרב אנשי מקצוע מתחום הרפואה כאן שלא ניתן יותר להסביר את הכמות הגוברת על בסיס איבחון ומודעות במילים אחרות 20% - תוצאה של איבחון והגדרה יותר נכונה תציד אמרו ש80% מהאוטיסטים מפגרים כיום מבינים שישי פיגור שכלי שיש לא גם סממנים של של התנהגיות אוטיסטיות דרך אגב הראו שאנשים שתינים כבדים שהכבד שלהם לא תפקד יותר חלק מהתנהגיות חלק מבעיות של עיבוד אינפורמציה שפתי חלק מעיבוד עיבוד חושי אבד לחלק השני הקשר לחיסון- יש שני אלמנטים באיזורים מסוימים היו שנים מסויימות שהמרכיב בחיזון היה לא תקין ורואים מקרים כמו באנגליה שבשנות השמונים באיזור של 60 ק"מ האוכלסיה נפגעה ב_50% כל משפחב שניה יש בה ילד אוטיסט קבוצה זו דרך אגב הם במשפטים עם מערכת הבריאות גם בארץ בשנים 85-92 בלידות אלו חלו קפיצות גדולות של כמות הילדים שאובחנו בספקטרום מלבד הנושא של המרכיבים שבחיסון כמו הכספית יש גם את האלמנט שמגדלים את בחיסון בביצה וכאשר יש רגישות למרכיב זה חושפים את המערכת החיסונית של אותו ילד לפצצת זמן - ודרך אגב מדובר בMMR חזרת אדמת חצבת כאשר המרכיב של החצבת - מחלה שפוגעת במערכת החיסונית יש מקרים שתוך מספר שבועות ילד שתפקד השפה נעלמת והוא מתדרדר יש מקרים שתוך מספר חודשים חלה נסיגה כמו מן סתימת צנרת ורואים שהילד משנה פתאם את סוג המאכלים ,מצמצם את המגוון ,אוכל בצורה אובססיבית מוצרים מסויימים למשל הכי חריג ילדים שאוכלים בצל יבש יש אלמנא אחר למה הרגישות הזאת קיימת - כאשר בודקים את המשפחה המיידית הורים ל- יש הרבה מחלות במשפחה או תופעות שהם קשרות למערכת החיסון כמו אלרגיות - דלקות - לופוס - זיבה וכו,מחלק הנשיקה מחלת היפים היו מקרים של אמריקאים שהיו חשופים ללכימיקלים במלחמת המפרץ וכאשר חזרו לארה"ב הם הביאו לעולם ילדים הסבר שהם נפגעו בצורה כזו משמעותית שברמה הגנטית משהו השתבש ברמת התא וכולל תא הזרע ווהילד שבא לעולם נולד עם מערכת חיסונית פגועה לילדים אלו כאשר בודקים את רמות הכימיקלים ורמות המתכות בגילאים נאד צעירים הם גבוהות ביותר לדומא אם לאדם נורמליח שחי בסביבה _ המאד לא ידידותית - יש רמות של 10 12 - 15 עופרת או כספית לילדים אלו מוצאים 40 60 גם 200 כאשר הנורמה המותרת 10 למה אחד נפגע ושני לא כאשר המערכת החיסונית לא פועלת יש היווצרות של רגישיות - הדבר הבא בשרשרת אי ספיגה של חומרים חיוניים ו צבירת חומרים לא מפורקים תהליכים של סולפטים שאמורים להיות במהירות מסויימת נעשים בצורה מהירה מדי כאשר יש איטוט לא נכון למערכת והיא מגורה עוד יותר ועוד יותר וכל מן מעגל חוזר של מסרים לא נכונים :המערכות כאילו עובדות בניוטרל דרך אגב לכן חלק מהילדים שקיבלו טיפול הבמוגלובין,( בין היתר מלבד הניקוי של מתכות כבדות וכימיקלים במקביל לקבלת חומרים- תוספות מזון ויטמינים וחומצות אמינו) שיקמו את המערכת שלהם זה טיפול יקר של 1500 דולר לזריקה כי הדם עובר תהליך ניקוי מיוחד ( גם בגלל האיידס) וגם ע"מ לתצור ריכוז של המרכיבים החיסוניים הנושא מאד רחב והוא נוגע במיוחד בילידם מהספרטרום של האוטיסטים החדשים יש אוטיזם קלאסי או יותר אוטיזם ראשוני שמאד יכול להיות שיש כאן את האלמנטים היותר קלאסיים של חוסר בשלות במערכת הניורולוגית האם מסיבות של שיבוש או יושב על אלמנטים גנטיים עדיין במחרק למרות שמצאו 3 גנים

נ ג ה 33

New member
אני יודעת שמדובר

על החיסון שניתן בגיל שנה. (חצבת, שעלת ו... שכחתי את המרכיב הנוסף) כמו כן אני יודעת שגם החיסון המרובע שניתן בגילאים חודשיים, ארבע וחצי שנה יכול לגרום לתופעות לוואי שונות אשר לא ידוע איך יכולים להשפיע מאוחר יותר.. בכיתה של הבן שלי לומד ילד אשר לאחר מתן החיסון בגיל חצי שנה פיתח חום גבוה שלא ירד במשך ימים, פירכוסים ועוויתות-בקיצור מאז הכל השתנה. אם זה מה שגרם ל-PDD - אלוהים יודע.

דורי 7

New member
לדעתי מדובר על

החיסון חצבת אדמת חזרת שניתן בגיל שנה ושלושה חודשים , המרכיב הבעייתי הוא חיסון החצבת.

כן החיסון הראשון ב-11 חודש

המנה השניה בכתה ג- או ד ואנחנו לא עשינו כמובן הילד קבל טיפול ע"מ להוריד את השפעת החיסון הורדת רמת הנוגדנים שנוצרו לדאבוני ידענו מזאת רק כאשר היה בן 6 מי שיכול לעשות זאת בגיל צעיר רק ירוויח

da dalia1

New member
חיסונים ואוטיזם

לאוסנת הסקירה שלך מאוד נרחבת וחשובה, אני כאמא לילד המאובחן כאספרגר יודעת שיש השפעה רבה לחיסון שבני קיבל בגיל שנה עוד בהיותנו באנגליה, וניתן בדיעבד לראות נסיגה בהתפתחות השפתית כבר אז. זה היה בשנת 96 ואחרי חצי שנה כבר החלו המחקרים והכתבות בעיתונים באנגליה להראות את הקשר בין החיסון MMR לבין האוטיזם. עם זאת אני חייבת להוסיף שזה לא רק מהחיסון, אני מאמינה שהחיסון היה אומנם טריגר להתפרצות ונסיגה משמעותית , אך לא רק. בכלל אני רואה לאורך זמן שבני מאוד רגיש לתרופות וזריקות, כל דבר שנעשה בצורה חודרנית רפואית משפיע עליו לרעה, והוא מסוגל "לרפא" את עצמו לבד בלי כל ההתערבות החיצונית. בכל מקרה כעת אנחנו רגישים ומודעים לנושא החיסונים. בשנה שעברה בכיתה א´ למרות כל השיכנועים לא הסכמנו שיקבל את הMMR , וגם לקחנו אותו לבדיקה אצל עמי אייל קניזיולוג שבדק את הרגישות לחיסון. השנה בכיתה ב´ יש עוד חיסון שצריך לקבל וכבר הודעתי לאחות בית הספר שלא לתת לו את החיסון.

זהבה נ

New member
ללא קשר לחיסונים,בארה"ב היום כבר

הכניסו את תADHD ותסמונת אספרגר לתוך הספקטרום של האוטיזים. או יותר מדוייק אם על הסקלה מצד אחד (הקשה) יש את האוטיזים בצד השני(הקל) יש את ADHD ותסמונת אספרגר. זה לדעתי מוסיף על מספר המאובחנים הקיימים וזו גם תוספת לכל הסטטיסטיקות. לארץ עדיין כמו כל דבר כל החידושים מגיעים באיחור של 5-8 שנים אז יש לנו עוד כמה שנים כאןעד שהנושא יגיע. הבהרה, למי שלא יודע ADHD זה הפרעות בקשב, ריכוז והתנהגות(גם לזה יש רמות שונות של קושי).

נונינה

New member
מוזר....כי גם ללא ADHD יש

על ספקטרום האוטיזים מקרים קלים שהם בצד אחד של הסקאלה לעומת המקרים הקשים שבצד השנה. ויש מקרים של הפרעות קשב שאולי יותר קשות מהפרעות תקשורת קלות.... אני מדברת מבחינת יכולת של האדם להסתדר עם דרישות הסביבה הנורמטיבית. גם אינטואיטיבית זה פשוט נראה לי מתחום אחר. שונה.

זהבה נ

New member
נונינה, את מתכוונת לאי קריאה

או פיענוח של קודים חברתיים, מה שמאוד מאפיין את הלוקים בADHD בדרגה הקשה של ההפרעה, חלקם אינם מתפקדים במסגרות חינוכיות בכלל. והאספרגר רק לפני מספר שנים דל מאוד קראו לה בשם הזה,תמיד סייגו אותה כהפרעה התנהגותית קשה מאוד... ואחרי כך במקום של כבוד מגיעים ילדים PDD עם התפקוד הגבוה... לדעתי אין כאן שאלה של מוזר, הנושאים מתפתחים כל הזמן וכן גם המחקרים על נושאים אלו, כך שכולו צריכים להתעדכן וכל הזמן להיות מוכנים וקשובים לשינויי הגישה שלנו.

למעלה