סיבות לגידול באוטיזם

doroniz

New member
סיבות לגידול באוטיזם

זה נושא חשוב מאין כמותו, וראוי לו שיפתח עבורו שירשור נפרד. אז כולם מוזמנים להביע את דעתם. אני אביע את שלי בהמשך - חלק ממנה כבר הובע בעבר. דורון.

א - פרופו

אני שואלת את עצמי איך אובחנו חלק מילדי הPDD בעבר הרחוק? אני רואה בבית ספר המון המון ילדים שכולם מאובחנים באותו הספקטרום והם שונים שוני רב ביותר האחד מהשני.

doroniz

New member
אבחונים בעבר

הם אובחנו בגילאים מבוגרים יותר ואז מצבם היה קשה יותר כי הם לא טופלו כמו ילדינו בגילאים הצעירים. גם כלי האבחון והטיפול לא היו רבים ומגוונים כ"כ כמו היום. האוטיסטים המאוד בוגרים תויגו כחולי נפש ואושפזו במוסדות מתאימים, סוממו בתרופות אנטי-דכאוניות ואחרות. רק בשנות ה-70 התחיל שינוי כלשהו - תאורית האם הקרירה הופרכה והתחיל חיפוש אחרי שיטות טיפול. עלינו להודות שהילדים שלנו נולדו לתקופה הזאת, שבה המודעות גבוהה יותר והכלים מפותחים יותר. יש עוד הרבה לאן להתקדם, אבל אין ספק שהמצב היום טוב בהרבה מלפני 30-40 שנה (וזה לא כ"כ מזמן). דורון.

נונינה

New member
משאלה.........

שילדנו היו נולדים כשכבר יודעים איך למנוע את התופעה או לחלופין לרפא אותה ולא רק לאבחן אותה................

doroniz

New member
מצטרף.....

למשאלה למרות שאני מבין שבדור שלנו זה לא יקרה ובודאי בשבילנו ובשביל ילדינו זה כבר לא יעזור.

שאלה - נא לא להרוג אותי

האם לדעתם האוטיסטים אינם חולים בנפשם? האם ההבדל בין אוטיסט לחולה נפש הוא גדול? ואם כן במה?

אד י

New member
../images/Emo59.gifנושא טעון...

למעשה, האבחנה הרפואית נעשית על פי ה DSM שמבדיל בין הפרעות נפשיות לבין תסמונות מספקטרום ה PDD. אני חושבת שהאבחנה העיקרית נובעת מכך, שהפרעות נפשיות נובעות מחוסר איזון כימי במוח, אשר משפיע על האזורים במוח האחראים על האישיות. הפרעות נפשיות בדרך כלל מופיעות בגיל ההתבגרות או בבגרות הצעירה (פרט להפרעה אחת, שאינני זוכרת את שמה) וניתן לפתור ברוב המקרים באמצעות טיפול תרופתי. בעוד שאוטיזם היא בעייה התפתחותית, כלומר, מולדת. שעל פי מחקרים אחרונים, נובעת מבעייה בצרבלום (המוח הקטן). כמובן שניתן לפתח דיון פילוסופי בנידון...

Pixy led

New member
בימים קדומים עוד יותר,

נאמר כי ילדים אוטיסטים הם ילדי-פיות. האמונה הייתה כי פיות חטפו את הילדים, והותירו במקומם בן-פיות / קרש אחוז-כישוף, החסר את היכולת לתקשר.

אד י

New member
אכן, חשוב ביותר

זה נושא שמעניין אותי מאוד, זו סיבה טובה להפוך למשתתפת פעילה ... אני מכירה כמה תאוריות, יש את אלו שטוענים כי כיום האבחון הרבה יותר מדויק, ומי שכיום מאובחן על סקאלת האוטיזם בעבר היה מאובחן כפיגור, בעיה פסיכיאטרית או סתם ילד מוזר. יש גם את תאורית ה"סיליקון וואלי", שם יש אחוז גדול של אוטיזם ו pdd וטוענים שזה מכיוון שהגורמים הגנטיים לאוטיזם קשורים לגורמים הגנטיים ליכולות אנליטיות גבוהות, ומכיוון ששם מתרכזת אוכלוסיה גדולה של אנשי HighTec עולה השכיחות של התופעה. מכאן מסיקים לגבי כלל העולם,כי ההתפתחות בתחום ה HighTec הביאה לכך שאותם אנשים שיש להם נטיות אנליטיות גבוהות הפכו להיות "מוצלחים" מבחינה גנטית - כלומר יש להם יתרון על פני אחרים באוכלוסיה, ולכן עולה הסיכוי שלהם למציאת בני זוג והולדת ילדים. בעוד שבעבר, לא היה יתרון כלכלי לאנשים אנליטיים. יש גם תאורייה שטוענת שהשינויים בסביבה בא אנו חיים, הם אלו שגורמים לנטיות גנטיות מולדות להתבטא כאוטיזם. כלומר, תמיד היה אחוז מסוים של ילדים הרגישים לרעלנים מסוימים בסביבה (אוויר, מים, מזון), אבל רק בשנים האחרונות עלה ריכוז הרעלנים לרמות כאלו שגורמות לפגיעה נוירולוגית המתבטאת כאוטיזם. ועל פי דרגת הרגישות לרעלנים, כך דרגת האוטיזם. מה שלפי דעתי מתחבר יפה לכך שלהרבה ילדים אוטיסטים יש הורים עם בעיות חברתיות/פרגמטיות קלות. על התאוריה הזו מתבססים כל הטיפולים בתוספי מזון, שנועדו לסתור או למנוע את הצטברות הרעלנים במוח. מה דעתכם ?

לא נח לי עם התיאוריות האלה.

המכנה המשותף לכולם הוא האשמת אורח החיים המודרני: העבודה בהיי טק, חיסון תינוקות, זיהום האוויר, רעלנים במזון. לאף אחת מהתיאוריות האלה אין ביסוס, ולדעתי, מי שמפריח אותן הם חוגים פונדמנטליסטיים בארה"ב, שיש להם אינטרס לגרום לנו, ההורים, רגשי אשמה. גם הטענה "שלהרבה ילדים אוטיסטים יש הורים עם בעיות חברתיות/פרגמטיות קלות" לא נעימה לי. כאילו, מה? אם ההורים היו עובדים יותר על הכישורים החברתיים שלהם, לא היה נולד להם ילד אוטיסט? ההסבר של דורון נראה לי הרבה יותר: פעם פשוט לא איבחנו ילדים כבעלי לקויות תקשורת, אלא כסובלים מפיגור או ממחלת נפש. זה הכל.

אד י

New member
../images/Emo52.gifאולי לא הסברתי את עצמי

מספיק טוב, אף אחד לא אשם !!! הכוונה ב "שלהרבה ילדים אוטיסטים יש הורים עם בעיות חברתיות/פרגמטיות קלות" הייתה שקיים מרכיב גנטי לעניין, ולא שזה "אשמת" ההורים שהם לא מספיק "חברותיים", וברור שאין דבר שהורים יכולים לעשות כיום על מנת למנוע הולדת ילד אוטיסט. אבל, צריך לחשוב על הדברים האלו כדי שבעתיד אולי כן יהיה משהו שהורים יוכלו לעשות על מנת למנוע הולדת ילד אוטיסט. וגם, מה לעשות, העולם המודרני פחות מתאים לחיים, וזה גורם לא רק לעלייה בשכיחות PDD, אלא גם לעלייה בשכיחות של הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים ולעלייה בשכיחות אסטמה אצל ילדים. ושוב זה לא "אשמת" אף אחד, זה המצב ... אני אישית מעדיפה להאמין בתאורייה שגורסת שהסיבה היא רעלנים בסביבה, כי בזה אפשר להילחם, אבל אם הסיבה היא אבחון מדוייק יותר, אז מה הפתרון ?

yonitbrk

New member
תגובה

ערב טוב לכולם יש סברה האומרת שהגבול בין השגעון או במקרה שלנו "פיגור שיכלי" לבין הגאוניות הוא דק מאוד ושהרבה גאונים פשוט עברו את הגבול ואיבדו את שפיותם . אני לא יודעת עד כמה אתם מתמצאים בנושא אבל הרבה מהאוטיסטים בעיקר אלה השייכים לרובליקה של האספרגר מחוננים . וכאן הכאב הגדול כי במקרים רבים שבהם לא יודעים איך לעבוד איתם או בגלל הבעיות הנלוות של התנהגות, תקשורת , קשירת קשר עם החברה החברה האלה הולכים לאיבוד ובגלל התנהגותם המוזרה והשונה נוטים לחשוב שהם לוקים בשיכלם . כאן שורש הבעיה , לפחות לדעתי. והיא מבוססת על נסיון עבודה עם שני ילדים אוטיסטים ששניהם כנראה מחוננים אך כל אחד וחומרת המצב שלו.

כיום מחקרים מראים שאספירין עוזר

לבעיות רפואיות אחרות להורדת לחץ דם או משהו כזה לא זוכרת הנקודה שלי האם זה בא לידי ביטוי כי כך החברה תעשה יותר כסף אם כך למה לקחת תרופות אולי זה סתם כדי שלחברה יהיה כסף הספקטרום עליו אנחנו מדברים רחב וחלק גדול ממנו מושפע מאותם מרכיבים שדובר עליהם יש את האוטיסטים הקלאסים שאולי שם אפשר לדבר על מרכיבים מולדים

yonitbrk

New member
תגובה

ערב טוב. הנושא מזכיר לי שאלה של הגננת של עומר (אחד התאומים) - האם פרצה מגיפה של אוטיזם בעולם בזמן האחרון. לדעתי פשוט ההורים של היום יותר מודעים וקוראים חומר הקשור בילדים וברגע שמתעוררות בעיות פשוט קמים וניגשים לאיבחונים ובדיקות. כמו כן בתקשורת יש היום יותר חשיפה של הנושא עקב מוכנותם של הורים לילדים עם בעיות כאלה לחשוף את עצמם לטובת אחרים. וזה הכל . לגבי כל שאר הסברות והחיפוש אחרי מי אשם או מה הגורם חבל על הזמן כדאי יותר לדעתי לקבל את המצב כמו שהוא ופשוט לטפל כל אחד כפי יכולתו. המצב פשוט קיים ומה זה משנה כרגע מה הגורם לבעיה? הרי אם הגורם היה ידוע אולי היו יודעים למנוע את הבעיה. לא כן?

doroniz

New member
בדיוק בגלל זה....

בשנים האחרונות אוטיזם מופיע ביחס של 1:500 ואפילו 1:400 במקומות מסויימים, בעוד שקודם לכן דובר על יחס של 1:10,000. השינוי הזה אמור להדאיג את מערכות הבריאות והרווחה וגם החינוך. לכן צריך לחפש את הסיבות - בכדי שאולי נוכל למנוע או להקטין את מספר המקרים. לדעתי זה לא יקרה בדור שלנו אבל חייבים להמשיך ולחפש. אין ספק שכאשר אוטיזם מופיע, כ"א מטפל בו עפ"י היכולות שלו.

yonitbrk

New member
בדיוק בגלל זה...

שוב ערב טוב דורון צודק ורק בגלל העליה הדרסטית הזו בכמות יש הרבה סיבות לדאגה אבל לצערנו עדיין לא נראה לעין שמישהו באמת מתאמץ לחקור לעומק את הנושא למה זה קורה ואיך הכל לדעתי מבוסס על השערות בלבד ושום דבר ודאי אין בנושא במאה אחוז. העניין שלא נראה לי איך אפשר לבדוק את הנושא לעומק כי אם מדובר בתא מסויים במוח איך אפשר להכנס אלא אם מישהו יתרום את גופו למדע ואז אפשר יהיה להיכנס למוח ולראות מי מהתאים אחראי כמו שפרצו דרך בנושא השמנת היתר וגילו בדיוק מי מהתאים אחראי לנושא על ידי ניתוח של תרנגולות שפיטמו ולאחר שהלכו לעולמן פשוט פתחו ובדקו לעומק. אך מי יתן שיעשו לו את זה אלא אם יהיו אפוטרופסים לאוטיסטים שיסכימו לתרום את גוף המטופל שלהם למדע כי שאפשר יהיה לחקור את זה. מאוד קשה לדעת למה ובאמת לא נראה לי לצערי שתהיה איזו שהיא פריצת דרך וכמו עכשיו ועוד הרבה שנים קדימה הנושא ישאר בגדר תעלומה לצערנו. במיוחד כשיש היום יותר מודעות וידוע שלא ניתן למצוא ולאתר אוטיזם בבדיקות גנטיות לפני הריון כמו הרבה מומים אחרים שהיום כבר ניתן לאתר והחששות מאוד גדולים.

doroniz

New member
איך בודקים - איך נלחמים

זאת שאלה - אני לא חושב שאין מאמץ מחקרי בתחום. עובדה שבשנים האחרונות נמצאו מספר גנים חשודים כמחוללי אוטיזם והכל בהנחה שאוטיזם הוא תופעה גנטית. המחקרים בנושא זה עדיין רחוקים ממציאת הגורמים לאוטיזם, אבל אין ספק שיש התקדמות. תחום נוסף הוא האם המערכול הציבוריות נותנות את דעתן לגידול באוטיזם, ואין זה משנה מהן הסיבות לגידול. אני מרגיש שבמדינתנו הקטנה נעשתה התקדמות אולם היא איטית ביחס לקצב הגידול - והדבר נכון לכל התחומים (חינוך, בריאות, רווחה). מי שיכול לדחוף לשינוי הם ההורים שישמשו פה לילדים וידחפו וילחצו במקומות הנכונים. אני אנצל הזדמנות זו (שוב) כדי לקרוא לכולנו להתאחד לגוף אחד - ביחד יש לנו הרבה יותר כח מאשר כבודדים. אלו"ט היא האגודה הלאומית לילדים אוטיסטים, ובכך מאגדת ומייצגת את כל האוטיסטים בארץ. הצטרפות לאגודה מחזקת את כוחה במאבקים להשגת זכויות לילדינו. מצפה לראות רבים מכם באסיפה השנתית בסוף דצמבר, דורון.

אחד לחמש מאות ? זה המון !

מוזר לי שיש כל כך הרבה לידות של אוטיסטים, וכל כך מעט מוסדות בשבילם. אתה בטוח שאלה המספרים?

doroniz

New member
מספרים

כן - אלה המספרים שמדברים עליהם. זה קיצוני אבל זה נכון - אולי לא בכל העולם אבל בהרבה מאוד אזורים בארה"ב. דורון.

1אילת2

New member
מה לגבי חיסונים?

יש כאן מישהו שמרגיש שנוצר/הוחמר אוטיזם/PDD בעקבות חיסון? החיסון עליו "רצים סיפורים" הוא MMR. חצבת, חזרת אדמת. ניתן ע"י טיפת חלב בגיל שנה.

למעלה