סיבות נוספות לעליית סוכר

מתוקה102

New member
סיבות נוספות לעליית סוכר

האם אתם מכירים סיבות נוספותת לעליית סוכר שהן לא אכילת פחממות ולא שחרור סוכר מהכבד בגלל היפו?
לפעמים אנחנו נתקלים במצב שהערך הוא נניח 115 וכעבור שעה שעתיים או יותר, הוא עולה משמעותית גם אם לא הייתה שום אכילה ולא היתה הזרקה שעלולה לגרום להיפו וגם לא הייתה פעילות גופנית מיוחדת.
ממה עוד זה יכול לנבוע?
תודה.
 

תומרונתם

New member
מנהל
עליה של ערכים 3-4 שעות אחרי הארוחה

בדרך כלל מצביעה על אינסולין בזאלי לא מספיק (=אינסולין ארוך טווח אם אתם לא עם משאבה).
 

תומרונתם

New member
מנהל
אינסולין בזאלי

בעצם דואג לאיזון רמות הסוכר בדם ללא קשר למזון.
אצל אדם בריא, ישנה הפרשת אינסולין בסיסית (=בזאלית) מסויימת במהלך כל היום והלילה. ישנם תהליכי מטאבוליזם שונים בגוף שמצריכים אינסולין, מבלי להיכנס ליותר מידי פרטים "טכניים", והמינון הבסיסי הזה מטפל בצרכים הללו.
 

אבו זקן

New member
עליית סוכר

מאזן הסוכר בדם הוא די מורכב וקשור לפעילות של הורמונים שונים. אינסולין וגלוקגון הם המוכרים אבל הם לא היחידים, ובנוסף הם עצמם מושפעים מהורמונים אחרים ( למשל קורטיזול ונדמה לי שגם אדרנלין). המאזן ההורמונלי כולו מושפע, בין השאר, ע"י המוח שמחליט מדי פעם החלטות תמוהות לגבי משק הסוכר שלנו, בחלקן נובעות מסטטיסטיקה שנאספה ע"י הברירה הטבעית במשך כמה מליוני שנה בסוואנה, ובחלקן כנראה פשוט באגים במערכת.
 

תומרונתם

New member
מנהל


 
למעלה