סיבות עיקריות לעימותים אתי בכפר:

פוחדים מכך שאני עושה מבטים מאיימים.

פוחדים מכך שאני עושה קולות ונשיפות לא נעימים.

פוחדים מכך שפעם הייתי מדבר עם זרים.

אני עושה מבטים מאיימים כי אני מרגיש שאנשים בכפר עושים לי מבטים חודרניים ולא נעימים.

אני עושה קולות ונשיפות כי אני רגיל שכשאני חושב אותיות מסוימות כמו ך במלה כמו "אותך" אני משמיע את הצליל.

דיברתי עם זרים כי חשבתי שאם בהיגיון אפשר להגיד לשופט תאמין לי שלא גנבתי, אפשר להגיד לגנב תאמין לי שאין לי כסף, כי אני חולם.

שמע להיות נחמד לאחרים זו גם דרך חיים, אתה לא צריך לוותר על מה שמיוחד בך,
אבל אדם מנותק מחברה זה בדרך כלל חצי אדם.

אני חושב שאני צריך להפסיק לעשות מחאות אמנותיות ומלחמות עם העולם, כי אין להן ערך. בנוסף החונך שלי אמר לי שכששופט שואל אם גנבתי אפשר להגיד: תחליט אם אתה מאמין לי, אני לא יכול להגיד יותר; אבל גנב שמבקש כסף אי אפשר להגיד לו תאמין לי כי לא יקשיב ולא יבין, הוא עם הראש המעורפל שלו וצריך ככל שפחות לדבר איתו. נראה שהוא צודק. מעניין אותי אם גם בבית משפט במדינה מושחתת אפשר להגיד תחליט אם אתה מאמין לי ואני לא יכול לענות על השאלה. אני חושב שאמת היא חוכמה ולא רק טוב, יותר כדאי בהיגיון להגיד דברים נכונים. אני מאמין בכוחה של חוכמת הדיבור.

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שאני צריך להפסיק לעשות מחאות אמנותיות ומלחמות עם העולם, כי אין להן ערך. בנוסף החונך שלי אמר לי שכששופט שואל אם גנבתי אפשר להגיד: תחליט אם אתה מאמין לי, אני לא יכול להגיד יותר; אבל גנב שמבקש כסף אי אפשר להגיד לו תאמין לי כי לא יקשיב ולא יבין, הוא עם הראש המעורפל שלו וצריך ככל שפחות לדבר איתו. נראה שהוא צודק. מעניין אותי אם גם בבית משפט במדינה מושחתת אפשר להגיד תחליט אם אתה מאמין לי ואני לא יכול לענות על השאלה. אני חושב שאמת היא חוכמה ולא רק טוב, יותר כדאי בהיגיון להגיד דברים נכונים.
קודם כל להכליל את רוב בני האדם כבעלי ראש מעורפל נשמע לא נכון, וחוכמה אמורה להביא לטוב בעת שטיפשות מובילה למכאוב (גם אם זה רק לטווח הארוך).
במקום להצביע על האחרים כפגומים נסה לשפר את ההגשה שלך, אחרי הכל אתה רוצה שהרעיונות שלך יתפשטו ויעשו שינוי בעולם, לא?

בבעלי ראש מעורפל הכוונה לנרקומנים זרים ברחוב שמהם צריך להיזהר ולא לדבר אתם יותר מדי. יותר כדאי בהיגיון להגיד חצי אמת מאשר שקר, כי אז הצד השלישי שלטובתי ישתמש באמת שלי להגן עליי מפני השומע שלרעתי. משתמשים בזה הרבה בבית המשפט ובמשטרה. אחרים לא פגומים, אני חושב שבאופן כללי רוב האנשים בחברה שלנו טובים אבל חומרניים ולא מספיק חכמים. רוב האנשים לצערנו פשוטים, שבלוניים ואינטרסנטיים.

בבעלי ראש מעורפל הכוונה לנרקומנים זרים ברחוב שמהם צריך להיזהר ולא לדבר אתם יותר מדי. יותר כדאי בהיגיון להגיד חצי אמת מאשר שקר, כי אז הצד השלישי שלטובתי ישתמש באמת שלי להגן עליי מפני השומע שלרעתי. משתמשים בזה הרבה בבית המשפט ובמשטרה. אחרים לא פגומים, אני חושב שבאופן כללי רוב האנשים בחברה שלנו טובים אבל חומרניים ולא מספיק חכמים. רוב האנשים לצערנו פשוטים, שבלוניים ואינטרסנטיים.
אני חושב שמי שמזלזל ברוב האנשים הוא שבלוני ואינטרסנטי כי רוב בני האדם לא טיפשים וגם לא רוצים לפגוע בך, לנפח את הצד השלילי זה לא חצי אמת.
אני חושב שתתחיל לדבר עם הקרובים לך, תחדד את מה שיש לך להגיד אצלם, ואז תוכל לומר לציבור הרחב את דעותייך, וגם אז - זכותם לא להסכים.

אני בכלל לא מזלזל באנשים, אני אוהב מאוד הרבה אנשים ואני רק מביע את דעתי הכללית על החברה. אני מאמין שהחברה שלנו טובה אבל לא מספיק חכמה כי היא חומרנית. בקשר לאמת אני מדבר על עובדות, איך צריך להעביר מסרים בקשר לעובדות. מקובל לחשוב שנרקומן או גנב זר שמבקש כסף צריך להגיד לו אין לי כסף. אני תוהה אם עדיף לשתוק וללכת, או לשקר שאין לי. בכל מקרה, לא רצוי להתעסק עם אנשים כאלה. פעם האמנתי למוכרים בחנויות שאין להם עודף ורצתי בין הרבה מוכרים לבקש עודף כי לא ידעתי שקיים שקר. לא ידעתי שאפשר לעשות כאילו האמת אחרת כדי שיאמינו בזה. בבית המשפט אם אשקר שלא גנבתי, הסנגור שיקשיב מהצד עלול להאמין לזה ופחות לרצות להגן עליי. אם אגיד לקטגור להאמין לי שלא גנבתי, הסנגור יבין שאני רוצה שהקטגור יאמין אבל הוא עצמו הסנגור לא צריך להאמין. אם אגיד לגנב שיאמין לי שאין לי כסף, שוטר מצד שלישי יבין שאני מנסה להטעות את הגנב ויגן עליי מפניו. מי שאני כן מזלזל בו הוא הרבה חברים בכפר שלי לבעלי צרכים מיוחדים, שבגלל בעייתם הם אנשים שלא יודעים להתנהג ומתחילים אתי בהתנהגויות תוקפניות ואף אלימות. כמו שכתבתי, אני מנסה לשפר את העולם בעזרת חוכמת הדיבור, הן למטרות אהבה והתעניינות והן למטרות אסרטיביות, פתירת בעיות בין אישיות ורטוריקה. בקשר לניתוק חברתי, אני אומן. אני אוהב רעיונות ספרותיים מעניינים כמו שעשועי מלים והתחכמויות, ואנשים לא יודעים לקבל אדם רוחני יותר מהם. אני עושה מחאות אמנותיות נגד חומרנות החברה בכך שאני שמח על יכולות ועל הצלחות שלי.

נערך לאחרונה ב:
אולי אני צריך להימנע מלעשות מבטים מאיימים ובמקום זה לחייך ולזלזל בהתנהגויות המאיימות של אחרים. פרצופים וקולות של אנשים לא עושים עלי רושם. אני יותר חזק נפשית, בוגר וחכם מהם. לא אסתכל עליהם. אם יצעקו לידי, אבקש בעדינות להחליש את הקול או אלך למקום אחר, או אחכה שיבוא איש צוות ויחליט אם צועקים. אם יגעו בי, אצטרך להתלונן לאחראים ואולי למנהל הכפר כי משטרה לא מתערבת וחבל. לא ייאמן מה שקורה במקום הזה.

למעלה