סיבות שמובילות לגירושים

פריאל 12

New member
סיבות שמובילות לגירושים

נוסף על הסיבות המובילות לגירושים שצויינו בכתבה, הייתי מוסיפה 'הדדיות'.
הציפייה שכל האחריות על הקשר תיפול על כתפי צד אחד אינה הוגנת ויכולה להתיש מאוד.
הכתבה: http://goo.gl/yKCfCK

נעמי155

New member
ככה זה כשיש שניים

אנשים טועים לחשוב שנישואין זה בטחון ולא משנה מה.
נישואין זו השקעה, אסור לקבל את בן/בת הזוג כמובנים מאליהם (בתיאוריה אנחנו יודעים הכל)
צריך להשקיע בזוגיות ובשותפים שלנו, חשוב מאוד לצאת לפחות פעם בשבוע, בלי הילדים, רק בני הזוג...
לא לצאת יחד מהבית, פשוט לקבוע להפגש בחוץ, כמו דייט מימי הרווקות, חשוב לטפח את עצמינו עבורינו ועבור בן הזוג
ובאמת, להשתדל לפרגן, לתמוך, לעודד, לאהוב, ולהשתדל שלא להטיח האשמות ועלבונות.

זהו, אני כבר מוכנה לפרק ב'

tzachy

New member
כמו שכתבתי כמדומני ב1996 It's all in the genes (+הסבר)

היה לי מה שנקרא בזמנו "דף אישי", רובו באנגלית (הדף האישי "Personal Home Page" היה חלק מהחבילה שנתנו בנטוויז'יון שהיה מהספקים הראשונים ומהמובילים בזמנו (וכמובן עדיין קיים (שייך לסלקום כמדומני כיום))), היום זה נקרא פשוט: בלוג.
בקיצור כתבתי שם, אם אני זוכר נכון (בכל זאת עברו כמעט 20 שנה...) שלדעתי בנושא הזה ועוד:
"...It's all in the genes, well almost". זה היה אחרי שסיימתי לקרא כמה ספרים בנושא אבולוציה, תורשה וכד' ונוצרו לי כמה תובנות מעניינות.

והגענו לעיקר: מחיפוש שיטחי ולא מקיף מסתבר (לעניות הבנתי הלא מומחית בנושא, תמיד צריך לסייג...), וזה לא אמור להפתיע (למי שקורא ומתעניין לפחות קצת) שגם בתחום הגירושין יש השפעה גנטית משמעותית.
1. לפי הכתבה הזאת, יש נשים שיש להן וריאציה על גן שקשור לקולטן של אוקסיטוצין ("הורמון האהבה/חיברות") שגורם להן גם להינשא פחות וגם, אם נישאו, להתגרש יותר. 'לצורך האיזון'... נמצא בזמנו גם גן שקשור למידת המונוגמיות אצל גברים (שנתגלה, כמדומני, לפני זה אצל חולדות).
2. לפי המחקר הזה שנערך על תאומים (זהים ולא זהים) נמצא שלסיכוי להינשא ולסיכוי להתגרש יש רקע גנטי משמעותי (אבל, מפורט שם גם, שהמנגנונים (התורשתיים והסביבתיים) שמשפיעים על הסיכוי להינשא שונים/לא-תלויים מ/באלה שמשפיעים על גירושין).

נעמי155

New member
אני לא כל כך רואה

סימנים גנטיים...אבל שאתווכח עם מחקרים?
טוב אתה עושה כשאתה מסייג
צחי אתה כזה אוטודידקט...בחיי שאני מורידה בפניך את הכובע.

המחפשת את גבר חלומותיה...

שתלך לישון!!

אך ברצינות מענין המאמר למטה לגבי הגנטיקה שבעניין אך זה עדיין לא מוחלט וברור
מה שכן ברור זה שזו כימיה פשוטה וחוסר איזון כימי המביא להתאהבות אהבה וכו' אך זה נגמר לאחר עד כ4 שנים וסופית אחרי כ8 עד 12 שנה לא יותר לצערנו?!
מזה שאת מציינת דווקה שצריך לטפח את עצמנו עבורינו ועבור בן הזוג לצערי אפשר ללמוד בצורה מובהקת למדיי על הכישלון של הקשר הבא שזה בסיסו הרעוע חיצוניות משיכה גופנית וכו שזה מצויין לתקופה אך בלי תוכן נפשי מהותי נידון לכישלון או יותר גרוע לבדידות בתוך מערכת היחסים ...

נעמי155

New member
ככה

ככה לחרב לנו את המגדלים שבנינו, אין לך לב?

לא הבנתי למה טיפוח יכול לפגום באיכות הקשר...אם תסביר .. אודה לך.

tzachy

New member
"ככה, כך וכך ולא אחרת"

(על שום שיר בשם "ככה כך").

אני אנסה לפרש את האמור, למרות שלא אני כתבתי או טענתי אותו... ׁ(אז נא לא להתווכח איתי בהמשך
...
).
אני מניח שהוא התכוון לומר שאם קשר מתבסס בעיקר (בוודאי אם רק) על עניין חיצוני, אז הוא עלול לא להחזיק מעמד לאורך מספיק זמן, שזה טיעון שיש בן הגיון (אם כי יש לי מה להרחיב בנושא, בתגובה בהמשך).
אם הטיפוח נועד, לכאורה (וזו אפשרות) לנסות לשמר משיכה הדדית, זה, שוב לכאורה (אם כי ברור שלא בהכרח) עלול להתפרש שכאילו אין 'דבק' אחר שיחבר הזוגיות, למשל 'דבק' בצד האישיותי.
אני כאמור מנחש שזו היתה הכוונה.

מובן שאפשר גם וגם, כלומר ברור שאין פסול בטיפוח כלשעצמו, אבל אם הזכרנו 'טיפוח', אז אני חושב (וזו כבר דעתי, אולי ללא קשר למה שהבחור כתב) שגברים ונשים (בהכללה, סטיטיטית) עלולים לראות זאת קצת אחרת.
למשל: איפור. הרבה נשים אוהבות להתאפר. לפעמים איפור מכסה על 'פגמים' (לא תמיד אלו באמת פגמים), לפעמים הוא מנסה ליצור מראה שונה ממה שיש בפועל (ללא איפור. למשל איפור שיוצר אשליה של עיניים יותר גדולות (תכונה נשית יותר וכנראה(?) גם של גיל צעיר יותר) וכד'). כמו שנשים (שוב, בהכללה) לא אוהבות גבר נניח עם פאה נוכרית (כך קראתי) כי זה בעצם סוג של 'הטעייה' (נראה X כשפועל זה משהו שונה Y), כך גברים אולי אוהבים לדעת מה האמת, כלומר מעדיפים מראה יפה וטבעי (כל אחד וטעמו) ולא משהו שהוא מלאכותי ולא אמיתי.

כמובן שטיפוח לא חייב להיות איפור מוגזם, או איפור בכלל, אלא למשל תסרוקת או לבוש יפה וכד', שאז אני חושב שזה דווקא מקובל ואולי אף רצוי (זה נראה לי עדיף על ההיפך מטיפוח, כלומר הזנחה...), כלומר יש כאן (כמו בעוד דברים רבים) עניין של מידה!

נעמי155

New member
עדיין

לא מבינה מה רע בטיפוח, סליחה.
מה גם שהועלו שם עוד כמה נקודות, והבחירה היתה להתמקד דווקא בנושא הנ"ל

אהבתי את הסייפא של דבריך.

שלום נעמי155

תודה על תגובתך ועל תגובות האחרים היקרים כאן בפורום שמח לקרוא תשובות חכמות ומחכימות...
כבר ענו לך בחוכמה רבה אך אם אפשר להוסיף אני מתכוון בתפיסה התרחקנו מאד מהאבולוציה עקב שזכינו בתודעה..
וכעת השאלה שמקשה גם על דבריו של צחי היקר..מה אנו רוצים להאדיר את התודעה שלנו או את מספר צאצאינו??
לעניותי אנו רחוקים מאוד מלהתנהג ולהתרבות ע"פ האבולוציה שכן אין לנו אויבים (מלבד עצמנו שזה האויב הכי נורא),
ואנו מאוד מושפעים מהחברה סביבנו (שזה ענין אבולוציוני)שהיא מדומינת והחזקים מקרינים דמיון על החלשים וזה מחזק וכו' ברשותך הסביר כוונתי:
למשל בושם וטיפוח\נקיון אנו מתבשמים בריחות אברי רביה של צמחים כדי להסתיר את רחינו אנו שדוחה אותנו בגלל שבעלי השפעה איסטניסים בעבר רצו להסתיר את ריחם וכן על זואת הדרך עניין האופנה למשל רזה\שמן חשוף\צנוע חוצפן\כנוע הכל מוכתב ע"י אינטרסים שאינם דווקה
מוליכים אותנו לאושר...
ולשאלתך לעניותי טיפוח יתר(להבנתי שחורג מנקיון בסיסי ואסטטיקה ממוצאת)יכול ליצור מעין מרוץ חימוש בין בני הזוג ותמיד אחד מאחור ובסוף עלולים גם להיפרד כי מה לעשות אנחנו מזדקנים או שצצה אופנה חדשה\אדם אחר יותר מטופח ואטרקטיבי חכם\כריזמתי\עשיר וכו'...והרי כולנו אומרים שמחפשים קשר נפשי אמיתי (שהוא געגע אבולוציוני לקשר עם ההורים למשל) כלום נואב את הורינו ילדנו פחות כי אינם מטופחים יפים כריזמטיים ושאר ירקות...מקווה שהכוונה ברורה אשמח לתגובות סליחה שאין לי הרבה גישה למחשב שכן אני "אנוס מבחירה"(חילוני בלבוש והנהגה חרדית) כל טוב..

פריאל 12

New member
אם היית כותב שמטיפוח עצמנו עבור בן זוגינו

(ואך ורק עבורו) אפשר ללמוד על קשר לא בריא (לא הייתי מקצינה עד כדי כשלון הקשר), עוד הייתי מבינה.
אבל מטיפוח עצמנו עבורינו ועבור בן זוגנו ניתן ללמוד זאת?!
איני רואה כל פסול בכך שאישה (או גבר) מטפחת את עצמה עבורה. בעבור הגבר זה כבר עניין אחר, כי
מדובר בריצויו של האחר, וריצוי האחר תמיד בא על חשבוננו.
טיפוח חיצוני תורם רבות לתחושת הערך העצמי, ולעתים, גם כשאנחנו לא חשים במיטבינו, מלבושים מחמיאים,
איפור ובושם בהחלט משפרים את ההרגשה. ומה שמורגש פנימה מוקרן החוצה.
כל האמור לעיל עדיין לא אומר שנשקיע את כל כולנו במראה החיצוני ונעסוק רק בו, ומובן שזו שטחיות גרידא.

אנוס לטיפוח

שלום יקירה אני דיי מסכים עם מה שכתבת רק שלעיתים הטיפוח מושך גם אחרים וזה עלול לפגוע וזה בעצם הפנימיות של הטיפוח שאנו נראה טוב בעיני אחרים..ונרגיש אטרקטיבים (מושכים בעיברית)..
וזה כבר לא כל כך לעצמנו וביחוד אם זה פוגע בבן הזוג..שאנו מבקשים קשר חם יציב מגן ומגונן ולא בתחרות..
יש שיגידו שדווקה קצת קנאה זה טוב ליחסים ומקרב ומעצים את אהבה ובכן: מחקרים מוחלטים מראים שהקנאה גורמת לחרדה הגורמת להפרשת חומרים שגורמים סטרס לגוף ואז המוח מזרים חומרי הרגעה והם הגורמים לנו לחוש שהאהבה כואבת כביכול אך זה לא יהיה באהבה אמיתי ללא קנאה ואם ביטחון מלא אהבה שלנו אל ילדנו ואל הורינו ואל חברי אמת שלנו אינה מהולה באותו כאב שמקורו בחרדה מהפסק \החלשות הקשר בשל תחרות גלויה או סמויה (ואף מדומינת יש קנאה מדומינת)..
וכך עודף טיפוח "לעצמנו" בלבד מביע אותנו לתחרות שאין בה מנצחים (כמובן שזה לא מוחלט )..מספיק להתקלח כדי להרגיש טוב (שזה דיון בפני עצמו למבקשי האמת והשכל

עוד טיפה למחשבה

לעניותי כמעט אף טיפוח אינו רק לעצמנו ורק לראות את המנעלים הלא נוחים(עקבים וכו') ורוב ביגדי הנשים הצמודים חשופים וכו' שאפשר לדמיין שזה טיפוח עצמי להרגשה טובה שלי אך לא להכחיש שהרגשה זו נובעת מדמיוני ליחס הסיבבה כלפי המראה שלי בעל יכול להחמיא לאשתו מבוקר עד ערב שהיא יפה ומושכת אך אם הסביבה תגיד או רק נרגיש שאינם חושבים כן לא יועיל לו (כי זה צורך פנימי כנראה שגם הסביבה תרצה בנו ולא רק אהובנו)
וכך גם בני הזוג המחשיבים בעיקר חיצוניות יש הגאים בנשותיהן כמו שיר אלמליח או ההיא מהמרוץ למליון(בבי חיים שלי מה שמה) וזה גם שקר שכן לא היו מסכימים שאמא שלהן תתלבש ותצטלם כך גם אם היו יפות אף יותר---מה קורה פה...?.?
וכן לעניןן סדר והסטטיקה זה הכל גנים ליצור קן יפה למשוך גברים\נשים אחרות ועל אי בודד לא הינו מחפשים עבדות כזואת..
אך האמת שזו המציאות רק בל נשלה את עצמנו ונדע שאם מחפשים מושך זה נעלי עקב אך אם מחפשים טוב(הכוונה נוח בריא וכו') אז למשל טבע נאות וכו' שרוואל וכו'

פריאל 12

New member
כן, אני מבינה את כוונתך

אנחנו משתקפים בעיני האחר, והשתקפות זו משפיעה עלינו.
אבל לא חייבים לקחת זאת לצד הקיצוני ביותר (עקבים ולבוש חשוף). אסתטיקה יכולה להשתקף גם
בבגד מחויט ובאיפור שהוא לא בהכרח פלטת צבעים של 'טמבור'.

שאלה: מה מקור שמך, מה כוונתך ב"לבוש חילוני והנהגה חרדית"? מה גורם לכך שאתה חצוי?
(כן, שמתי לב שזה יותר משאלה אחת
)

tzachy

New member
המחפש/ת את גבר/אשת חלומותיה/ו? יעשה וימצא (יגעת מצאת תאמין)

אכן האהבה נועדה לשרת משהו. בהקשר האבולוציוני זה הצורך בריבוי ומה שקשור בזה, כלומר לא רק הזדווגות והבאת צאצא(/ים) לעולם, אלא גידול הצאצא(/ים) והבאתו(/ם) למצב שיכול/ה/ים/ות... לדאוג לעצמו/ה(..) (פעם, נניח לפני מאות או יותר שנים, יש להניח שזה היה גיל צעיר מ-18 שמוגדר כיום ובד"כ כגיל הבגרות), מה שחופף (לא חייב לחפוף לגמרי) אולי עם זמן דעיכת האהבה והורמונים כנ"ל.

כך שמבחינה אבולוציונית גרידא, כאילו יש פחות סיבות לזוג להישאר ביחד, אבל בני האדם כמובן (למרות שהגנטיקה לדעתי (ולא רק) מאוד משפיעה) פועלים בהקשרים רחבים יותר, למשל הקשר תרבותי/חברתי, מכוח האנרציה ועוד.

אני (ולא רק) חושב שחיבור של משיכה חיצונית הוא דווקא חשוב ביותר (גברים ונשים עשויים לראות זאת, סטטיסטית (ולא כמו שכתבתי לעיל סטיטיטית...
) עם דגשים שונים, גברים אולי ייחסו לזה מעט יותר משקל), אבל ברור שצריך שיהיה חיבור גם ברמה האישיותית.

1- בהסתכלות "קצרת טווח" כלומר על אורך חיי האדם, נראה שלצד האישיותי יש משקל חשוב יותר, או אם אדייק, אז בתחילת הקשר לצד המשיכה יש משמעות גבוהה, אבל ככל שחולפות השנים, הצד האישיותי הופך לחשוב יותר ויותר (גם כי המשיכה אז פחות משמעותית ועוד).
2- בהסתכלות "ארוכת טווח" כלומר בראייה של דורות או באספקט אבולוציוני, למשיכה החיצונית יש חשיבות רבה. למשל אם אנחנו בוחרים בת-זוג יפה (בעינינו ולא רק) כי אז יש סיכוי שנוליד איתה צאצאים/יות שיהיו אטרקטיבים/ות בדורות הבאים וכך הסיכוי שלהם/ן להעביר הגנים הלאה גדול יותר ממצב היפותטי הפוך.
בהקשר הזה מובן גם ש"אטרקטיביות" בעיני בני/ות-זוג היא לא רק חיצונית אלא גם אישיותית (שגם לה, כפי שלא קשה לוודא, יש רקע תורשתי משמעותי. הודגם לעיל בעניין גירושין וכד', אבל זה נכון כנראה בעוד הרבה תכונות).

למעלה