סיגליות - יישוב ויכוח

סיגליות - יישוב ויכוח

שלום לכולם, יש לי ולחברה שלי ויכוח לגבי משמעות המועדים המופיעים בפזמון של השיר: "מי זה כותב לך ילדונת גלי מי שולח זר פרחים סגול כשהאביב פורח מי בתשיעי בכל נובמבר בלי ברכה, בלי שם או רמז שולח לך סיגליות בזר קשור בסרט". חברה שלי אומרת שמדובר בשני אירועים נפרדים - באביב ובנובמבר. אני אומרת שזה אותו אירוע ומדובר בתרגום משיר דרום אמריקאי ששם נובמבר זה באביב. מי צודק והאם יש לזה אסמכתא פורמאלית ומוסמכת? (היא היתה רוצה לשמוע את התשובה מדיויד עצמו...) מוצ'ו גרסיאס!

טוב

בראיון שנערך עם דיויד בתפוז(יש קישור מהדף הראשי של הפורום) שאלו את השאלה איך זה יכול להיות כי הבתאריכים לא תואמים ואז הוא ענה שתי תשובות-אחת כמו של החברה שלך שיכול להיות שזה שתי ארועים נפרדים והשניה כמו שלך שכניראה שססיליה המחברת של השיר כתבה אותו בדרום אמריקה. מי כאן נובע שאפילו דויד עצמו לא יודע בדיוק למה התכוון המשורר ולכן מכיוון שססיליה נפטרה (אם אני לא טועה) אז יהיה די קשה לדעת את התשובה. טוב חפרתי מספיק אני הולך לנסות להבין משהו למבחן בקולנוע אז ביי

handlessman

New member
חברס, היא עלתה פה על משהו!

מוזר שאף פעם לא יצא לי להבחין בקטע הזה... אז האפשרות שבדרום אמריקה נובמבר הוא באביב ולכן ססיליה כתבה כך נשמע הגיוני מאוד, אז אני אמצא את השיר בספרדית ואתרגם אותו מילולית לראות אם אכן כך כתוב במקור... נצא מתוך נקודת הנחה שכן - למה יהונתן גפן תירגם זאת כך??? והאפשרות שאלו שני אירועים נפרדים נשמעת לי פחות הגיונית, הרי נאמר שבשני האירועים האלה נשלח זר פרחים סגול, ורוב הסיכויים שהכוונה היא לאותו זר: "שולח זר פרחים סגול כשהאביב פורח..." ו-"בתשיעי בכל נובמבר... שולח לך סיגליות..." אני אחקור את זה ומקווה לחזור עם תשובה.

תודה רבה לשניכם! רק למען ההגינות

אציין שלא חשבתי על זה לבד אלא שמעתי את זה איפה שהוא... (-:

the benjamin

New member
סיגליות

רונית - הנושא הזה עלה כשאלה מ"הצופים בבית" בראיון של דויד בתפוז ב-2004, לקידום מכירת האלבום "המיטב לעכשיו". לדעתי, משתמע מהמילים בעברית וגם מהמילים בספרדית (גם לדעתו של דויד - ראו בראיון הנ"ל) שמדובר באירועים שונים, שלמעשה ממחישים שכמה פעמים בשנה בכל מיני מצבים ואירועים היא מקבלת זר פרחים סגול של סיגליות קשור בסרט. עלתה שם טענה שאולי היא כתבה את השיר בארגנטינה ואז שם למעשה אביב זה נובמבר. זה לא נראה לי. ססיליה, ובשמה המלא Evangelina Sobredo, נולדה במדריד גדלה והייתה זמרת בספרד. כמו כל זמר ספרדי מפורסם, לאור ההשקה בין התרבויות והשפה היא ביקרה גם באמריקה הלטינית, אולם אין לדעתי קשר בין הדברים.

אני חשבתי שמדובר באירוע אחד גם

מבחינת העברית - כמו שנכתב בתגובה שלפני - וגם כי לפי סיפור שפעם שמעתי הכוונה (של המשוררת) היתה לזר פרחים שהאשה היתה מקבלת ביום הולדתה שחל ב- 9 בנובמבר. דרך אגב בדקתי עכשיו לגבי עונת הפריחה של סיגליות ומצאתי כי הסיגליות פורחות בעיקר באביב... יכול להיות שבמקור מדובר בשני אירועים נפרדים אבל במהלך התרגום הניסוח קצת השתנה (אני לא יודעת ספרדית) ולכן זה נשמע (לי בכל אופן) כאילו מתואר אירוע אחד. תודה על התשובה המפורטת ועל הקישורים!

למעלה