סיגריות במקום העבודה שמפריעות לי

menaad

New member
סיגריות במקום העבודה שמפריעות לי

אני עובד במשרד בתל אביב® הושיבו אותי בשולחן הנמצא במסדרון ©וזו בעיה אחרת¨ הבעיה היא שבחדר שמולי במסדרון יושבת עובדת שמעשנת כמו קטר ודלת חדרה כל הזמן פתוחה עקב צרכי העבודה® בעל כורחי אני הופך למעשן פאסיבי וזה מאוד מפריע לי® התלוננתי לבוס שמו ונטה אך זה ממש ממש לא עוזר® התלוננתי שוב שזה מפריע לי הוא אמר שהוא מבין אותי אבל אין לאן להעביר אותי ©למרות שיש מקום פנוי באחד החדרים¨וכן אמר שלא אפנה יותר אליו אני יודע שבחוקי העבודה בישראל יש חוק נגד אישון במקומות עבודה מה אני יכול לעשות¿ לפי החוק מותר לעשן בחדר אם כל האנשים מעשנים בו אבל אני יושב במסדרון וסובל האם החוק מתייחס גם אליי¿ האם אני יכול לומר שמבחינת החוק במדינה יש לי הזכות לא לשבת במקום בו ישנם מעשנים¿

אסור לעשן.

ההוראה המתאימה נמצאת בסעיף 15 לתוספת לחוק הגבלת עישון במקומות ציבוריים, ששם נכתב ככה: ``מקום עבודה, למעט חלק ממנו שהוא חדר או אולם שהעישון הותר בו במפורש בידי האחראי במקום לאחר התייעצות עם העובדים (להלן - אזור עישון), ובלבד שבאזור העישון אין עובדים אנשים שהם או חלק מהם אינם מעשנים; באזור העישון יותר העישון אם יש בו סידורי אוורור תקינים ואם העישון בו אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של מקום העבודה; חדר או אולם שעובדים בו רק עובדים שהם מעשנים, יראו כאזור עישון מבלי שיהיה צורך בהיתר מפורש של האחראי במקום; לענין זה, ``מקום עבודה`` - כל מקום בבנין שעובדים בו אנשים ושאינו משמש למגורים. אין בהוראות פרט זה כדי לפגוע באיסור עישון מכוח כל דין ואין בו כדי למנוע ממעביד לאסור את העישון במקום העבודה.`` מכאן שגם אם העובדת הקטרית מעשנת במקום שהוא ``אזור עישון`` אסור לה לעשן אם זה גורם מטרד בחלקים אחרים של מקום העבודה, ומאחר שהעשן מטריד אותך - אסור לה. המעביד אחראי לאכוף את האיסור. נראה לי שלמעביד לא שווה לריב איתה בשביל לרצות אותך. תעשה את החשבון אם לך שווה לריב איתו.

למעלה